Kritike filmov! 2#
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
floribunda napisal/-a:booo. js ne vidim nobenega tako zelo očitnega spoilerja. če pa ti bo informacija, da ženska z veliki joškami po 5ih minutah umre, v enem klišejskem holivudskem filmu, pokvarlo cel surprise, pa surprise...you should see it coming!
lej, nima veze kak je film!!! razumi to! spoleri v to temo ne spadajo pa, če so še iz tako klišejskega filma! Ta film bi rad pogledal, ker včasih tud taki filmi pašejo in kot pri vsakem filmu tud pri tem nočem vedet dogajanja vnaprej, ker.... v čem je pol point gledanja?
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
http://www.imdb.com/title/tt0119038/
http://www.youtube.com/watch?v=2R3yxASUHYk
Le diner de cons-dinner for idiots
Original, slabega ameriškega remaka.
Čeprav je dolg 80 minut, je genialnost komedije, ima vse smešne dialoge, smešne like, smešna dogajanja.
Čeprav je zelo statičen film (npr kot boter-malo menjavanj scen), je res tako dober, je res vsa genialnost francoske komedije.
OCENA: 8- film ki si res ne zasluži remaka, prav tako pa pogosto spregledana komedija
Na Dioniz, zate ker sem ti pokvaril Life as we know it-boš vsaj kvaliteto gledal, problem je ker sem na nekem forumu vneto pisali recenzije, je težko navado zamenjat.
http://www.youtube.com/watch?v=2R3yxASUHYk
Le diner de cons-dinner for idiots
Original, slabega ameriškega remaka.
Čeprav je dolg 80 minut, je genialnost komedije, ima vse smešne dialoge, smešne like, smešna dogajanja.
Čeprav je zelo statičen film (npr kot boter-malo menjavanj scen), je res tako dober, je res vsa genialnost francoske komedije.
OCENA: 8- film ki si res ne zasluži remaka, prav tako pa pogosto spregledana komedija
Na Dioniz, zate ker sem ti pokvaril Life as we know it-boš vsaj kvaliteto gledal, problem je ker sem na nekem forumu vneto pisali recenzije, je težko navado zamenjat.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Dioniz napisal/-a:floribunda napisal/-a:booo. js ne vidim nobenega tako zelo očitnega spoilerja. če pa ti bo informacija, da ženska z veliki joškami po 5ih minutah umre, v enem klišejskem holivudskem filmu, pokvarlo cel surprise, pa surprise...you should see it coming!
lej, nima veze kak je film!!! razumi to! spoleri v to temo ne spadajo pa, če so še iz tako klišejskega filma! Ta film bi rad pogledal, ker včasih tud taki filmi pašejo in kot pri vsakem filmu tud pri tem nočem vedet dogajanja vnaprej, ker.... v čem je pol point gledanja?
Poglej, večina uporabnikov tega foruma si želi v kritikah filmov prebrat tudi grob opis dogajanja v filmu.
Sedaj poznaš stil pisanja LedZeppelina in njegovih kritik enostavno ne več brat, drugega ne vem če lahko kej (no, pa sej se bo potrudu pisat manj spoilerjev).
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
nehaj ga branit, ker dobro veš, da mam prav. Saj tud men je ded kul pisec na forumu samo tu mi je mimo pihno. spoilerov se pač ne piše nikjer, nikdar.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Ne branim ga, ampak resnično ne vidim nič tako zelo problematičnega v njegovih kritikah. Mogoče ker sem navajena še pred ogledom filma celoten plot prebrat na IMDBju.
Vseeno prosim LedZeppelina, da se v svojih kritikah v prihodnje izogiba razkrivanju nepričakovanih koncev, tragičnih posledic, katarzičnih momentov, dramatičnih scen in ostalega, kar bi lahko morebitnim gledalcem pokvarilo užitke ob glednju filma.
Vseeno prosim LedZeppelina, da se v svojih kritikah v prihodnje izogiba razkrivanju nepričakovanih koncev, tragičnih posledic, katarzičnih momentov, dramatičnih scen in ostalega, kar bi lahko morebitnim gledalcem pokvarilo užitke ob glednju filma.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Meni je bil Life as we know it čist fajn film, ravno pravšnji za sprostit.
Sem bila pa nazadnje hudo razočarana s (kao) grozljivko Vanishing on 7th Street, ker je čist nerealna glede rešitev, ki jih v filmu iščejo igralci za preživetje, pa tudi nobenih strašnih prizorov ni.
Pozitivno pa me je presenetil film Unstoppable, ker je se res skozi cel film skoz dogajanje.
Aja, pa za Black swan - pričakovala sem nekaj čisto drugega, pa vseeno...ma ja, dober je bil. Igra pa sploh.
Sem bila pa nazadnje hudo razočarana s (kao) grozljivko Vanishing on 7th Street, ker je čist nerealna glede rešitev, ki jih v filmu iščejo igralci za preživetje, pa tudi nobenih strašnih prizorov ni.
Pozitivno pa me je presenetil film Unstoppable, ker je se res skozi cel film skoz dogajanje.
Aja, pa za Black swan - pričakovala sem nekaj čisto drugega, pa vseeno...ma ja, dober je bil. Igra pa sploh.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 18:20, skupaj popravljeno 1 krat.
-
BlackDahlia - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 1. 2011
Jaz sem ga gledala že nekaj časa nazaj in me je prepričal. Sploh Natalie je bila prava izbira za glavno vlogo!
Sicer pa sem pred kratkim gledala Never let me go. Srce parajoč film. Tudi muzika je zakon (Rachel Portman).
Sicer pa sem pred kratkim gledala Never let me go. Srce parajoč film. Tudi muzika je zakon (Rachel Portman).
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 18:20, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Ni neumno trdit. Mene je prepričala s tem, kako je odigrala vlogo, pa mi zato ni potrebno vedet, kako bi katera druga odigrala isto vlogo. Film me je prepričal zaradi dobro prikazane zgodbe, ker sem tudi sama nekoč plesala in sem pač film drugače dojemala kot ti. Sicer je v osnovi neka snov za film lahko privlačna, pa je potem ne znajo dobro prenesti v film. No, tukaj ni bilo tako, vsaj za moje pojme. Jaz pa kakšnega drugega filma nisem skapirala, pa se je komu drugemu zdel superioren. Kaj ti naj povem drugega kot... različni okusi? O tem se res ne da prepričevati nekoga, zakaj mu je bil film dbest, nekomu drugemu pa nerazumljiv. Isto, kot če bi nekoga spraševala, zakaj mu je metal tako pri srcu, sama pa poslušam klasiko.
Nekih psiho scen pa jaz v tem filmu nisem videla... Sem že videla bolj psihotične filme, tukaj se mi je zagravžalo samo tisto njeno praskanje. Kot vedno pa me je tudi v tem filmu fascinirala muzika (Tchaikowsky z Labodjim jezerom).
Nekih psiho scen pa jaz v tem filmu nisem videla... Sem že videla bolj psihotične filme, tukaj se mi je zagravžalo samo tisto njeno praskanje. Kot vedno pa me je tudi v tem filmu fascinirala muzika (Tchaikowsky z Labodjim jezerom).
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Tole bi blo pa luštno pogledat zarad Carey..sam Keire pa ne morm.BlackDahlia napisal/-a:Never let me go
-
Meni je Keira tudi antipatična (v vseh pogledih ), zanimiv pa je bil izmed drugim ravno zaradi Carey in Andrewa, ki je igral v The social network.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Sicer še nisem gledala filma, ker čakam na dobro kvaliteto, ampak ga bom res morala kmal. Trailer mi je fenomenalen + obožujem psihološke filme. Poročam, ko pogledam sirova- a nisi trailerja gledala pred filmom? Ker že po trailerju ne zgleda kot nek "lep" film o baletu
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Tisto praskanje je res kar nekaj, se mi zdi, da bolj neposrečen vnos nekih ZF vložkov.
Kar se pa tiče njenega žalostnega pogleda... Če sem prav razumela zgodbo oz. kolikor sem se pač vživela v vlogo laboda, je bila ona že cel čas neka zmedena duša, ki se še išče, ta vloga pa jo je le še bolj zmešala, sploh, ko si je začela domišljat stvari o tisti njeni "tekmici", ki to sploh ni bila. Pa tudi če takrat v klubu ne bi vzela tistega happy cukrčka, dvomim, da bi bila kaj bolj normalna.
Več pa ne bom diskutirala v tej smeri, da ne bom komu, ki filma še ni gledal, kaj preveč izdala.
Kar se pa tiče njenega žalostnega pogleda... Če sem prav razumela zgodbo oz. kolikor sem se pač vživela v vlogo laboda, je bila ona že cel čas neka zmedena duša, ki se še išče, ta vloga pa jo je le še bolj zmešala, sploh, ko si je začela domišljat stvari o tisti njeni "tekmici", ki to sploh ni bila. Pa tudi če takrat v klubu ne bi vzela tistega happy cukrčka, dvomim, da bi bila kaj bolj normalna.
Več pa ne bom diskutirala v tej smeri, da ne bom komu, ki filma še ni gledal, kaj preveč izdala.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov