simobil ali mobitel??

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*Kobilica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Kobilica* » 01. Sep. 2008 14:09

Tudi mene zanima, kako je s temi izračuni za in proti nekemu podnudniku. Sama sem računalniška nula, zato se v to ne bi spravljala, pa tudi res minimalno uporabljam telefon, v glavnem drugi kličejo mene. Je pa res, da sem sovražila simobil, ko ga je imel oče, ker je bil polovico časa nedosegljiv.
To je v bistvu edini argument, ki ga imam jaz. No, pa to, da je večina tistih, ki jih kličem, na mobitelu.
Kako bi se človek najbolj preprosto lotil tega izračuna? :oops:
Uporabniški avatar
Satya
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 6. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Satya » 02. Sep. 2008 17:36

ej pomoje tko....kje maš večino folka, v kerem omrežju, pa mal preračunaš, pa zraven vključiš še ceno mesečne naročnine pa ceno istega modela telefona rečmo pr več ponudnikih.

js pa pol še to, kdo zaklepa / odklepa telefone (ombitel jih ne :D), kje se za manj časa vežeš (mobitel - en let) pa tko. A sm se že izdala, za koga navijam ;)
Uporabniški avatar
passiflora
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a passiflora » 07. Sep. 2008 18:10

A ja? Mobitel samo eno leto? Jaz sem mislila, da imajo vsi po dve leti. Kul.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 07. Sep. 2008 18:17

Mobitel ma za GSM telefone 1 leto vezave, za UMTS telefone pa 2 leti.
Uporabniški avatar
Tryanna
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tryanna » 07. Sep. 2008 20:20

Kar je super, ker lahko v dveh letih izkoristiš in kupiš dva GSM in en UMTS aparat ...
Uporabniški avatar
Satya
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Satya » 08. Sep. 2008 21:00

a res?? tega pa nism vedla...v dveh letih dva gsm in en umts? čeprav j tega umts itak ne rabim. A loh pol tri gsm? ;)
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 08. Sep. 2008 21:03

Hehe, ne ne, samo dva. Pač na eno leto en GSM aparat, na dve leti pa en UMTS aparat.
Uporabniški avatar
Satya
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Satya » 08. Sep. 2008 21:06

škoda :) sam veš kaj sm pomislla, a je ali 2x gsm al 1x umts al je in prvo in drugo?
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 08. Sep. 2008 21:11

Mislm, da je oboje :ja: Jst sm najprej kupla UMTS, čez eno leto sm pa še GSM, ker se to pač da in mi UMTS naročniško razmerje poteče skor takrt, k pač za GSM in lahko v bistvu kupm dva telefona skor! naenkrat ... if you know what I mean :D
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 08. Sep. 2008 21:12

passiflora napisal/-a:
Mju napisal/-a:spet sem se prepričala, da se mi velik bolj splača ostat pri mobitelu. kot prvo zarad cene, men pride simobil dost dražje (računano na cel mesec).

Ni mi čisto jasno, zakaj eni pravijo da je Mobitel cenejši, drugi simobil. Mju, ti si očitno preračunavala. Kaj misliš s tem "računano na cel mesec"?

mal pozno ampak ok :D če bi šal pogledat recimo klic simobil na simobil, možno da pride cenej, to ne vem, ampak js sm zase preračunala in mam vrjetno tolk oseb z mobitelom, da mi na mesec pride ceneje to. nevem pa, kako je za posamezni klic, al je dražji mobitel na mobitel ali simobil na simobil.

glede tistega komentarja glede minimalnih razlik - če se pogovarjaš 5minut na dan, se vrjetno ne pozna, meni, ko pa se pogovarjam 2 - 4h vsak dan in pošljem več kot 30sms ov sigurno, pa že niso tok minimalne vsote, sploh če si moreš to in še vse ostalo poravnat sam z neko čist bedno in prenizko štipendijo. potem pa vrjemi, gledaš na vsak cent.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 08. Sep. 2008 23:34

Mju napisal/-a:glede tistega komentarja glede minimalnih razlik - če se pogovarjaš 5minut na dan, se vrjetno ne pozna, meni, ko pa se pogovarjam 2 - 4h vsak dan in pošljem več kot 30sms ov sigurno, pa že niso tok minimalne vsote, sploh če si moreš to in še vse ostalo poravnat sam z neko čist bedno in prenizko štipendijo. potem pa vrjemi, gledaš na vsak cent.

:eek: Če bi imela jaz bedno štipendijo, se v prvi vrsti ne bi toliko pogovarjala.
Moj račun za Simobil znese od 15 do 20€ na mesec. S tem, da ga uporabljam tudi za službene zadeve, ki mi jih žal ne povrnejo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 09. Sep. 2008 7:09

Ja z orto u nulo maš zdej zastonj 1000 sms-ov, 1000 min simobil na simobil, na mobitel pa kličeš za 10 centov. (plačaš pa 10 eurov naročnine da maš te zastonjske ugodnosti + kar govoriš v druga omrežja)

ITAK Mobitel je pa 8 centov mobitel- mobitel, pa 8 centov sms. Na simobil pa 16 centov.

tko da ne vem, kje ti najdeš to računico, Mju, sploh z sms-i.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 09. Sep. 2008 7:36

jagodka85 napisal/-a:Mislm, da je oboje :ja: Jst sm najprej kupla UMTS, čez eno leto sm pa še GSM, ker se to pač da in mi UMTS naročniško razmerje poteče skor takrt, k pač za GSM in lahko v bistvu kupm dva telefona skor! naenkrat ... if you know what I mean :D

Joj tole pa nisem vedla! Na eno naročnino lahko vzamem dva telefona če prav razumem. In aneks se ne sešteva, ampak lahko čez dve leti spet vzamem UMTS telefon in vsako leto GSM?
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 09. Sep. 2008 8:19

Ob prvi priliki sem šla zamenjat paket iz Orto smart v Orto u nulo :hearts::jump:

samo res nevem, kaj ste nekateri tako grozno zagrizeni simobilovi nasprotniki in tok poveličujete mobitel, mislm wtf.. vsak si naj zase preračuna kaj mu je ceneje... lahko pa grete s par starimi računi na simobilov center, pa vam bojo preračunali, kulk bi to pr simobilu pršlo (valda tud na mobitelu to nardijo, nevem) ;)

meni so recimo lepo rekli pred pol leta, da se mi smart20 paket ne splača, ker bi plačala toliko kot sem ali pa še več - tale orto u nulo se mi pa defenitivno splača, končno bo manjši račun - mama bo ponosna :D

kot sem že enkrat omenila, nimam nič proti mobitelu (pa dobimo dost mobitelovih stvari od enga žlahtnika, k je šef enga oddelka) - samo enostavno se mi/nam NE splača, ker mi/nam je simobil tulk cenejši ;)
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 09. Sep. 2008 14:08

kr.ena napisal/-a: :eek: Če bi imela jaz bedno štipendijo, se v prvi vrsti ne bi toliko pogovarjala.
Moj račun za Simobil znese od 15 do 20€ na mesec. S tem, da ga uporabljam tudi za službene zadeve, ki mi jih žal ne povrnejo.

pa js se ne pogovarjam bednih zadev, to niso tisti pogovori v prazno ko nimaš kej za delat... velik kličem mami (ko sm v mb pa v lj en dan ali več dni skupaj), obveščam kdaj so kakšne vaje pa nastopi, vsak teden kličem tudi na drugo srednjo šolo (vzporedno hodim) da mi povejo kdaj mam ure in te scene... in to nanese, v SGBŠ morem klicat na stacionarnega in to dopoldan, torej ni druge možnosti kot z mobitela...

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov