simobil ali mobitel??
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
_ninchyka_ - Debatorica
- Na forumu od: 8. 7. 2008
- Kraj: *paradiž*
Velja od maja in ja, je za mobiuporabnike... pošleš sam en sms in ti vklopijo mobi pogovore al pa mobi sms in je to to...
Evo, tuki si lah pogledate kej več o tem in kako se to naštima, za vse tiste, ki še ne veste ---> Mobi pogovori in mobi SMS
Evo, tuki si lah pogledate kej več o tem in kako se to naštima, za vse tiste, ki še ne veste ---> Mobi pogovori in mobi SMS
Kdor išče nebesa na zemlji je med zemljepisom spal
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
spermij napisal/-a:1. Noben operater nima optimalne pokritosti.
2. Tudi pokritost je neposredno povezana z denarjem. V primeru Mobitela gre zopet za državni denar. In LOGIČNO, ker je bil Mobitel prvi operater, ima prednost let. To je pa tudi vse.
3. Pogosto je tudi od telefonskega aparata odvisno, kako dobro lovi in oddaja signal. In tukaj je pa precej odvisno od tega, koliko ima (bodoča) stranka pojma o aparatih.
4. Moti me, če se hvali izkrivljeno resnico.
Lp.
Kot sem rekla, jst gledam izkjučno na sebe in moje potrebe, torej
1. Mobitel vleče vsepovsod kjer se jaz gibam, Simobil ne. samo zaradi tega sem ga izbrala, kapiš? Če se bo Simobil tle popravu, bom razmišljala naprej kaj se MENI najbolj splača
2. Mi je popolnoma vseeno.
3. glede vlečenja telefonov, tam kjer imam v mislih ne vleče noben telefon oz. tuk da ne padeš iz balkona, ker samo tam mal cuka signal
4. Mene nič ne moti, ker se ne sekiram za stvari ki se me ne tičejo. Izberem tist, za kar jst mislim, da je bolje za mene
In prosim ne se razburjat. Nikjer nisem napisala, da Simobil ni vredu. Ima poceni klice in poceni telefone.
-
Lejla86 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 5. 2007
Eh, jst sploh ne bom komentirala...ker je čist preveč enga nepotrebnega razburjanja zarad mojih postov. Izkrivljena resnica? Ne bi rekla...od kje pa komu denar, mi je pa čist vseeno. Spermij, a potem se tud izogibaš ljudi, ki od države dobivajo republiško štipendijo. Maaaaa....pa sem si oblubila, da nam komentirala .
-
Boris - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 7. 2006
- Kraj: Novo mesto
Več let sem imel naročnino na Mobitelu. Potem sem prešel na Simobil. Živim skoraj v centru Novega mesta, pa je signal kljub temu nagajiv. Ko se sprehajam po sobi, je s pogovori včasih vse ok, včasih pa se zveza prekine. Telefon moram tako pustiti na mestu, kjer vem, da je signal dober, sicer me včasih kdo kliče, pa potem čez nekaj časa dobim SMS od centrale, da me je nekdo klical.
Kljub temu imam raje naročnino pri Simobilu, ker so cenovno ugodnejši.
Sem pa obdržal mobi (prednaročniški) paket pri Mobitelu, tako da imam zdaj kar oba. Predvidevam, da z Mobitelovim telefončičem sigurneje na pohodih, gorah.
Kljub temu imam raje naročnino pri Simobilu, ker so cenovno ugodnejši.
Sem pa obdržal mobi (prednaročniški) paket pri Mobitelu, tako da imam zdaj kar oba. Predvidevam, da z Mobitelovim telefončičem sigurneje na pohodih, gorah.
-
mojamadonna - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 8. 2008
- Kraj: Ljubljana
Oba. Uporabljam obe omrežji. Kot študent sem imel simobil, ker je bilo super ugodno. Potem sem si omislil služben telefon, naročnina je bila na mobitelu. Obdržal sem lahko številko, tako da imam zanekrat še obe številki. Klice preuredim tako,d amobitel uporabljam za mobitel, simobil za simobil in stacionarce - ker je ceneje. Stacionarnega telefona nimam...
Oba imata pluse in minuse.
Oba imata pluse in minuse.
Sometimes you have to be a bitch to get things done (Madonna)
-
Googi - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 7. 2008
Jaz pa razmišljam, da bi šla nazaj na Mobitel. Šla sem na Simobil, ker so bili vsi okoli mene na Simobilu in se mi je bolj splačalo. Samo me ful moti, ker nekje kar ni signala (tudi po kakšnih lokalih), kadar sem pri mojmu moram imeti telefon na določeni polički, ker drugače ni omrežja. Ne vem, nekako dam raje par evrov več, zato da sem lahko dosegljiva. Aja, da sploh ne omenjam, da je malo dežek zdejle padal, jaz pa kar brez omrežja pa ni bilo prvič...
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
blue eye napisal/-a:Ja da je kšn večji naliv, dež omrežje kar zgine..drgač pa po lokalih, ki so kje v kleti ga tud skor ni.
Ja to je blo zanč pr ns. Ful je bil naliv in v tistem mi je zmankal omrežja, in usem v moji okolci . Drgač sem čist zadovoljna s simobilom, naročnino mam dost manjšo..sam da pa kr omrežja zmanka-to mi gre pa na živce.
-
Kaychee - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 8. 2007
jagodka85 napisal/-a:Ampak jst res ne štekam, kk majo vsi probleme z omrežjem pr simobilu, jst pa do zdj ... nobenga problema s tem? Ne vem no, ni mi jasn, res ne.
Tud men ne. Lih kamor kol grem mi lovi - od kafičev, hribov...
Prej je mal probleme delala samo Vega sam tist sm res mela tko mal za zravn telefon da sva mela s tipom po 1 SIT pogovore..
-
*Lilli* - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 3. 2008
Imam mobitel že od vsega začetka...in sicer iz čist preprostega razloga..omrežje za simobil je prinas v k****....je mama nekoč poiskusila simobil..pa je mogla po celi bajti skakat, ko je telefonirala..in zato smo vsi na mobitelu...
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
Kaychee napisal/-a:jagodka85 napisal/-a:Ampak jst res ne štekam, kk majo vsi probleme z omrežjem pr simobilu, jst pa do zdj ... nobenga problema s tem? Ne vem no, ni mi jasn, res ne.
Tud men ne. Lih kamor kol grem mi lovi - od kafičev, hribov...
Očitno še nisi bila v pravih hribih. Pri moji babici (so res kar precej bogu za hrbtom ) Simobil ne lovi. Vem, ker sem imela prej Simobil in ko sem bila pri njej, sem morala imeti telefon na točno določenem mestu, da me je sploh lahko kdo poklical. Ko pa me je kdo klical, sem morala ven, da sem se lahko oglasila in normalno govorila brez prekinitev.
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
v naših hribih mamo več omrežja pri avstrijskih operaterjih kot pri simobilu morš prav pazit....
omrežje je tu fuul slabo pokrito, res mormo met vsi telefone na določenem prostoru(in pol drug drugemu jemlejo omr.če ma en,ga drugi nima...)
tud telefoniram najraje odzunaj...
ampak sm že 9let na simobilu,med tednom itak v mb živim,tam je povsod omrežje, sem pa zadovolna,glede cen in telefonov in vsega..enostavno mi gre mobitel na žvice,pa nevem zakaj.. mogoč kr mam raj zeleno barvo kot pa rdečo
omrežje je tu fuul slabo pokrito, res mormo met vsi telefone na določenem prostoru(in pol drug drugemu jemlejo omr.če ma en,ga drugi nima...)
tud telefoniram najraje odzunaj...
ampak sm že 9let na simobilu,med tednom itak v mb živim,tam je povsod omrežje, sem pa zadovolna,glede cen in telefonov in vsega..enostavno mi gre mobitel na žvice,pa nevem zakaj.. mogoč kr mam raj zeleno barvo kot pa rdečo
- Kitten
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 9. 2004
Samo eno opozorilo glede simobila...
Iz mobitela sem sla stran ravno iz razloga ker sem placevala kar neke racuna za kar sploh nisem koristila storitev...Pri simobilu pa ponovno razocaranje...
Tukaj sem cca pol leta, in ceprav sem dobivala neke cudne racune nisem rpeverjala. Danes pa ko imam ravno cas sem sla iz izpiska stet vse smsje, sestevat vse pogovore...in kaj se je zgodilo...Vklopljeno imam opcijo Mobilni ze od samega zacetka...se za NOBEN mesec mi niso klice zaracunali po ceni 0,10centa ampak placujem ves cas polno ceno, ceprav placujem se narocnino za opcijo mobilni.
In tudi pri pogovorih v simobil placujem cca 80% vec kot naj bi bilo objavljeno...npr minuta pogovora naj bi bila nekaj manj kot 2 centa brez DDV...placujem cca 4cente....
Samo toliko v opozorilo, da bodite previdni in preglejte vse izpiske ki jih dobite. Vidim da niti pri mobitelu niti ne pri simobilu ni nic vec na zaupanje, prav vse je potrebno preverjat !!
Iz mobitela sem sla stran ravno iz razloga ker sem placevala kar neke racuna za kar sploh nisem koristila storitev...Pri simobilu pa ponovno razocaranje...
Tukaj sem cca pol leta, in ceprav sem dobivala neke cudne racune nisem rpeverjala. Danes pa ko imam ravno cas sem sla iz izpiska stet vse smsje, sestevat vse pogovore...in kaj se je zgodilo...Vklopljeno imam opcijo Mobilni ze od samega zacetka...se za NOBEN mesec mi niso klice zaracunali po ceni 0,10centa ampak placujem ves cas polno ceno, ceprav placujem se narocnino za opcijo mobilni.
In tudi pri pogovorih v simobil placujem cca 80% vec kot naj bi bilo objavljeno...npr minuta pogovora naj bi bila nekaj manj kot 2 centa brez DDV...placujem cca 4cente....
Samo toliko v opozorilo, da bodite previdni in preglejte vse izpiske ki jih dobite. Vidim da niti pri mobitelu niti ne pri simobilu ni nic vec na zaupanje, prav vse je potrebno preverjat !!
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov