Uporaba iskalnikov
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tamala` - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Za vse tiste, ki odgovorite kateri iskalnik uporabljate in uporabljate samo enega, naj vas opomnim, da je anketa priložena in glasujete.. Ali je res potrebno. da še napišete katerega uporabljate ali gre zgolj za nabijanje postov?
[pa to ne velja za tiste ki ste napisali da uporabljate več iskalnikov ker je v anketi možnost samo ena izbira.]
[pa to ne velja za tiste ki ste napisali da uporabljate več iskalnikov ker je v anketi možnost samo ena izbira.]
Zadnjič spremenil Tamala`, dne 25. Jan. 2006 18:28, skupaj popravljeno 1 krat.
- tjaska
- Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2004
Največkrat uporabljam Google, ker mi je všeč, da ni preveč stvari natlačenih na začetni strani. To me res zmoti npr. pri Yahoo-ju
- maycha
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 1. 2005
- Kraj: Maribor
Za vse, ki ne lučujete iskalnika od kataloga
1. Iskalniki : podatki niso urejeni, program najde spletno stran sam, hrani vsebino celotne strani (če v vsebini opis ni vključen, ga iskalnik nima), število zadetkov je veliko in pregledovanje lahko vzame veliko časa
Tuj: Google, Altavista
Domači: Najdi.si
2. Katalogi (imeniki) podatki so urejeni, avtorji spletnih strani sami prijavijo svojo spletno stran, hranjeni le najnujnejši podatki o strani (naziv, naslov, kratek opis), število zadetkov je relativno majhno, prihrani vam lahko veliko časa
Tuj: Yahoo
Domači:Mat´kurja, Slowwwenia
odgovor na vprašanje: Google najpogosteje uporabljam
1. Iskalniki : podatki niso urejeni, program najde spletno stran sam, hrani vsebino celotne strani (če v vsebini opis ni vključen, ga iskalnik nima), število zadetkov je veliko in pregledovanje lahko vzame veliko časa
2. Katalogi (imeniki) podatki so urejeni, avtorji spletnih strani sami prijavijo svojo spletno stran, hranjeni le najnujnejši podatki o strani (naziv, naslov, kratek opis), število zadetkov je relativno majhno, prihrani vam lahko veliko časa
odgovor na vprašanje: Google najpogosteje uporabljam
Oooh, you've got to let your body move to the music...
Oooh, you've got to just let your body go with the flow...
Oooh, you've got to vogue
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
maycha napisal/-a:Za vse, ki ne lučujete iskalnika od kataloga
1. Iskalniki: podatki niso urejeni, program najde spletno stran sam, hrani vsebino celotne strani (če v vsebini opis ni vključen, ga iskalnik nima), število zadetkov je veliko in pregledovanje lahko vzame veliko časa
ce znas iskat in uporabljat iskalnik ti praviloma iskanje NE vzame veliko casa
maycha napisal/-a:2. Katalogi (imeniki) podatki so urejeni, avtorji spletnih strani sami prijavijo svojo spletno stran, hranjeni le najnujnejši podatki o strani (naziv, naslov, kratek opis), število zadetkov je relativno majhno, prihrani vam lahko veliko časa
to pa ne bo cist res. Yahoo je search engine. sta pa res matkurja in slowwwenia "kataloga", s tem da matkurja ima moznost iskanja tudi po spletu s pomocjo googla.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
Jaz navadno Yahoo, ker mam že mail gor, itd. Druga izbira najdi.si. Če se tukaj zalomi in res kaj rabim, pol grem pa navadno na Google.
-
inchy84 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: Trbovlje
Najprej vedno uporabim googl, če se mi tuki nč pametnga ne zdi grem na najdi.si...pol paše kak yahoo na vrsto pride
Če kej iščem pa ne najdem dam po moje kr vse iskalnike čez v upanju da pa le bom našla to kar iščem
Če kej iščem pa ne najdem dam po moje kr vse iskalnike čez v upanju da pa le bom našla to kar iščem
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
- maycha
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 1. 2005
- Kraj: Maribor
kepka napisal/-a:maycha napisal/-a:Za vse, ki ne lučujete iskalnika od kataloga
1. Iskalniki: podatki niso urejeni, program najde spletno stran sam, hrani vsebino celotne strani (če v vsebini opis ni vključen, ga iskalnik nima), število zadetkov je veliko in pregledovanje lahko vzame veliko časa
ce znas iskat in uporabljat iskalnik ti praviloma iskanje NE vzame veliko casamaycha napisal/-a:2. Katalogi (imeniki) podatki so urejeni, avtorji spletnih strani sami prijavijo svojo spletno stran, hranjeni le najnujnejši podatki o strani (naziv, naslov, kratek opis), število zadetkov je relativno majhno, prihrani vam lahko veliko časa
to pa ne bo cist res. Yahoo je search engine. sta pa res matkurja in slowwwenia "kataloga", s tem da matkurja ima moznost iskanja tudi po spletu s pomocjo googla.
Hja, če veš točno kako iskati (napredno iskanje z vsemi zahtevami) potem ni nujno, da ti vzame veliko časa. Večina pa tudi s tem ni seznanjena, tako da.... (napisala sem lahko, ker sem upoštevala tudi dejstvo, da nekateri vedo kako iskati znotraj njih)
A ne, res je s pomočjo Googla, kar pa ne pomeni, da iščeš znotraj Mat´kurje, ampak znotraj Googla...
Pa tudi glede Yahooja se motiš, probaj dati enake zahteve v Googla in Yahooja, pa poglej zadetke (velika razlika nastane)... (sicer pa se naš jezik s tujim velikokrat križa, sploh pri prevodih, tako da...)
Oooh, you've got to let your body move to the music...
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
maycha napisal/-a:Hja, če veš točno kako iskati (napredno iskanje z vsemi zahtevami) potem ni nujno, da ti vzame veliko časa. Večina pa tudi s tem ni seznanjena, tako da.... (napisala sem lahko, ker sem upoštevala tudi dejstvo, da nekateri vedo kako iskati znotraj njih)
zato pa je google help, da se seznanijo s tem. problem "katalogov" je zelo okrnjena baza podatkov.
maycha napisal/-a:A ne, res je s pomočjo Googla, kar pa ne pomeni, da iščeš znotraj Mat´kurje, ampak znotraj Googla...
Pa tudi glede Yahooja se motiš, probaj dati enake zahteve v Googla in Yahooja, pa poglej zadetke (velika razlika nastane)... (sicer pa se naš jezik s tujim velikokrat križa, sploh pri prevodih, tako da...)
glede yahooja se cisto nic ne motim. je 100% iskalnik, poglej si se link ki sem ga dala zraven. in seveda so drugacni rezultati, saj yahoo uporablja drugacne nacine iskanja kot google.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov