Kritike filmov! 2#

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 21. Jan. 2010 20:39

Fame (2009) - na newyorški šoli glasbenih in plesnih umetnosti zberejo vsako leto najbolj nadarjene študente. Film "prikazuje" eno generacijo, ki gre skozi izobraževanje (brez zgodbe, s preskoki, nič razlage kaj, kako, s kom, kdaj). Kr neki
3.5/10
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 21. Jan. 2010 20:55

El Secreto De Sus Ojos - http://odvisni-od-neodvisnih-filmov.blo ... -ojos.html Lahko bi vzdignil noge v zrak in užival v zasluženem pokoju. Pa ne more. Nekaj ga muči. Preganja. Primer, star 25 let, bivšemu sodnemu preiskovalcu ne da miru. Pomagal si bo s knjigo. S pisanjem spominov na te dogodke in vsem, kar se je vrtelo okrog tega primera. Ta mož je Ricardo Darin. V njegovi vlogi penzioniranega preiskovalca Benjamina Esposita je odličen kot vedno. Jasno, voden je bil od “njegovega” režiserja Juan Jose Campanelle . Po prehitri smrti Fabiána Bielinskya, sedaj njegovega najboljšega režiserja. Eno “tuje-jezično” (El Hijo de la Novia) nominacijo imata že v žepu, sedaj je na vrsti druga. In ta je prekleto blizu…
Kot iz drugega Argentinskega filma Roma, se tudi tukaj spominja na politično neuravnovešeno državo preko knjige. Esposito, ki se po 25 letih vrne na kraj dogodka oz. v svojo staro pisarno, kjer ga pričaka njegova bivša šefica, bo poskusil nekaj novega. “O čem pa bo govora v tej tvoji prvi knjigi?”, ga vpraša ženska, ob tem pa ji v očeh vidimo, da je med obema v preteklosti bilo nekaj več, kot le profesionalno prijateljstvo. “Pisal bom o primeru posiljenega in zadavljenega dekleta.” Tišina…
V trenutku obema zginejo sive lasje in že smo v letu 1985. V stanovanju kjer leži mlado, golo telo. Esposito prevzame primer, ob tem pa se ne zaveda, da ga bo ta prizor spremljal do konca. Z njegovim partnerjem, ki raje pogleda za flašo viskija, kot pa za kriminalcem, obljubita novopečenemu vdovcu: “našli ga bomo…” Spomnite se na Nicholsona in njegove iste besede iz filma The Pledge - ne delaj obljube obupanemu človeku, ker te lahko spremlja do konca…

Kompleksen film a zagotovo zelovreden ogleda. Izjemna fotografija, ki jo v holivudu marsikdaj pogrešamo ali pa sploh več ne vidimo. 10/10
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 22. Jan. 2010 14:32

The uninvited- 10/10. Sama mam rada take filme o katerih razmišljam še kakšen dan. In ta dejansko je tak. Dobra zgodba, najbolj mi je pa všečen konec- takega niti slučajno nisem pričakovala. Tako da ja, film vreden ogleda, če imate radi trilerje.

Bruno- 2/10. Nisem gledala še bolj butastega filma. Kr neki. Sem se prou matrala, da sem pogledala 45 minut, potem sem pa mela dost in sem ugasnila računalnik. Res ne vem kaj folk vid na tem filmu da jim je všeč.

The hangover- 8/10. Gle na to kako so mi vsi priporočali ta film, sem sama pričakovala malo več. Mogoče je to napaka, ampak ok,. Sicer ima pa film super zgodbo.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 22. Jan. 2010 20:29

Primal Fear - odličen sodniški triler s še bol odličnim Edward Nortononom in s koncem, ki ga ne boste pričakovali. Definitivno priporočam! 8/10 :wink:
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 22. Jan. 2010 21:05

Dorian Gray- knjige sicer nisem brala, tako da je ne morem primerjati s filmom oz. obratno. Film mi je bil super. Vsebina odlična, igralec :eek: :D . Ocena 8/10
barbkaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a barbkaa » 23. Jan. 2010 21:16

das experiment : čist šokirana nad filmom, gledal že kdo? zanima me, če se je to res zgodilo al je samo zgodba?

grozen, ampak zelo dober film.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 23. Jan. 2010 22:39

barbkaa napisal/-a:das experiment : čist šokirana nad filmom, gledal že kdo? zanima me, če se je to res zgodilo al je samo zgodba?

Popolnoma resnično ja. Sem pred kratkim brala o tem. Z izjemo mogoče kake scene s scavnico..ampak tud to nisem prepričana, če ni res, ne piše natančno kaj so počeli drug z drugim...
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 24. Jan. 2010 0:13

..Evelyn.. napisal/-a:
barbkaa napisal/-a:das experiment : čist šokirana nad filmom, gledal že kdo? zanima me, če se je to res zgodilo al je samo zgodba?

Popolnoma resnično ja. Sem pred kratkim brala o tem. Z izjemo mogoče kake scene s scavnico..ampak tud to nisem prepričana, če ni res, ne piše natančno kaj so počeli drug z drugim...

Ja to je bla resnična zadeva, pa so potem film posnel.

Drugače pa dober film!
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 24. Jan. 2010 10:41

Saw - fucking loved it! Dolgo sem odlašal z gledanjem tega filma a sem zdaj, ko sem ugotovil, da so grozljivke/trilerji/shrljivke v bistvu zelo dobri filmi, ki ti poženejo adrenalin po žilah, ga končno pogledal. Če še je kdo na tem forumu, ki tega filma ni pogledal ga naj! 9/10

Fracture - nič revolucionarnega a vseeno dober triler, z dobro zgodbo in dobrimi igralci. Definitivno vreden ogleda. 7/10

Stranger than fiction - Will Ferrel je res odličen v tem. Do zdaj sem ga poznal samo kot igralca, ki igra butaste vloge ampak mislim, da je nekaj na tem, da največji komedijanti najbolje igrajo resne vloge. Tud Jim Carrey je odličen igralec v dramah. Film ma lepo sporočilo in je definitivno vreden vašega časa. 7/10

Oldboy - kaj pa vem. film s čudno zgodbo in čudnim razpletom. Ma res zelo visoko oceno na imdb pa zelo hvaljen iz strani kritikov ampak jaz sem zadnji dve uri gledal eno vlko zmešnjavo... Hudo hudo kompliciran film, ki vam ga ne priporočam, če vam taki filmi niso všeč. 5/10

The Village - Gotta love the twist endings! Zelo všečen film. Vedel sem, da je veliki twist na koncu ampak kaj takega pa res nisem pričakoval. Bravo M. Night Shyamalan (njegov je šesti čut), you've done it again!
Zadnjič spremenil Dioniz, dne 24. Jan. 2010 11:41, skupaj popravljeno 1 krat.
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 24. Jan. 2010 11:07

unhitched - Romantičen film, ki te na trenutke nasmeji. Men je bil po dolgem času film, ki mi ni razočaral. Priporočam :)
7/10
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 24. Jan. 2010 11:45

kepka napisal/-a:2012 :ertrink: 4/10 - ampak 4 zato, ker so res hude akcijske scene. Med ostalim delom filma sem pa skoraj zaspala. Da konca sploh ne omenjam, cloveka kar zvije od visoke ravni sladkorja.

se moam strinjat! 1/10 za mene ampak 1 za akcijo pa efekte, drugače pa totalna 0. Res da ne gledam totalno crappy filmov, ki imajo na imdb oceno 1, 2 al pa 3ampak tale je mel 6 in sem mislil, da bo prijetna sprostitev pa je bla totalna muka. Zagotovo top 3 najslabših filmov za mene.

g00fy_qa napisal/-a:(In -haha! - končno so začeli delati črne ameriške predsednike! :D)

Deep Impact - Morgan Freeman je predsednik...
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 24. Jan. 2010 11:57

The Invention of Lying 3/10
Predstavljajte si svet, kjer vsi govorijo resnico. Čisto vsi. Potem pa odpuščeni scenarist izgovori prvo laž na svetu in seveda se ne ustavi pri eni laži.
Trailer zgleda zelo obetaven. Film pa razočaranje. Prvih okoli 35 min je precej dobrih, potem se pa sprevrže v en navaden dolgčas in le čakaš kdaj bo konec (s seveda nadvse tipičnim zaključkom). Ocena 3 zaradi prvih 40 min. Ne priporočam!

Dioniz- hvala za oceno El Secreto De Sus Ojos, že nekaj časa čaka na ogled. Obožujem špansko govoreče filme (seveda z režiserjem Almodovarjem na čelu).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 24. Jan. 2010 12:20

*mala* ne morem ti ga dovol močno priporočit! sam nisem nič pričakoval preden sem ga pogledal pa tud o zgodbi nisem mel dobenega pojma in me je res v zelo pozitivnem smislu presenetlo. Režiser je res neverjeten in odlična fotografija in izjemni igralci doda odličnost k še bol odlični zgodbi. Malo kateremu filmu dam desetko, a ta si jo zagotovo zasluži!
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 24. Jan. 2010 17:25

Prom night - katastrofa od filma. Če se ma kdo vsaj malo rad, ga ne bo gledu. Igralci so povprečni oz. me ne prepričajo, dialogi so grozni, zgodba ni niti malo izvirna, strašna še manj, prizori so predvidljivi, konec še bolj. V glavnem, eden slabših filmou. 0/10

The bridges of Madison county - :cry: . Eden izmed boljših filmou, konec mi je bil itak všeč, kr ni bil klišejski (..in živela sta srečno do konca svojih dni :roll: ), čeprou je bla zgodba lih malo nerealna (4 dni je za moje pojme premalo za tko močna čustva, sam ok, nič ni nemogoče). Res lep in žalostn film, k me je ganu. Všeč mi je blo kko je ona razmišljala in gledala racionalno na celotno zadevo (ni si misnla, da bosta vedno in povsod srečna, strastna, na smrt zaljubljena in ju preteklost ne bo preganjala). Edino Clint Eastwood me je malo motil kr se mi je zdel že rahlo prestar za tako vlogo (takrat je mel 65 let). Je pa odigral super in prepričljivo, tko da njegova starost, ni vplivala na mojo oceno. 10/10

The invention of lying ni niti mene prepričal, proti koncu filma sm samo še gledla kolko minut je do konca filma, tko da tudi js več kot 3 ne morem dat.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a bubbles » 24. Jan. 2010 19:46

brief interviews with hideous men - zeeeeh. kvazi intelektualci, ki trpijo in to skušajo povedats prevelikimi besedami. precej slabega igranja, sploh na moški strani. sem pa tja se najde kak biser od monologa, nekatere ideje za način prikaza zgodbe so posrečene, a ne posrečeno realizirane. 3,5/10.
...just breathe...

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov