Big Brother- Slovenski

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Misliš, da bo slovenski big brother zanimiv in ga boš spremljal/a?

Da..
92
29%
Ne..
48
15%
Bomo videli..
133
42%
Ne gledam resničnostnih šovov, zato mi je vseeno...
43
14%
Skupaj glasov : 316

Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 19. Mar. 2007 19:25

Jah najbrž folku res ni blo všeč, ker je blo skupaj tko bolj pogovorno ljubljansko. Sam kaj naj zdaj ona govori v štajerščini, če je "ljubljančanka"? Najbrž bi bil štajercem bolj všeč kak štajerski voditelj, primorcem... Vemo kam to pelje. Uglavnem, Osenarca je na sceni, tle ni kej več. Pa če vam bo šla na živce al pa ne.
Baje da so jo producenti BB sami klicali na avdicijo in je šla probat. Očitno so jo res hotl tam met :D
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 19. Mar. 2007 19:26

deniro napisal/-a:Jst pa milijonkrat raje poslušam slovenščino pomešano z angleščino, kot tisto primorsko ali štajersko zavijanje! ...medtem ko z "angleško-ljubljanščino" nimam nobenih problemov. Pravzaprav mi je čist kul :D

Tudi tukaj se jst čist strinjam. "Ljubljanščino" razume čisto vsak, ni važno s katerega konca Slovenije je, ostala narečja pa sploh ni nujno. Tko da je to kr "univerzalni" jezik ;)
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 19. Mar. 2007 19:31

Ljubljanščino da razume vsak? Se pa visoko cenite, Ljubljančani, hehe..malo za hec,
no, ampak vseeno, pomoje mešaš splošni pogovrni jezik z ljubljanskim govorom.
Uporabniški avatar
the big red machine
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 3. 2007
Kraj: gozd

Neprebrana objavaNapisal/-a the big red machine » 19. Mar. 2007 19:33

ma ja enako lahko rečem jst ko poslušam jezik žabarije :D ,ki sploh ni noben jezik,posebej ker je popackano še z neko ostudno angleščino.Sploh pa sem se do zdej komot zmenil z vsakim štajercem,prekmurcem,....ko pa poslušaš ljubljanščino (sam jo hvalabogu zelo poredkoma) pa prav trpiš zraven.
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 19. Mar. 2007 19:34

Jaz sem danes ujela 15min BB na A kanalu okrog pol petih in je blo kr nekaj :? Ti ljudje so malo :stupid: :|
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 19. Mar. 2007 19:34

Kaj pa "imamo" ljubljančani kej tok posebnga not v govoru, da naj ne bi bili razumljivi? Nina je govorila popolnoma razumljivo in to čist vse. Medtem ko če bi neki štajerc/primorc/prekmurc začel s kakimi svojimi mislm da bi se sam čudno gledali. Ok mal smo zašli zdej :lach:

Boste gledal zdele ob 20h oddajo?
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 19. Mar. 2007 19:36

Angel girl napisal/-a:Boste gledal zdele ob 20h oddajo?

Ja, seveda. :D A je kdo gledu tisto ob 16.20?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 19. Mar. 2007 19:46

Prav zato bi bilo bolje, da bi govorila knjižno ali vsaj splošno pogovorno slovenščino (ne, ljubljančani, splošno pogovorna slovenščina ni isto kot ljubljanščina :wink: )
Enemu gre na živce primorski naglas, drugemu štajerski, tretjemu ljubljanski ... zato obstajata splošni pogovorni in knjižni jezik. Ker Poptv ni neka lokalna ljubljanska televizija, kajne?

Sicer pa mi je Osenarjeva čisto ok vodila za tak žanr. Če odmislim jezik.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 19. Mar. 2007 19:46

Jst sm gledala, pa so takrat neke ženitvene oglase pisali al kaj, nisem čist dobr dojela. Pa en za drugim so hodili v spovednico. Sicer pa nč posebnga, prekladal so se tistih 15 minut pa neki čvekal.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 19. Mar. 2007 20:16

Nina ni nobena Ljubljančanka :lach:
kolikor jaz vem je iz Kamnika, kar je pa kar precej iz LJ ... in njihov govor je kar dosti različen od LJ :lach:
in ne govori nobene ljubljanščine, ker večina ljudi niti ne razume prave ljubljanščine ... no, to kar sedaj ta mularija govori, ni niti malo podobno ljubljanščini ... to je isto sranje kot pa štajerščina ;)

ne vem no, a bi raje gledali, da oddajo vodi Katja Jevšek ali Nina? Še vedno sem za Nino, pa naj mi bo zoprna do konca :lach:
na žalost eni dialekti niso poslušljivi in tudi ne razumljivi ... žal :? .. pa naj bo kdo užaljen kolikor hoče, ampak jaz večino ljudi, ki močno zavijajo včasih nič ne razumem ...
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 19. Mar. 2007 20:30

U Kamniku bl tko skor gorenjsk govorijo bi rekla :D Pa še to ne.. Ma ne vem kako tam govorijo, sam ljubljansko pomojm ne.. čeprov pr ns tud na V guvurejo, pa js ne, ker sm že kr par let v Lj v šoli in tud doma tko ne govorim :)
Uglaunm pomojm da če bom kdaj tole gledala bo zato ker se bodo dol dajal al pa kregal al pa zarad Nine da jo vidm :D
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 19. Mar. 2007 20:32

Jessie ma lasuljo :D men je ona prov ušeč.. :D
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
alina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a alina » 19. Mar. 2007 20:43

a ni osenarca iz vrhnike? no sej sploh ni važno...v glavnem to je to kar sem že jst rekla! s spakovanjem in angleškimi izrazi (predvsem na začetku oddaje) je naredila samo škodo ljubljanščini, ker meni je zelo žal, ampak tako tu ne govorimo. ker pa obstajajo primerki, ki se oh in sploh spakujejo, predvsem razna mularija, nas imate vsi ostali v zobeh. tako, da jaz dam tistim čisto prav, ki pravijo, da bi se kakšno narečje težje razumelo (če mogoče še ne veste, se ljubljanščina ne uvršča v nobeno narečje, ampak je to mestna govorica-vsaj tako učijo v osnovnih šolah), predvsem zato, ker opažam da imajo razna narečja polhn enih čudnih besed za vsakodnevne izraze (pa ne zdaj spet v luft pa noret kolk vsi drugi lepše in boljše in oh in sploh govorite)

drugače pa, da ne bom preveč zašla iz teme....a se še komu nina zdi prov shirana??? meni se je že prej zdela ekstra suha, zdaj je pa še bolj! in ja ta barva ji ne paše, pa še malenkost narastka ma že
It looks like we could have made it baby...me and you!
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 19. Mar. 2007 20:59

bejbika napisal/-a:Bog pomagaj kaj jih učijo na FDVju, ker zgleda ne pravilne uporabe materinega jezika :roll:

Hm bejbika...med drugim tudi naučijo, da je pravilno "maternega" jezika, ne "materinega" :)
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 19. Mar. 2007 21:21

Da ne bom šla zdej po zapiske za Slovensko dialektologijo :D

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov