Film The Cube (Kocka)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
ghotic_girl - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
Men je bil pa ta film podn od podna! Res ne vem kaj ne nekatere tako zelo fasciniralo. Zgodba se mi sploh ne zdi globoka niti dodelala. Film se kar nekje na sredini začne in kar nekje na sredini konča... vse brez repa in glave. Nič ne zvemo kako so oni prišli v tisto kocko, kdo manipulira z njimi, kaj je tisto kar jih ubija, in kaj se sploh zgodi s tistim tipom ki se kot edini reši. In btw. zakaj se je ravno njemu uspelo rešit?! In kam je on sploh odkorakal... kar nekam v eno svetlobo In kaj če se on sploh ni rešil, ampak je vstopil v še bolj zakompliciran "krog"... čist preveč skrivnosti in nejasnosti. Pa napetost filma nenehno niha... včasih je ful napeto, včasih pa skoraj zaspiš. Igralska zasedba je čist "povprečna"... da ne govorim kakšne "cvetke" so nekateri metali... Sploh tista izjava zdravnice (katere igranje btw ne prepriča nikakor), da bojda lahko zdržijo brez vode in hrane cele 3 dni. Pa ni to bila edina cvetka. Dvojka je pa čist preveč "Sci-Fi".
-
ghotic_girl - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 11. 2007
^^ hmm... tri dni da zdržiš brez hrane je sicer še možno, ampak brez vode Brez vode človek ful hitro dehidrira, sploh pa je če recimo živčen... Vsaj jst zase vem da 3 dni ne bi zdržala.
-
Platonic love - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 11. 2007
Men sta bla oba dela všeč, enka in dvojka. Po moje je vse odvisno kakšni žanri filmov so ti všeč. Recimo enka je bol psihološko usmerjena, dvojka pa bolj znanstveno fantastična... in večini folka znanstvene fantastike niso všeč in od tod po moje zmrdovanje nad dvojko. Ne vem no, men sta bla oba filma ful všeč, ker sta nekako edinstvena, poleg tega pa se zgodba še vedno nadaljuje. Moram še trojko pogledat...
-
Buttercup - Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 11. 2007
Platonic love napisal/-a:Recimo enka je bol psihološko usmerjena, dvojka pa bolj znanstveno fantastična...
V bistvu sta oba dela znanstveno fantastična! Ne mi rečt, da enka ni znanstvena fantastika?! Sicer sta oba nekako psihološko usmerjena, vendar še vedno noben del ni več ali manj znanstveno fantastičen.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Gledala sem samo enko in je zame (ki sicer nisem ljubiteljica filmov) eden najboljših filmov, ki sem jih videla.
Razlaga? Poanta je po moje tista svetopisemska fora "blagor ubogim na duhu, zakaj njih bo božje kraljestvo"
In to, kar je že ena napisala: kaj so pripravljeni narediti ljudje, da rešijo svojo rit.
In spoštovanje različnosti. In pomembnost vsakega človeka, tudi tistega, ki zgleda slaboumen in ki je po mnenju nekaterih samo v napoto. Vsak ima svoj namen na tem svetu ...
Sicer znanstvenofantastičnih filmov sploh ne prenesem, tega sem zdržala gledat, ker nima nekih specialnih vesoljskih efektov in seveda, ker sem ga v celoti vzela kot prispodobo.
Razlaga? Poanta je po moje tista svetopisemska fora "blagor ubogim na duhu, zakaj njih bo božje kraljestvo"
In to, kar je že ena napisala: kaj so pripravljeni narediti ljudje, da rešijo svojo rit.
In spoštovanje različnosti. In pomembnost vsakega človeka, tudi tistega, ki zgleda slaboumen in ki je po mnenju nekaterih samo v napoto. Vsak ima svoj namen na tem svetu ...
Sicer znanstvenofantastičnih filmov sploh ne prenesem, tega sem zdržala gledat, ker nima nekih specialnih vesoljskih efektov in seveda, ker sem ga v celoti vzela kot prispodobo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
To je bil eden redkih filmov, ki se ga totalno spomnim in zaradi katerega sem na koncu obsedela, ker mi je bil tako hud konec.
Ideja je pa totalno podobna ideji knjige Briljantni valček, od Draga Jančarja.
Kdo je dejansko nor in omejen? Tisti, ki je za zidom, pa naj bo to zid norišnice ali pa zid do "normalnosti" ali mi, ki smo kao racionalni, pametni in normalni? Kdo je dejansko ujet in omejen s pravili in normami in koliko nam to pomaga? Kdo bolje pride skozi?
No bejbe, kaj pravite
Ideja je pa totalno podobna ideji knjige Briljantni valček, od Draga Jančarja.
Kdo je dejansko nor in omejen? Tisti, ki je za zidom, pa naj bo to zid norišnice ali pa zid do "normalnosti" ali mi, ki smo kao racionalni, pametni in normalni? Kdo je dejansko ujet in omejen s pravili in normami in koliko nam to pomaga? Kdo bolje pride skozi?
No bejbe, kaj pravite
-
Lourd - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 11. 2007
A ni bil ta film pred kratkim na pop tv-ju? Jst vem, da sem ga na popu gledala. V glavnem mene je film čist prevzel. Jst sm še par dni potem razmišljala kaj vse bi lahko bila poanta filma. Najbolj svetovno mi je bilo, ko tisti trije pogruntajo, da so prišli v začetno kocko, pa da se sploh premaknit nebi rabili. Pa tiste razne matematične fore so mi ble hude... mimogrede, a je kdo opazil, da se je tista punca pri faktoriranju tistih cifer nekje zmotila? Jst sm pozabila kje, ampak ko sem 2x gledala sem obakrat opazila napako.
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
Hmm... jst pa nobene napake nisem opazla. Vem da sem gledala brez podnapisov in ravno pri teh cifrah nisem ravno sfolgala kaj točno računajo Vem da jim je sistem praštevil propadel, ko je tistega črnca razrezalo... od tam dalje pa so samo še računali število kock, ko jim je tisti tip povedal dimenzije zunanje lupine...
- marusha
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 7. 2005
- Kraj: maribor
jst sm tud dans pogledla vse 3 dele.. sam neki mi ni jasn.. kdo bi nej to vse skup naročil? vlada al cerkev? tisto vprašanje ''ali verjameš v boga?'' in če rečeš ne te zažgejo se mi ful zdi bol verjetn za cerkev, ampak pol pa neki vlado omenjajo.. a to kdo ve?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]