Eragon
Eragon
vam je bil všeč film ( igralci, glas, ozadje...)? al vam je bolj všeč knjiga?
men osebno film.. čeprou se za moje pojme use prehitr odvija.. ker so spravili zdelo debelo knjigo v uro pa pol (al kok že) dolg film, ki bi lahko bil tut uro dalši.
men osebno film.. čeprou se za moje pojme use prehitr odvija.. ker so spravili zdelo debelo knjigo v uro pa pol (al kok že) dolg film, ki bi lahko bil tut uro dalši.
eragon na kratko:
Nekdaj srečno deželo, kjer sta vladala sožitje in ljubezen, je zavila tema zlobnega kralja Galbatorixa. Edino upanje tli v rokah mladega fantiča Eragona, ki nekega dne odkrije zmajevo jajce in od modrega čarodeja Broma izve, da je zadnji iz rodu jezdecev zmajev, ki so skupaj z letečimi velikani varovali ljudi pred zlom. Toda preden Eragon prične upravljati z zmajem in uporabljati nove čarovniške veščine, se mora naučiti zaupati sam sebi in sprejeti težko poslanstvo.
http://www.kolosej.si/film/eragon/
Nekdaj srečno deželo, kjer sta vladala sožitje in ljubezen, je zavila tema zlobnega kralja Galbatorixa. Edino upanje tli v rokah mladega fantiča Eragona, ki nekega dne odkrije zmajevo jajce in od modrega čarodeja Broma izve, da je zadnji iz rodu jezdecev zmajev, ki so skupaj z letečimi velikani varovali ljudi pred zlom. Toda preden Eragon prične upravljati z zmajem in uporabljati nove čarovniške veščine, se mora naučiti zaupati sam sebi in sprejeti težko poslanstvo.
http://www.kolosej.si/film/eragon/
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Izbrisana land
- Kontakt:
Gledala sem film in če po pravici povem, se mi niti ni zdel oh in sploh. Film kot film v bistvu. Je pa res, da nisem neka navdušenka nad raznimi zmaji in te stvari, tukaj je bolj pristojen moj. Iz istega razloga tudi nisem brala knjige in dvomim, da jo bom kdaj.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Jean de La Bruyere
moje skromno mnenje je da so filmi, ki so narejeni po teh fantazijskih knjigah, vsi slabši kot knjige same. npr. eragon, harry potter, zdaj delajo še film po prvi knjigi trilogije njegova temna tvar (bomo vidli kako bo pa ta zgledal). edina izjema se mi je zdela gospodar prstanov, kjer pa se mi za razliko od ostalih zdijo filmi veliko boljši kot knjige.
eragon..vse se prehitro odvija ja, zgodbo dolgo 500 strani približno je brez veze poskusit spravit v 2 uri in pol. efekti so bili sicer dobri ampak sama zgodba bi lahko bla predstavljena bl pozorno. igralci so tudi vredu. čeprov sm opazila take banalne razlike, stvari ki jih knjiga poudarja, pa so v filmo ravno obratne (niso pa tako bistvene za zgodbo). npr. ayra ima v knjigi črne lase, v filmu pa blond. vsaj takih napak si ne bi smeli privoščiti, saj delajo film po knjigi in ne neodvisno od nje.
za krajšanje časa pa je film prav dobr enkrat v kinu pogledat.
eragon..vse se prehitro odvija ja, zgodbo dolgo 500 strani približno je brez veze poskusit spravit v 2 uri in pol. efekti so bili sicer dobri ampak sama zgodba bi lahko bla predstavljena bl pozorno. igralci so tudi vredu. čeprov sm opazila take banalne razlike, stvari ki jih knjiga poudarja, pa so v filmo ravno obratne (niso pa tako bistvene za zgodbo). npr. ayra ima v knjigi črne lase, v filmu pa blond. vsaj takih napak si ne bi smeli privoščiti, saj delajo film po knjigi in ne neodvisno od nje.
za krajšanje časa pa je film prav dobr enkrat v kinu pogledat.
somebody napisal/-a:petelin napisal/-a:filem sem gledal, pa ni bil nič posebnega. knjige pa nisem bral.
se strinjam d ni nč posebnga. moj prvi vtisje bil d je to ena slaba wanna be kopija od gospodarja
amazoncy napisal/-a:moje skromno mnenje je da so filmi, ki so narejeni po teh fantazijskih knjigah, vsi slabši kot knjige same. npr. eragon, harry potter, zdaj delajo še film po prvi knjigi trilogije njegova temna tvar (bomo vidli kako bo pa ta zgledal). edina izjema se mi je zdela gospodar prstanov, kjer pa se mi za razliko od ostalih zdijo filmi veliko boljši kot knjige.
Se pridružujem, je pa res, da knjig(e) nisem bral, tako da mogoče delam zadevi krivico, ampak me je film odvrnil...
Drugi quote; se strinjam... 100% velja kar se tiče HP-ja (čeprou Order of the Phoenix še nism gledu) in Gospodarja prstanov; slednji je verjetno doživel še najbolj dostojno tranzicijo na filmski trak....
-
- Kofetarica
-
- Kofetarica
- Kontakt: