Big Brother- Slovenski

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Misliš, da bo slovenski big brother zanimiv in ga boš spremljal/a?

Da..
92
29%
Ne..
48
15%
Bomo videli..
133
42%
Ne gledam resničnostnih šovov, zato mi je vseeno...
43
14%
Skupaj glasov : 316

Uporabniški avatar
ninc
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ninc » 14. Apr. 2007 11:27

floribunda napisal/-a:
honeydew napisal/-a:učeri sm ga poslušala, pa je take "stauke" tvoru, da se nista niti dve besede ujemale Sej zna australc bol govort k on... Kriza. Tukaj tudi dvojina ni upoštevana. Kot da je odvisno od šole, kako se izražaš.

ikzekli....dvojine se na primorskem ne uporablja....cisto tako....zaradi vpliva italije in hrvaške....pa sej drugod, kjer ljudje zivijo ob meji se bolj cudno govorijo (kaj pa ce bi bil not nekdo ki zivi cisto blizu madžarske....njega pa res ne bi razumeli)

Kot prvo: tisti, ki živijo ob madžarski meji, so Prekmurci, ne? (poglej na zemljevid Slovenije)

Če torej živiš blizu katere od mej (kar ni težko, glede na velikost Slovenije), te težko razumejo, al kaj? Ali misliš samo hrvaško mejo? Mislim, da lahko srečaš koga iz kakih rovt na Gorenjskem, pa ga boš težje razumela kot npr. pristnega Štajerca, ki živi "ob meji". Pa ne moreš rečt, da enega Slovenca iz Prekmurja NE BI razumela, prosim te no, saj pa vse govorimo slovenščino, samo malo potrudit se je treba.

In pa dvojine marsikje po Sloveniji ne uporabljajo, ne samo na Primorskem.
levcek
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a levcek » 14. Apr. 2007 11:43

Ce kdo ne govori slovensko u tej drzavi so pa res prekmurci no,
sicer ce zivis z njimi (studentsko zivljenje) jih v enem tednu takoj postekas, ampak se vedno "gučijo" kot da bi bili med samimi prekmurci, ignorirajo da si z drugega konca SLO, ampak se navadis pac, medtem ko oni mene kot primorko povsem razumejo, kr se zadrzim raznih italijanskih komentarjev in nisem se slisala, da bi jz govorila kej cudno
glede dvojine pa je dobro znano da je ne uporabljamo, jo pa usemo znamo, ko je treba - v soli.

in sorry za OT
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 14. Apr. 2007 11:51

Zvedla sem, da oseba, ki gre v menjavo s Filipinov sploh naj ne bi vedela, kam gre. Šele v hiši naj bi izvedela, kam je prišla (v slo) :D Baje da kandidati iz njihovega BB vejo samo to, da bodo menjali z nekom iz druge države, ne vejo pa iz katere.

Drgač pa so se teli filipinci kar razpisal o nas na forumu. 15 strani že klik
Uporabniški avatar
ninc
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ninc » 14. Apr. 2007 12:02

levcek,
to je zato ker je primorscina vsem simpaticna, no, vsaj meni je ful.
je pa odvisno od posameznika, eni se trudijo govorit splošno pogovorno slovenščino, eni pa sploh ne, in govorijo prekmursko.

vsi primorci, kar jih poznam, govorijo po svoje, noben se ne trudi biti bolj razumljiv. da pa uporabljate italijanščino, je pa zanimivo, ker prekmurci npr. ne uporabljajo madžarščine, samo prekmurščino.

Vzrok tega, zakaj je prekmurščina vsem tako nerazumljiva, je v tem, da je je premalo v javnosti. Če bi je bilo več, bi ti prišla v uho in bi se je navadil in jo razumel. Problem je v tem, da Prekmurci v medijih uporabljajo slovenščino (pustimo Cvetko al kaj je že, ona je primer zase), ostali pa imajo tisti simpatični naglas (pa četudi je primorski, dolenjski, štajerski, notranjski ipd.), razen ljubljanskega, ta mi je res anti.

V BB bi blo res fajn imet kakšnega Prekmurca, mankal mi je v bistvu že v obeh barih
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 14. Apr. 2007 12:49

mhm Sonja pa Pero ze nekaj jodlata :D se mi je kr zdelo...
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
Kapsula
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Kapsula » 14. Apr. 2007 12:53

Ne vem, a se temu Big Brother-ju zdi kar ok, da je Jasmina včeraj s škarjami v roki za Robertom po vrtu letala??! A zato imajo spredaj ves čas rešilca...?!
Sicer si pa Roberta kar predstavljam, ko bo zunaj, kako mu bo vsakič v hlače ušlo, ko bo slišal zvok motorja... :wink:
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 14. Apr. 2007 12:53

Kapsula napisal/-a:Sicer si pa Roberta kar predstavljam, ko bo zunaj, kako mu bo vsakič v hlače ušlo, ko bo slišal zvok motorja... :wink:

:lach: :lach:
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
motorola
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a motorola » 14. Apr. 2007 13:06

Zvoncica napisal/-a:Kaj je hud ta tretji v prvi vrsti :eek:

oja, tut meni je takoooj padel v oči. jummy :flamingdev:

zvončica, a bi šle mi2 malo na filipine? :rofl:
If people can't accept your imperfections, that's their fault.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 14. Apr. 2007 13:46

Kapsula napisal/-a:Ne vem, a se temu Big Brother-ju zdi kar ok, da je Jasmina včeraj s škarjami v roki za Robertom po vrtu letala??! A zato imajo spredaj ves čas rešilca...?!
Sicer si pa Roberta kar predstavljam, ko bo zunaj, kako mu bo vsakič v hlače ušlo, ko bo slišal zvok motorja... :wink:

Kaj pa je blo med Jasmino in Robertom?
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
Kapsula
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Kapsula » 14. Apr. 2007 13:52

Jasmina je Robertu rekla, da rabi malo miru (plan B) in ko je hotela iti ven na čik, jo je prehitel. Mu je rekla, da naj gre on noter, pa ni hotel. Zato je punca spet dobila svoj popizditis in ga s škarjami v roki lovila po vrtu... tko nekak
dean444
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a dean444 » 14. Apr. 2007 15:01

Ja pri Grande fratellu je bila podobna fora sam tam dejansko niso nikogar zamenjali ampak je bila samo fora kjer je prišla not neka kitajka- neki takega in glumila da ne zna nič italijansko, medtem ko je kandidat, ki je kao šel v tujino bil v drugem prostoru in dejansko ni šel nikamor.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Apr. 2007 16:08

Kapsula napisal/-a:

Jasmina je Robertu rekla, da rabi malo miru (plan B) in ko je hotela iti ven na čik, jo je prehitel. Mu je rekla, da naj gre on noter, pa ni hotel. Zato je punca spet dobila svoj popizditis in ga s škarjami v roki lovila po vrtu... tko nekak

ja ampak vse je bilo mičljeno za hec..mislm da res ni un zgorej tok prfuknen da bo zdej šou težit zarad tega...
Janja84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Janja84 » 14. Apr. 2007 16:22

ninc napisal/-a:
V BB bi blo res fajn imet kakšnega Prekmurca, mankal mi je v bistvu že v obeh barih

to pa res. Morali bi izbirati iz celotne Slovenije, ne pa da samo določene regije zajamejo. Trenutno je itaq največ Primorcev. Mi Prekmurci smo pa vedno zapostavljeni.

Drugače pa upam, da danes gre domov Sonja, ker mi zadnje dni full gre na živce :evil: :twisted:
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 14. Apr. 2007 17:32

ninc napisal/-a:
floribunda napisal/-a:
honeydew napisal/-a:učeri sm ga poslušala, pa je take "stauke" tvoru, da se nista niti dve besede ujemale Sej zna australc bol govort k on... Kriza. Tukaj tudi dvojina ni upoštevana. Kot da je odvisno od šole, kako se izražaš.

ikzekli....dvojine se na primorskem ne uporablja....cisto tako....zaradi vpliva italije in hrvaške....pa sej drugod, kjer ljudje zivijo ob meji se bolj cudno govorijo (kaj pa ce bi bil not nekdo ki zivi cisto blizu madžarske....njega pa res ne bi razumeli)

Kot prvo: tisti, ki živijo ob madžarski meji, so Prekmurci, ne? (poglej na zemljevid Slovenije)

Če torej živiš blizu katere od mej (kar ni težko, glede na velikost Slovenije), te težko razumejo, al kaj? Ali misliš samo hrvaško mejo? Mislim, da lahko srečaš koga iz kakih rovt na Gorenjskem, pa ga boš težje razumela kot npr. pristnega Štajerca, ki živi "ob meji". Pa ne moreš rečt, da enega Slovenca iz Prekmurja NE BI razumela, prosim te no, saj pa vse govorimo slovenščino, samo malo potrudit se je treba.

In pa dvojine marsikje po Sloveniji ne uporabljajo, ne samo na Primorskem.

kira super brihtna punca si ti! :eek:
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 14. Apr. 2007 17:39

Aaaa, ne se kregat zdej zarad dvojine, moj post je leteu na to, da modela (Alena) res zlo težko kdo razume, ne gre za narečje, ampak da tko zmeden govori, brez repa in glave, bl k ga poslušaš, mnj ti je jasn kaj je hotu povedat :?
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov