simobil ali mobitel??
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*Kobilica* - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 8. 2008
Tudi mene zanima, kako je s temi izračuni za in proti nekemu podnudniku. Sama sem računalniška nula, zato se v to ne bi spravljala, pa tudi res minimalno uporabljam telefon, v glavnem drugi kličejo mene. Je pa res, da sem sovražila simobil, ko ga je imel oče, ker je bil polovico časa nedosegljiv.
To je v bistvu edini argument, ki ga imam jaz. No, pa to, da je večina tistih, ki jih kličem, na mobitelu.
Kako bi se človek najbolj preprosto lotil tega izračuna?
To je v bistvu edini argument, ki ga imam jaz. No, pa to, da je večina tistih, ki jih kličem, na mobitelu.
Kako bi se človek najbolj preprosto lotil tega izračuna?
-
Satya - Debatorica
- Na forumu od: 5. 6. 2008
- Kraj: Ljubljana
ej pomoje tko....kje maš večino folka, v kerem omrežju, pa mal preračunaš, pa zraven vključiš še ceno mesečne naročnine pa ceno istega modela telefona rečmo pr več ponudnikih.
js pa pol še to, kdo zaklepa / odklepa telefone (ombitel jih ne ), kje se za manj časa vežeš (mobitel - en let) pa tko. A sm se že izdala, za koga navijam
js pa pol še to, kdo zaklepa / odklepa telefone (ombitel jih ne ), kje se za manj časa vežeš (mobitel - en let) pa tko. A sm se že izdala, za koga navijam
-
passiflora - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 5. 2008
A ja? Mobitel samo eno leto? Jaz sem mislila, da imajo vsi po dve leti. Kul.
-
jagodka85 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2006
Mislm, da je oboje Jst sm najprej kupla UMTS, čez eno leto sm pa še GSM, ker se to pač da in mi UMTS naročniško razmerje poteče skor takrt, k pač za GSM in lahko v bistvu kupm dva telefona skor! naenkrat ... if you know what I mean
-
Mju - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 11. 2007
passiflora napisal/-a:Mju napisal/-a:spet sem se prepričala, da se mi velik bolj splača ostat pri mobitelu. kot prvo zarad cene, men pride simobil dost dražje (računano na cel mesec).
Ni mi čisto jasno, zakaj eni pravijo da je Mobitel cenejši, drugi simobil. Mju, ti si očitno preračunavala. Kaj misliš s tem "računano na cel mesec"?
mal pozno ampak ok če bi šal pogledat recimo klic simobil na simobil, možno da pride cenej, to ne vem, ampak js sm zase preračunala in mam vrjetno tolk oseb z mobitelom, da mi na mesec pride ceneje to. nevem pa, kako je za posamezni klic, al je dražji mobitel na mobitel ali simobil na simobil.
glede tistega komentarja glede minimalnih razlik - če se pogovarjaš 5minut na dan, se vrjetno ne pozna, meni, ko pa se pogovarjam 2 - 4h vsak dan in pošljem več kot 30sms ov sigurno, pa že niso tok minimalne vsote, sploh če si moreš to in še vse ostalo poravnat sam z neko čist bedno in prenizko štipendijo. potem pa vrjemi, gledaš na vsak cent.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Mju napisal/-a:glede tistega komentarja glede minimalnih razlik - če se pogovarjaš 5minut na dan, se vrjetno ne pozna, meni, ko pa se pogovarjam 2 - 4h vsak dan in pošljem več kot 30sms ov sigurno, pa že niso tok minimalne vsote, sploh če si moreš to in še vse ostalo poravnat sam z neko čist bedno in prenizko štipendijo. potem pa vrjemi, gledaš na vsak cent.
Če bi imela jaz bedno štipendijo, se v prvi vrsti ne bi toliko pogovarjala.
Moj račun za Simobil znese od 15 do 20€ na mesec. S tem, da ga uporabljam tudi za službene zadeve, ki mi jih žal ne povrnejo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
Ja z orto u nulo maš zdej zastonj 1000 sms-ov, 1000 min simobil na simobil, na mobitel pa kličeš za 10 centov. (plačaš pa 10 eurov naročnine da maš te zastonjske ugodnosti + kar govoriš v druga omrežja)
ITAK Mobitel je pa 8 centov mobitel- mobitel, pa 8 centov sms. Na simobil pa 16 centov.
tko da ne vem, kje ti najdeš to računico, Mju, sploh z sms-i.
ITAK Mobitel je pa 8 centov mobitel- mobitel, pa 8 centov sms. Na simobil pa 16 centov.
tko da ne vem, kje ti najdeš to računico, Mju, sploh z sms-i.
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
jagodka85 napisal/-a:Mislm, da je oboje Jst sm najprej kupla UMTS, čez eno leto sm pa še GSM, ker se to pač da in mi UMTS naročniško razmerje poteče skor takrt, k pač za GSM in lahko v bistvu kupm dva telefona skor! naenkrat ... if you know what I mean
Joj tole pa nisem vedla! Na eno naročnino lahko vzamem dva telefona če prav razumem. In aneks se ne sešteva, ampak lahko čez dve leti spet vzamem UMTS telefon in vsako leto GSM?
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
Ob prvi priliki sem šla zamenjat paket iz Orto smart v Orto u nulo :jump:
samo res nevem, kaj ste nekateri tako grozno zagrizeni simobilovi nasprotniki in tok poveličujete mobitel, mislm wtf.. vsak si naj zase preračuna kaj mu je ceneje... lahko pa grete s par starimi računi na simobilov center, pa vam bojo preračunali, kulk bi to pr simobilu pršlo (valda tud na mobitelu to nardijo, nevem)
meni so recimo lepo rekli pred pol leta, da se mi smart20 paket ne splača, ker bi plačala toliko kot sem ali pa še več - tale orto u nulo se mi pa defenitivno splača, končno bo manjši račun - mama bo ponosna
kot sem že enkrat omenila, nimam nič proti mobitelu (pa dobimo dost mobitelovih stvari od enga žlahtnika, k je šef enga oddelka) - samo enostavno se mi/nam NE splača, ker mi/nam je simobil tulk cenejši
samo res nevem, kaj ste nekateri tako grozno zagrizeni simobilovi nasprotniki in tok poveličujete mobitel, mislm wtf.. vsak si naj zase preračuna kaj mu je ceneje... lahko pa grete s par starimi računi na simobilov center, pa vam bojo preračunali, kulk bi to pr simobilu pršlo (valda tud na mobitelu to nardijo, nevem)
meni so recimo lepo rekli pred pol leta, da se mi smart20 paket ne splača, ker bi plačala toliko kot sem ali pa še več - tale orto u nulo se mi pa defenitivno splača, končno bo manjši račun - mama bo ponosna
kot sem že enkrat omenila, nimam nič proti mobitelu (pa dobimo dost mobitelovih stvari od enga žlahtnika, k je šef enga oddelka) - samo enostavno se mi/nam NE splača, ker mi/nam je simobil tulk cenejši
-
Mju - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 11. 2007
kr.ena napisal/-a: Če bi imela jaz bedno štipendijo, se v prvi vrsti ne bi toliko pogovarjala.
Moj račun za Simobil znese od 15 do 20€ na mesec. S tem, da ga uporabljam tudi za službene zadeve, ki mi jih žal ne povrnejo.
pa js se ne pogovarjam bednih zadev, to niso tisti pogovori v prazno ko nimaš kej za delat... velik kličem mami (ko sm v mb pa v lj en dan ali več dni skupaj), obveščam kdaj so kakšne vaje pa nastopi, vsak teden kličem tudi na drugo srednjo šolo (vzporedno hodim) da mi povejo kdaj mam ure in te scene... in to nanese, v SGBŠ morem klicat na stacionarnega in to dopoldan, torej ni druge možnosti kot z mobitela...
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov