simobil ali mobitel??

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 15. Sep. 2008 23:04

možnosti optike nimam (siol nevem kaj čaka, T2 pa sicer koplje ampak je še delč), sicer pa se tud ne gre za stacionarni internet.stacionarni internet doma bomo tko al tko imeli, ampak jst bi mela USB modem s stalno možnostjo neta, kjerkoli.če grem do fanta, ki nima neta v svoji sobi in niti ne routerja, pa tko.pa če grem na vikend/morje...
sem pa slišala da se ne splača vzet tega preko telefona ker so baje grozno dragi inpulzi :?
sej pr simobilu majo mislm da celo testno uporabo tega modema za 14 dni pa bom mal probala, nosila po ljubljanio naokoli pa bom vidla če dela al ne.sam sem vseen mal skeptična glede tega :?
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 15. Sep. 2008 23:07

eh pomojem da bi kr moglo delat. sej lovi kr....k je pomojem sprejemnik dost podoben tistmu v telefonu. meni je lovilo normalno, ni glih zdej neka hitros da te odpihne, ampak osnovne stvari lahko precekiras. sicer pa ne vem tocno, ker sem js samo prek telefona probala to.
po ljubljani je pa drgac cela invazija teh wi-fi placov, kjer se lahko glih tako srfas.

kaj pa uni mobitelov instant internet?al si ze pogruntala da se simobil bolj splaca.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 15. Sep. 2008 23:16

ja odpihnl verjamem da me ne bo :D :D
drgač pa niti ne rabm za neko loudanje al pa kej, sma tok da pač lohk mal počikiram in da je poraba neomejena, da me na konc mesca ne zadane fršlok :eek:
doma bi itak dalje imel stacionarn net, valda wireless in to zame in kabl za mamin stacionaren komp.
sam pač tko, da lohk naokol vlačm.
ja vem, da je v ljubljani kar nekej območij z brezplačnim netom, ampak men tist na Prešercu lih ne pomaga kej dost, ker tja moja noga stopi lih takrat ko so božični štanti namontirani al pa ko je treba kšn nujn formular opravt.Dolgi most žal nima free neta, mondena soseska Brdo pa tud ne, še optike ne kaj šele kej druzga :D

mobitelov je pa semizdi da dražji za deset evrov.simobil ma za 19 neomejeno, mobitel pa 29, če se prov spomnm.vem da so dražji no.
ima mislm, da tud T-2 če ma, sam se mi ne da v vrsti čakat eno uro da prašam :?
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 16. Sep. 2008 6:16

*purple* napisal/-a:
in glede na to, če precej govorite se vam ta paket nikakor ne splača!

Po kakšni logiki se spet to ne splača? Če imaš veliko klicev v Simobil in smsov je zakon. 1000 min je vendar 16ur. Upala bi si reči, da so tisti, ki toliko zapravijo bolj izjeme kot pravilo. Se pa najdejo, seveda. Klice v druga omrežja se pa plačuje isto kot se je prej, tako da tudi tu nisi na izgubi. Treba je samo preračunat. Dvomim, da bi se splačal recimo nekomu, ki pošlje 10 smsov na mesec in ima celo familijo pri mobitelu pa recimo fanta na simobilu. Ta lahko pa itaq še obdrži Orto Smart.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 16. Sep. 2008 6:57

*purple* napisal/-a:sej to je ta varka.ker itak ti rata kar nekajkrat na mesec klicat na kšno drugo, ki ni simobilova.in pol se takoj račun veča in veča.
In za tiste, ki ne berete malega tiska.neomejeno klicanje na simobil ni, ampak je omejitev 1000 minut.kar je več kot tisoč minut je plačljivo po rednem ceniku. :wink:
in enako je pri vseh operaterjih ki ponujajo brezplačne kao neomejene klice.marketinška poteza :)

To, da je 1000 minut na mesec, ni noben drobni tisk, ampak je lepo črno na bleem oz. zeleno na ne vem kakšni podlagi v reklami na tv-ju in v reklami na panojih, k jih vidš, ko se sprehajaš po mestu al pa pelješ ne vem kje pač že. In ja, to se dejansko splača nekomu, k ma več al manj folk za klicat na simobil, na mobitel lahko piše sms-e, ker jih je ravno tko 1000, ostali klici so pa po 10 centov, kar je še zmer dokaj ugodno.

Jst mam zdj okol 10 evrov samo naročninem, pol morm pa plačat še klice, kar nanese kr velik več kokr pa sam 10 evrov. In ja, več al manj kličem v simobilovo omrežje, tko da takoj ko bom kej okol njihovga centra, grem zamenjat, ker vem, da se mi Orto u nulo bolj splača kokr pa Orto smart, k ga mam zdj.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 16. Sep. 2008 8:57

če je minuta 2 centa je 1000 minut 20 eurov. tko da *purple*- bravo- matematika ti res dobro laufa :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Sep. 2008 11:44

Kika napisal/-a:če je minuta 2 centa je 1000 minut 20 eurov. tko da *purple*- bravo- matematika ti res dobro laufa :D

dej še enkrat preber o čem pišemo :roll:

ja jagoda, sem šla gledat na simobilovo spletko pa je res, da so oni na glas povedal kako je s temi minutami.
ampak cel kup je pa operaterjev ki napišejo da so klici neomejeni, nakar v najbolj dorbnem tisku piše da je omejitev 1000 minut, in če ne prebereš drobnega tiska tud tega ne veš in hitro lahko, če dost govoriš nabiješ čez.
če pogledamo na telemachovo spletko, ti to z omejitvami ne piše povsod in povsod piše BREZPLAČNO ali NEOMEJENO kar pomeni marketinška poteza oziroma po domač povedan, zavajanje kupcev.
zame brezplačno ali sploh neomejeno pomeni, da brez omejitve.in za marsikoga, ki ne prebere mal boljš, tudi.
no, simobil je to res precej dobro in takoj izpostavil, ko odpreš na spletki zavihek s paketom Orto u nulo.

maychy..Kukr za koga..
men se nebi splačalo, ker poleg tega da mam itak veliko večino kolegov in bližnjih na simobilu, pokličem kdaj tud mobitelove in stacionarne številke, kar mi prinese dodatne stroške in se pri meni to ne splača.Odvinso je od osebe kam kliče in koliko kliče.Moji pogovori so pa na simobilovce tud zlo dolgi, tko da tud nevem, če nebi presegla mesečne omejitve.
mam pa zdej orto smart in mi je ubistvu ok.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 16. Sep. 2008 11:52

Sej vem, da nategujejo na veliko, ampak jst sm za simobil in jih morm brant :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Sep. 2008 11:55

ja sej jst sm tud za simobil, že od skos :) sej pravm, oni so vsaj korektno povedal in napisal na vidna mesta, ker nekateri ne.In sem zato hotela opzorit ljudi, da pač mal boljš preberejo zadeve na splošno, ker ni vse tko kot piše in reklamirajo :)
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 16. Sep. 2008 14:36

*purple* napisal/-a:In za tiste, ki ne berete malega tiska.neomejeno klicanje na simobil ni, ampak je omejitev 1000 minut.kar je več kot tisoč minut je plačljivo po rednem ceniku. :wink:

vem, o čem govorimo, *purple*
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Sep. 2008 14:55

in kaj s tem želiš povedat?
Kako pa veš koliko govorimo?
jst sm govorila zase in povedala, da dost govorim, kar bi pomenilo še dodatnega stroška+na druge številke.
ne vem kaj ti tukej ni jasno in kje sm jst karkoli preračunavala.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 16. Sep. 2008 18:06

simobil že mnogo let. ta orto smart je pa itaq kot narejen zame, saj kličem nič ne (sploh ne v tuja omrežja), račun sem si ponavadi nabila z sms-i. in zdaj je na srečo tut tega konec :D
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 16. Sep. 2008 18:07

kaj tle ni jasno? nisi preračunavala, sej lih to je fora- neki si na blef govorila in čist mim usekala.

ta paket se ti splača, če govoriš za več kot 5 eur na mesec s simobilovci (če ga primerjaš z orto paketom). in ne razumem, od kje ti ta ideja, da če veliko govoriš, da se ti ne splača...
Uporabniški avatar
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mayflower* » 16. Sep. 2008 18:16

Joj, da se vam ljub s *purple* zapenjat v vsaki drugi temi. Pa drugače je to temo simobil ali mobitel in se mi zdi, da to ratuje OT.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 16. Sep. 2008 18:52

itak, da se ti splača.. tudi če govoriš več ku 1000 min na mesec se ti splača, kr do 1000 min ti ni treba neč plačat, pr drugih paketih pa verjetno da ja (ne me vzet za besedo ker ne vem, samo sklepam)... tudi če bi meli 15 min na razpolago bi blo boljše ku neč!
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov