simobil ali mobitel??

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 27. Nov. 2008 13:53

Ampak to je še zmer full odvisn od tega, koga več kličeš: al kličeš več folk, k ma simobil, al pa kličeš več folk, k ma mobitel ... tko da se ti splača lahko oboje, sam taprave cifre morš klicat :D

Men je simobil čist kul, ker ne kličem kej preveč v mobitelovo omrežje, prej več kličem na stacionarnega, pa še to ni ne vem kok drago. Pač doplačam tistim 10 evrom še tolk, kokr porabm in to je to. Ne bom zdj komplicirala in šla na mobitel sam zarad tega, ker dobim še 200 minut brezplačnih pogovorov v druga omrežja.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 27. Nov. 2008 16:58

misswho napisal/-a:Neglede kakšne pakete ima kdo, ima pa Mobitel pri oglasu za Itak ful hudo pesem... They call me.... It's not my name;) A kdo ve kdo to izvaja?

the ting things- that's not my name
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 27. Nov. 2008 17:22

Picaboo napisal/-a:
Tamarra* napisal/-a:McLarnovc, pri Džabestu je tudi samo 200minut v druga omrežja :wink: poleg tega verjemi, da čez dobro leto ne bo več aktualen ne Orto v nulo in ne Džabest :wink:

To je 3 ure pa deset minut samo v druga omrežja!
Poleg tega je še 1000 minut v mobitelovo omrežje, to je 16 ur pa 40 minut.
Ja ne vem, če pa kermu to ni dost, po mu pa res ni pomoči a ne :D

Ne, saj ona ima dosti dnarja tako da bo rajši simobilu dala 20eur za v druga omrežja.... :wink:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 27. Nov. 2008 17:35

Jao, a vam res ni logično? Pogledat je treba samo koga največ kličeš? Če imaš vse kolege, starše, fanta ipd. na simobilu se ti tudi džabest ne splača pa če se na trepalnice mečeš. In obratno, seveda. Vsakemu svoje.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 27. Nov. 2008 17:39

Simobil bo v vsakem primeru moral dat na trg boljšo(cenejšo in obsežnejšo) ponudbo kot je zdajšnji orto u nulo, drgač so popušili....
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 27. Nov. 2008 18:19

Ah, jst zihr ne bom šla zdej sam zato na Mobitel, ker maš tam pač še 200 minut zastonj v druga omrežja. Tle mam pač unih 10 € naročnine, pa minuta pride 10 centov (v druga omrežja), se prav, če zračunamo, to je 5 € za 50 minut pogovorov v druga omrežja in je isto, k da bi dala na Mobitelu 15 € za naročnino in mela pač še unih 200 minut v druga omrežja zastonj. Ker jst več k 50 minut ne porabm za klice v druga omrežja. Evo, jst nism nč na slabšem.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 27. Nov. 2008 18:49

McLarnovc napisal/-a:Ne, saj ona ima dosti dnarja tako da bo rajši simobilu dala 20eur za v druga omrežja.... :wink:

Ne. Pač jaz ne kličem na mobitel in druga omrežja skoraj nič, zato se mi dejansko bolj splača biti na simobilu pa plačevat 10eur naročnine + mogoče včasih 1eur še poleg, kot pa pri mobitelu 15eur zato, da bo pač tistih 200 minut zraven, ki jih itak ne bom porabila :wink:
Vse, kar sem že v osnovi hotela povedati, pa je le to, da ni ta ponudba taka, da bi vsi šli zaradi tega na mobitel in bi s tem simobil propadel :wink:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 27. Nov. 2008 19:14

Ne, tega nisem rekel, da bi šli vsi k mobitelu... Vedno pa obstaja določeno število ljudi, ki sklene naročniško razmerje povsem na novo, pa ne zaradi fanta/punce, službe itd. in trenutno bodo šli ti raje k mobitelu, sa je đabest ugodnejši... Simobil bo moral s cenejšim paketom poskrbeti, da bo to tehtnico spet prevesil v svojo korist...
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 27. Nov. 2008 20:50

Pa pomoje je vse skupaj itak sam ena velika bedarija. Ker enkrat so cenejši eni, drugič pač drugi. In mislim, da nima smisla vsako leto menjavat operaterja. Pač si pri nekomu in enkrat si pač v boljšem položaju, drugič pa v slabšem :wink:
Čeprav ko sem še jaz bila pri Mobitelu sem plačevala dosti preveč, ker takrat sploh še ni mel fajnih paketov, Džabest je prvi, ki se mu lahko reče, da je vredu :wink:
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 27. Nov. 2008 21:16

Temu se reče konkurenca. In hvala bogu, da obstaja. Ker imamo konkurenco se cene mobilne telefonije ves čas znižujejo in so neprimerljivo nižje, kot takrat, ko je bil na trgu samo Mobitel. Tako da meni se zdi kar prav, da konkurenca obstaja in tudi to, da se kdo prestavi.

S stališča posameznika je treba pa razmislit koliko se ti splača menjat operaterja ob vsakem znižanju. Če ne drugega imaš ponavadi sklenjeno vezavo, ki jo moraš odplačevat.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
Michael
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Michael » 27. Nov. 2008 21:17

Seveda je bedarija, sama razvada. Telefon je za nujne stvari in ce imas malo pogovorov in se to v povprecju manj kot minuto se da kr pocen pridet skoz pri kateremkoli operaterju.
Jaz sem pri Simobilu, sem bil od zacetka pri mobitelu, pa sem zamenjal zaradi odnosa do strank. Ta mesec bom zgleda, da prsu skoz za okol 10 eurov, pa se to je od tega 6 eur narocnine.
Gone
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 27. Nov. 2008 21:27

^^ Moj račun je tudi tam okrog 10 € na mesec, paket OrtoSmart in tud pod razno ne razmišljam, da bi kaj menjala... kaj si čem pomagat z 200 minutami brezplačnih pogovorov, če jih ne pokurim?? :wink:
Plačujem toliko, kot porabim, pa je še vedno moj račun verjeto eden izmed najnižjih, tako gledano v povprečju...
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 28. Nov. 2008 8:21

Hehe še ena taka tle, ki ima račun 10€. Mene noben paket (ne pri Simobilu, ne priMobitelu), ki ima nevem kuk 1000 minut brezplačnih in ka še vse, ne pritegne. Itak jih ne pokurim in rada bi vidla tisga, ki jih še prekorači :o . Jst pokličem, se zmenim in čao. Vse v minuti, dveh.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 28. Nov. 2008 8:26

^^ Evo jaz sem prva ki se javi :P mava oba s fantom paket z 1000 minutami, in sva oba prekoračla že ene parkrat :D sicer pa, to niti ni tako dosti.. 1000min. = 16,6ur = okoli pol ure na dan (če sem seveda prav izračunala :P ) :)
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 28. Nov. 2008 12:04

Men se zdi pa to ogrooomno :eek: . In niti slučajno ne govorim več kot 10 minut na dan, ampak to je res že maksimum. Pomoje moj povprečen pogovor traja od pol minute do ene minute. Pač toliko, da se zmenim, pogovarjam se pa raje v živo :D . In ni šans,da bi vsaj blizu prišla tem 1000 minutam, ki jih mam zdaj v Itak džabestu. Da o onih 200-ih v druga omrežja niti ne govorim, ker redko kdaj kličem koga, ki ni na Mobitelu.

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov