simobil ali mobitel??

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 10. Sep. 2008 13:09

^^ Kaj? Kok te pride naročnina pri orto smartu? Js sem mela z opcijo mobilni 5 €.
Uporabniški avatar
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mayflower* » 10. Sep. 2008 13:14

Aja maš prov, sem šla prov prevert račun, brez DDV-ja je res 5€. No, še ena stvar več, da ne vem, če se mi splača it na Orto v nulo, ker jz na mesec porabim smsov in klicev v Simobil za cca. 8€, vse ostalo je Mobitel ...
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 10. Sep. 2008 13:14

Aja, kk pa to? Kokr jst vem, je Mobilni še neki za doplačat pa Stacionarni tud. Jst mam sam naročnine tm okol 10 EUr, plus pol pogovori.

Aja, pa lepo prosim nekoga, da mi razloži razliko med Orto u nulo in Orto smart ... ker se mi ne da študirat zdj tega.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 10. Sep. 2008 13:16

Pr oro u nulo plačaš fiksno 10€ in za teh 10€ pol lahko pošlješ 1000sms-ov na mesec in 1000min klicov lahko nardiš v simobilovem omrežju. Kar kličeš v mobitelovo omrežje pa doplačaš.
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 10. Sep. 2008 13:49

Mayflower* beeriii deklič, beeriii :D
predvidevam da imaš orto smart + opcijo mobilni? no, to dvoje te pride 7€
potem pa praviš, da ti smsov in klicev znotraj simobila nanese za 8€ (samo to nevem.. z davkom ali brez??)

skupaj te pridejo obe naročnine, klici znotraj simobila in smsi vsaj ene 15€ (če je tistih 8€ mišljeno z davkom.. če si misnla brez, je še več)
ekola, 5€ tu s tem paketom orto u nulo prišparaš ;)

klice na stacionarnega in v mobitelovo omrežje te pridejo pa 0,10€ na minuto.. (tud z opcijo mobilni v paketu orto smart mislim da ni bilo nič manj, kot je tle že vključeno)

kaj bolj jasno kaj se ti splača? (p.s.: meni je tudi tista deklica na simobilu rekla, da pol pa pač pošiljaš unim na mobitelu smse, vsaj ona da bo tk koristla.. js pa tud :D)
če pa še nisi prepričana, pa ne rabiš nič testirat.. na računih maš razčlenjeno kulk kje porabiš.. če se ti pa neda računat, greš pa na simobiov center pa ti oni preračunajo kje te pride ceneje ;)

jagodka85 tebi se pa itak splača na ta paket!!
če maš že samo naročnine 8,5€ (orto smart + opcija mobilni + opcija stacionarni).. sploh ni dvoma ;)
v tem primeru plačaš naročnine 8,5€ pol pa še plus pogovori in smsi..

če bi mela pa orto u nulo, bi imela pa naročnine 10€ in v teh 10€ vključeno naročnino, 1000smsov, 1000min klicev znotraj simobila & nižja tarifa za pogovore v druga omrežja (mobitelovo in stacionarni, to kar si zdej plačevala naročnino da si mela ceneje) ki te pride 0,10€/min

zdej bolj jasna razlika, sm kej pomagala? :)
Uporabniški avatar
Pearl Girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Pearl Girl » 11. Sep. 2008 0:35

Paketa Orto Smart ni več, zdaj je namest tega paket Orto u nulo...
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 11. Sep. 2008 5:46

Ni čist tako...
Ni več na voljo za NOVE naročnike, obstoječi naročniki imamo še vedno ta paket, jaz sem ga podaljšala ravno pred dvema mesecema.

Pri Orto Smart-u imam na mesec porabe (skupaj z naročnino in Opcijo mobilni) cca. 12-15€
tako da se mi ne splača menjat za Orto v nulo, ker po eni strani ne bi porabila tolk gratis minut pogovora in smsov, po drugi pa še vedno nekaj kličem v mobitelovo omrežje in tudi stacionarno,
tako da bi v končni fazi plačevala več kot 10 €, pa v bistvu sploh unih 10 € ne bi izkoristla.

Mi je boljš tako, da plačujem toliko, kot porabim, pa je še vedno minimalna vsota :D
Čez dva dni se mi zaključi obračunsko obdobje, porabe mam pa 4 € :) :)
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 11. Sep. 2008 6:45

Hvala obema za razlago in ja, mislm, da bom šla ob prvi priliki zamenjat na ta paket :ja:
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 11. Sep. 2008 10:29

a teh 1000smsou je tut sam na simobilovo omrežje?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mayflower* » 11. Sep. 2008 10:31

Ne, v pogojih piše 1000 smsov v Sloveniji.
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 1. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a bambina x » 11. Sep. 2008 11:15

emm, eno sicer neumno vprašanje, ampak sem že pozabla .. naročnina za orto smart traja eno leto al dve leti? :)

hvala!
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 11. Sep. 2008 11:31

Simobil ma vsa naročniška razmerja za 2 leti, mobitel ma pa razliko med naročnino za UMTS al pa GSM, prvo traja dve leti, drugo pa eno leto.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 11. Sep. 2008 18:14

ŽuŽa napisal/-a:Pr oro u nulo plačaš fiksno 10€ in za teh 10€ pol lahko pošlješ 1000sms-ov na mesec in 1000min klicov lahko nardiš v simobilovem omrežju. Kar kličeš v mobitelovo omrežje pa doplačaš.

tole sem jaz hotela vzeti,ker imamo vsi doma simobil in nekaj frendov...vendar ima ravnoi fant mobitel in noče vstran od mobitela...in ravno zato se mi ne splača met tega paketa ker ravno njega bi klicala največ...mah...joooj....
Uporabniški avatar
Ava87
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Ava87 » 11. Sep. 2008 19:47

Hej,

ampak pri mobitelu si pa sedaj lahko zrihtaš družinsko navezo, pa maš potem samo en račun, ful fajn, pa kar pustim, da mi mami plača :roll:

ful je fajn, ker je med nami 0 Evrov klici, pa tudi sms in mms, no sej ne da bi tok sms in mms pošiljala mami, ampak kličem jo pa kar, pa fajn pride, sicer bi bilo fajn če bi to lako še med frendi :razz:
Uporabniški avatar
passiflora
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a passiflora » 12. Sep. 2008 10:50

Kul, družina zastonj. Kaj pa za druge klicat?

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov