Evropski filmi/ neodvisna filmska produkcija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
^^ mhm.
ravno zadnjič sem po dolgem valjanju na disku pogledala A man without a past. My partner in crime pravi, da je ful kul, js sm pa konec prespala, tako da ne upam sodit, ampak tisto kar sem vidla je bilo navdušujoče.
ravno zadnjič sem po dolgem valjanju na disku pogledala A man without a past. My partner in crime pravi, da je ful kul, js sm pa konec prespala, tako da ne upam sodit, ampak tisto kar sem vidla je bilo navdušujoče.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Džeki napisal/-a:En kul predlog:
Vse od finskega režiserja Akija Kaurismakija.
( ne ga mešati z iranskim režiserjem Abbasom Kiarostamijem, ki je tudi odličen ).
Zanimivo, to si je treba zrihtat.
Opažam, da so A.K. vedno zlo dobri režiserji (Akira Kurosawa npr. )
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
- floribunda
- Cosmopsiho
Davitelj proti davitelju je must see za vse fene Jugoslovanskega filma!
- floribunda
- Cosmopsiho
Central do Brasil
Ganljiva pripoved o popotovanju dečka in njegove prijatljice, začinjeno s čudovitim pokrajinami.
Podobno kot Božje mesto, se tudi ta ukvarja s socialno problematiko industrijske Brazilije in njenim prebivalstvom.
Ful lep film, tak za malo pojokcat zraven
Ganljiva pripoved o popotovanju dečka in njegove prijatljice, začinjeno s čudovitim pokrajinami.
Podobno kot Božje mesto, se tudi ta ukvarja s socialno problematiko industrijske Brazilije in njenim prebivalstvom.
Ful lep film, tak za malo pojokcat zraven
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Torej, pogledan film Leningrad Cowboys go America, režiser Aki Kaurismäki.
Govori o finskem lokalnem bandu, močno pod vplivom nekdanje ruske prevlade, ki ne uspe v svojem kraju, zato jih pošljejo v Ameriko, češ, da tam prebavljajo "any kind of shit" Tam se pa zgodba odvija zase...
Nenavaden film, ki dokaj prikazuje, kako finci uživajo v tišini, saj se skoraj nič ne govori. Prikazuje tudi njihovo resnobnost - edini trenutek, ko se nek karakter nasmeji, je, ko si po par tednih pride do piva
Pač rock'n'roll, vzponi in padci, prijateljstvo in izdaja...vsekakor svojevrsten!
Aja, baje so Leningrad cowboys kot band nastali PO tem filmu.
Vsekakor si bom še ogledala kak njegov film.
Govori o finskem lokalnem bandu, močno pod vplivom nekdanje ruske prevlade, ki ne uspe v svojem kraju, zato jih pošljejo v Ameriko, češ, da tam prebavljajo "any kind of shit" Tam se pa zgodba odvija zase...
Nenavaden film, ki dokaj prikazuje, kako finci uživajo v tišini, saj se skoraj nič ne govori. Prikazuje tudi njihovo resnobnost - edini trenutek, ko se nek karakter nasmeji, je, ko si po par tednih pride do piva
Pač rock'n'roll, vzponi in padci, prijateljstvo in izdaja...vsekakor svojevrsten!
Aja, baje so Leningrad cowboys kot band nastali PO tem filmu.
Vsekakor si bom še ogledala kak njegov film.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
Tistim, ki so nekako najbolj navajeni gledati ameriške filme, obenem pa želijo kaj malo bolj nenavadnega ,priporočam te režiserje:
-brata Coen
-Jim Jarmusch
-Stanley Krubick
-David Lynch
Filmi teh režiserjev večinoma izgledajo kot kvalitetna neodvisna produkcija.
-brata Coen
-Jim Jarmusch
-Stanley Krubick
-David Lynch
Filmi teh režiserjev večinoma izgledajo kot kvalitetna neodvisna produkcija.
- floribunda
- Cosmopsiho
^^ agree. razen brata coen, mi mogoče ne spadata ravno v to kategorijo. proti kubricku nimata za burek.
Fame chimica
Film 'sodobne italijanske filmske produkcije', ki zaenkrat ni postregla z ničemer meni posebno všečnim (izvzevši Benignija). In Fame chimica ni izjema.
Oris dogajanja v 'hoodu' zraven Milana. O dilanju drog, problemih z črnimi priseljenci, ljubezni, nestrpnosti, neprespektivnosti italijanske mladine in še čem.
Da slučajno ne bi pozabili, da gledamo dramo, o aktualnih italijanskih problemih, skozi oči 'mlade alternative', nas na to opomnejo agresivni reperski vložki, ki totalno pokvarijo flow filma, hkrati pa ne povejo nič, o čemer film ne bi že sam dovolj dolgovezil.
Samo za ljubitelje tovrstne tematike.
Pa še v tem primeru, si raje kakega brazilskega poglejte.
Fame chimica
Film 'sodobne italijanske filmske produkcije', ki zaenkrat ni postregla z ničemer meni posebno všečnim (izvzevši Benignija). In Fame chimica ni izjema.
Oris dogajanja v 'hoodu' zraven Milana. O dilanju drog, problemih z črnimi priseljenci, ljubezni, nestrpnosti, neprespektivnosti italijanske mladine in še čem.
Da slučajno ne bi pozabili, da gledamo dramo, o aktualnih italijanskih problemih, skozi oči 'mlade alternative', nas na to opomnejo agresivni reperski vložki, ki totalno pokvarijo flow filma, hkrati pa ne povejo nič, o čemer film ne bi že sam dovolj dolgovezil.
Samo za ljubitelje tovrstne tematike.
Pa še v tem primeru, si raje kakega brazilskega poglejte.
- floribunda
- Cosmopsiho
mhm. letos najbrž vseeno ne paketa 6.+ filmov (ker sem broke), ampak kakega pa ziher.
program LIFFe
Zlata doba in Andaluzijski pes sta bila nedavno tega predvajana v Kinoteki.
Dva surealistična filma izpod taktirke Louisa Bunela, s pomočjo Salvadorja Dalija.
Vizualna poslastica vsega mogočega, zanimivo, šokantno, novo čeprav staro in podlaga za ogromno 'modernih' filmov.
Če vas razvoj in zgodovina filma količkaj zanimata, priporočam
program LIFFe
Zlata doba in Andaluzijski pes sta bila nedavno tega predvajana v Kinoteki.
Dva surealistična filma izpod taktirke Louisa Bunela, s pomočjo Salvadorja Dalija.
Vizualna poslastica vsega mogočega, zanimivo, šokantno, novo čeprav staro in podlaga za ogromno 'modernih' filmov.
Če vas razvoj in zgodovina filma količkaj zanimata, priporočam
- floribunda
- Cosmopsiho
Džeki napisal/-a:Priporočam evropske klasične režiserje.Moji favoriti so: Bergman, Fellini, Visconti, Bertolucci, Antonioni, De Sica, Kieslowski, Pasolini, Fassbinder, Herzog, Truffaut, Godard, Chabrol, Bunuel, Wajda, Jancso..
Dobrih filmov ne delajo več..
bravo đeki, dej pet!
- gxpuss
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 5. 2012
Dragi jadralski navdušenec! V tem podforumu si že dobil svojo temo, kjer lahko po mili volji objavljaš vse izpod prstov navdušenih filmmakerjev žnj produkcije. Tale tema je namenjena predvsem neodvisni filmski produkciji že znanih avtorjev.
Tole je opozorilo. V kolikor se bo smetenje po forumu nadaljevalo, sledi ban.
Filmček pa, itak, brišem. Objavo tudi.
Tole je opozorilo. V kolikor se bo smetenje po forumu nadaljevalo, sledi ban.
Filmček pa, itak, brišem. Objavo tudi.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
meni je bil zelo všeč južnoafriški film Jerusalema, o malem kriminalcu, ki je sčasoma postal big time gangster, sicer je film osnovan na resničnih dogodkih.
Drugače pa rada pogledam skandinavske filme, na nacionalki jih včasih ujamem, ampak naslovov se res ne spomnim, pa kakšnega Alomdovarja in italijanske filme si včasih zavrtim
Drugače pa rada pogledam skandinavske filme, na nacionalki jih včasih ujamem, ampak naslovov se res ne spomnim, pa kakšnega Alomdovarja in italijanske filme si včasih zavrtim
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov