Windows Vista vs XP
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
obliterator - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 10. 2007
- Kraj: ljubljana
He he.
En kolega je za visto povedal zale dobro primerjavo:
Vista je kot kup gnoja. Globje kot boš kopal več dreka boš našel.
En kolega je za visto povedal zale dobro primerjavo:
Vista je kot kup gnoja. Globje kot boš kopal več dreka boš našel.
When the pin is removed, mr. grenade is no longer your friend.
-
*Lilli* - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 3. 2008
Torej, da mal obudim zopet to temo...namerav kupiti nov prenosnik..pa me zanima kako je zdaj kaj z Visto?? A je situacija kaj boljša kot je bila,odkar ste zadnjič pisal sem...sama nisem nevem kako zahteven uporabnik...zato iščem, tudi temu primern računalnik...pa me zanimajo zdaj vaše izkušnje z Visto? A se mi splača jemat Visto ali naj kar raje ostanem na XP-ju??
-
*Lilli* - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 3. 2008
*hox* napisal/-a:^^ Js tut zdej kupujem prenosnika in so mi svetovali naj vzamem Visto Home Premium in ne Viste Home Basic. Sicer sem mal skeptična glede Viste, ampak kaj ko jo zdej že kr dobiš gor.
Aaa celo tko...je že kar gor..no to me pa res veseli Sicer računalnika ne bom kupila prav v trgovini, (no saj ga bom) sam preko nekih določenih vez...mislim v tem smislu, da ne bom šla v trgovino in rekla..jaz bi pa to in to...tko, da bi se dalo še nekako zmenit pri meni, da mi pač naložijo gor to kar jaz hočem...In zato tudi sprašujem,kakšne so izkušnje do zdaj z uporabniki Viste..jaz mam trenutno XP pa sem kar zadovoljna..dela vse kar potegnem z neta..tko da..bi bila vesela, da bi bilo pol enako tudi pri Visti..Torej vsi tisti, ki jo imate ste jo imeli jo nameravet imeti..svetujete? Se splača ali ne??
-
nutella - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Trbovlje
Jst jo mam. Isto sm jo "dobila" zraven ko sm kupla prenosnika. Mam Windows Vista Home Premium in je isti skret. Pocasna, pozresna, previdna (za vsako stvar, ki jo hocis odpret te trikrat vprasa, A bos, a res? A res hocis? Ja, p**** res!!!). Uglavnem, js odsvetujem.
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
-
*skokica* - Debatorica
- Na forumu od: 1. 4. 2008
Doma imam XP-je v službi pa Visto in moram reči, da si ne bi naložila Viste doma za noben denar. Sicer mi v službi dela odlično, ker imam zelo zmogljiv računalnik, ampak mi preprosto ni všeč oz. se mi dosti stvari zdi dokaj nepraktičnih.
Ampak po moje se itak prej ali slej vsega navadiš, konec koncev sem tudi Office 2007 čukasto gledala.
Ampak po moje se itak prej ali slej vsega navadiš, konec koncev sem tudi Office 2007 čukasto gledala.
-
Peterca18 - Debatorica
- Na forumu od: 1. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
Vse je stvar navade, večinoma delam z XP, sem pa bila prisiljena delat že tudi z Visto. Ampak še kar ostajam pri XP in še nekaj časa ne nameravam uporabljat Viste niti doma niti v službi.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Visto sem uporabljala leto dni in jo zamenjala takoj, ko sem lahko. Ima sicer veliko plusov, a je za enkrat za moje pojme še vedno čisto preveč energijsko požrešna. Da bi delovala tako kot XPji, bomo morali uporabljati računalnikes 3 ali 4 (ali raje še več) giga RAMa.
Imaš, da me vikaš!
-
Tryanna - Debatorica
- Na forumu od: 30. 1. 2007
Jaz sem kmalu po izzidu viste to poskusila za en teden in potem nazaj preklopila na xp. Potem mi je prijatelj svetoval, da so Visto kolikortoliko pokrpali in da je zdaj veliko boljša kot na začetku, tako da spet uporabljam Visto - že kakšna dva meseca.
Pač izgleda neprimerno boljše od XP-jev.
Pač izgleda neprimerno boljše od XP-jev.
- Davor161
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 8. 2008
Izgled - to naj vsak zase presodi in seveda naj ne bo glavni razlog za izbiro enega ali drugega os.
Moja izkušnja glede XP vs Vista pa je vsekakor v prid Viste.
Zakaj? Glavna zadeva, zaradi katere mi je Vista pr srcu je ta, da tudi po 1letu deluje enako hitro kot na začetku, kar pri XP niti približno ne drži (vsaj pri mojem načinu uporabe).
Potem pa še nekaj malenkosti, kot so preglednejši explorer, bližnice na preglednih mestih, dostopnost datotek hitro in pregledno... in še marskikaj bi se našlo, ampak to so le male zadeve....
No ja, prenosnik + vista, je res, pokuri malo več elektrike, vendar lahko izklopite Aero, pa ste na istem, mogoče celo na maloboljšem glede cpu izkoristka.
Glede rama, pa nevem čemu jeza na ram, res požre več (kot vsaka nova zadeva, stane več, pač to je neke vrste dodaten strošek za windows - če vas ram toliko skrbi, vzamite kako linux distrubicijo ali pa win98) ampak je tudi danes ram tako poceni, da si komot vsakdo privošči 4GB spomina.
Moja izkušnja glede XP vs Vista pa je vsekakor v prid Viste.
Zakaj? Glavna zadeva, zaradi katere mi je Vista pr srcu je ta, da tudi po 1letu deluje enako hitro kot na začetku, kar pri XP niti približno ne drži (vsaj pri mojem načinu uporabe).
Potem pa še nekaj malenkosti, kot so preglednejši explorer, bližnice na preglednih mestih, dostopnost datotek hitro in pregledno... in še marskikaj bi se našlo, ampak to so le male zadeve....
No ja, prenosnik + vista, je res, pokuri malo več elektrike, vendar lahko izklopite Aero, pa ste na istem, mogoče celo na maloboljšem glede cpu izkoristka.
Glede rama, pa nevem čemu jeza na ram, res požre več (kot vsaka nova zadeva, stane več, pač to je neke vrste dodaten strošek za windows - če vas ram toliko skrbi, vzamite kako linux distrubicijo ali pa win98) ampak je tudi danes ram tako poceni, da si komot vsakdo privošči 4GB spomina.
-
nanyka - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 9. 2006
- Kraj: 18km iz mb
do zdaj sem mela eno srečanje z visto ko sem popravla kolegici popravlala računalnik!
In če povem po žensko je lepša kot xp, ampak se je morš navadit, ker sem jas samo iskala ki je kaj
S praktičnih vidikov pa ne vem kak je!
In če povem po žensko je lepša kot xp, ampak se je morš navadit, ker sem jas samo iskala ki je kaj
S praktičnih vidikov pa ne vem kak je!
When God Created Men, She Was Only Kiding!
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Vztrajam pri XP, in mislim da bom še kar neki časa. Mogoče me pa kak naslednik Viste prepriča. Vista mi preveč kičasta zgleda. Tud vsi ki jih poznam, ki so probal Visto, so šli nazaj na XP.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
perpetua - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Tudi meni so Visto "podtaknili" na prenosnik in do sedaj nimam slabih izkušenj. Mislim, da je glede varnosti neprimerno boljša od XP. Odkar jo imam, nisem staknila nobenega virusa (ne vem če je to povezano z Visto, ampak odkar jo imam je bolje).
Videz...mi ne pomeni veliko.
Požrešnost: večino časa imam prenosnik na adapterju, tak da ni krize.
RAM: treba je gledat kak računalnik kupiš...itak ne 1 gb ali še manj. Jaz imam 2gb in dela normalno.
Videz...mi ne pomeni veliko.
Požrešnost: večino časa imam prenosnik na adapterju, tak da ni krize.
RAM: treba je gledat kak računalnik kupiš...itak ne 1 gb ali še manj. Jaz imam 2gb in dela normalno.
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov