simobil ali mobitel??

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tryanna
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tryanna » 29. Mar. 2009 14:56

*purple* napisal/-a:če kdo reciklira, reciklira mobitel, ker se je ustrašu za naročnike in ven vrgel podobno ponudbo!

Večina ljudi se sploh ne zaveda, da Mobitel ne sme dati preveč ugodne ponudbe (čeprav bi se zlahkoto šel totalni dumping, kot je z njim začel simobil). Apek in urad za varstvo konkurence pač ne dovoljujeta in regulirata trg tako, da imajo tudi manjši operaterji možnost obstajat na trgu.

Tako da če povzamem na kratko, če ne bi bilo Mobitela, tudi Simobil ne bi imel tako nizkih cen. In če ne bi bilo Simobila, tudi Mobitel ne bi dal ven tako ugodnih paketov kot je recimo džabest. Kdaj vam bo jasno, da je vse povezano?

Za nas, končne uporabnike je pa konkurenca dobrodošla, kajne?
Uporabniški avatar
Hyades
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Hyades » 29. Mar. 2009 16:51

Ja seveda... konkurenca je za nas potrosnike nekaj najboljsega na svetu! Ker lahko dobimo res veliko in dobro za malo dinarckov..

Prej ko je imel mobitel monopol je pa bil tako drag...

Tako da itak, super!
Uporabniški avatar
*Kobilica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Kobilica* » 30. Mar. 2009 15:54

Konkurenca je ITAK super ;) Ker pol dobiš cheapo karte za Killerse ;)
Uporabniški avatar
passiflora
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a passiflora » 31. Mar. 2009 21:13

In 16 ur pogovorov za 15 EUR jipijej
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 31. Mar. 2009 21:53

Zanimajo me vaše izkušnje s Simobilom! Ker me res zanima, če imam samo jaz take izušnje ali pa je Simobil nasplošno slaba izbira. Verjetno sem te stvari že stokrat napisala na forumu, ampak me zanima.

Predlani sem namreč sklenila pogodbo pa paket Orto smart in kupila telefon SE V630i v M. Soboti, katera mi poteče letos junija, se mi zdi.
Prodajalka se mi je zdela res faca, pogovarjali sva se, kot da se poznava že 100 let. Izbrala sem si ta telefon, ker je bila takrat mega akcija za Nokio n70 in so vse zmanjkale, tako da sem kar kupila SE. Prva stvar, kar je bila, je bila ta, da sem telefon napolnila, ko pa sem ga prižgala, pa sem ugotovila, da so mi prodali rabljen telefon. V imeniku je bilo vse polno nekih shranjenih številk, potem sem ugotovila še, da so bile neke slike gor, itd.

Nesla sem ga nazaj in so mi dali drugega, čisto novega. Nato pa se je pojavil problem, da mi kamera ni delovala, ne vem več točno, vem samo da sem ga nesla na servis. Rabili so 44 dni, da so ga poslali nazaj. Ko sem prišla po njega, je prodajalki pred mojimi očmi padel na tla!! Takrat mi je bilo zelo žal, da nisem nič rekla, da nisem zahtevala, naj mi da drugega, kajti od takrat naprej sem imela same probleme.

Dogajati se je začelo, da se je telefonski aparat kar naprej sam od sebe ugašal. Nesla sem ga na servis. Nato se je napaka ponavljala, tako da sem ga zaradi ene in iste napake imela že tretjič na servisu. Takrat pa mi je vse skupaj dopizdilo in sem napisala dopis kako pa kaj in da zahtevam novega. Telefon in dopis je nesel moj fant na Simobil, zakaj, nima veze. Potem so ga čez nekaj časa obvestili, da je bil telefon poslan na servis. Pa sem si mislila, da počakam, da obvestijo, da je prišel iz servisa, da grem tja in povem, da hočem novega.

No in čakam jaz dolge in kratke, mine 45 dnevni rok, telefona pa še kar ni iz servisa. Takrat so poslali obvestilo, da je telefon prišel iz servisa in naj ga prevzamem v roku 8 dni. Potem pa je klical moj brat na Simobil in vprašal kako pa kaj. Prodajalka je rekla, da naj pokliče v ponedeljek nekega, ki dela tam in se s tem ukvarja. Kliče moj brat včeraj in so mu rekli, naj pokliče danes! Danes pa je spet klical in so mu rekli, naj nekdo pride podpisat zahtevek za novi telefon, da bodo to poslali v Ljubljano!

Mislim... ne vem, se vam to zdi normalno? Meni se ne! Ma niti ena sama dobra izkušnja s Simobilom. Zelo sem razočarana nad njimi.
Če pa zdaj ne bom dobila telefona, pa prekličem pogodbo in grem k Mobitelu. Tam so vsaj resni!
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
Picaboo
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Picaboo » 02. Apr. 2009 15:03

Nova mobitelova ponudba:

Tisti, ki mate na kartice, lahko vključte funkcijo Povej vse in se vam pogovori začnejo zaračunavat na klic in ne minute. En klic stane 0,27€ in lahko govoriš do 110 minut. :wink:
Uporabniški avatar
Hyades
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Hyades » 02. Apr. 2009 16:08

Foxy-lady ves kaj je mozno... vmes ni bilo serviserja za SE.. vsaj simobil ga ni imel, drugi so pa ga posiljali v Italijo kjer jim sploh niso vracali telefonov..
Tako da je mozno da se je to zgodilo tudi pri tvojem telefonu..

In prodajalci vecinoma niso nic krivi ker to je stvar servisa in servisi niso isto kot simobil ali prodajna mesta sama..

Ti priporocam da se ne razburjas toliko in raje vprasas ko bos vzela novi telefon (priporocam Nokio E71) da vprasas kje imajo servis, ce je v Slo. Ker nokia ima Teleray, ki je v slo..

Kar se pa tice polnega pomnilnika... to so telefoni, ki so bili na servisih in jih potem prodajajo kot 'nove'.. se tudi to zgodi in vcasih prodajalci sami ne vedno da so to rabljeni telefoni.. ce ugotovijo naceloma posljejo vse nazaj ker to se ne dela in mece slabo luc na vse skupaj.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 03. Apr. 2009 11:05

A ima še kdo probleme pri vpisovanju v tist si.asistent al kaj je že. Pač tisto, kjer pogledaš porabo sms-ou / minutk,.. Meni Simobil že 4 dni ugotavlja kaj bi lahko bilo narobe, ker mi napiše, da geslo ali tel. št. nista pravilna. :stupid:
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 03. Apr. 2009 11:38

:eek: :eek: Kok je simobil telefone podražu :stupid: ; 15.aprila bom lahko uzela brez doplačila in tistga k sm jst hotla je bil 100€; zdej je pa 170€. Niso normalni.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 03. Apr. 2009 15:25

^^ A res al kaj? Ful čudn. :?
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 03. Apr. 2009 16:06

[b]f
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 01. Dec. 2010 18:32, skupaj popravljeno 1 krat.
suspicious_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a suspicious_ » 03. Apr. 2009 16:06

ja od 4. aprila bom tudi jaz lahko vzela telefon brez doplačila in sem mela že nagledanega enga pa včeraj spet pogledam na net in vidim take cene... :?
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 03. Apr. 2009 17:41

~NIA~ napisal/-a:foxy lady: načeloma simobil ni slaba izbira, podn so telefoni (k so dandanes en k***c vredni). počakaj do junija, ko ti poteče naročnina - oz. telefon lahko vzameš po redni ceni že po 18ih mesecih od sklenitve naročnine (ne po dveh letih ko ti preteče).

tud jst sm dala popravt moj SE, 29. januarja, pa ga še nism dobila nazaj. sm zahtevala nouga in se morm v tork oglasit v poslovalnici. ker se je ta pošiljka SE iz Italije izgubila (uradno se ni, ker se ne sme). svašta.. ampak pri mobitelu niso nič boljši. naša tamala je dala popravt telefon 6. januarja, dobila ga je nazaj predučerejšnjem - so bli tok fer da so ji kr nouga dal, brez da bi kaj rekla.

Ma saj bi to naredila stara jaz, nova jaz pa sem se odločila, da se jim ne bom kar tako pustila... Zakaj kupovati novi telefon, če pa so ti oni dolžni dati novega? Tako da sem bila prejšnjič tam in je prodajalka napisala zahtevek za nov aparat, jaz sem ga podpisala, tako da upajmo na najboljše ;)

EDIT: Zanima me, kako je s tem, ko dobiš nov aparat... A ti dajo istega, kot si ga kupil ali pa podobnega iz istega cenovnega razreda?
You want me to be something I can never ever be.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 03. Apr. 2009 19:04

..)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 01. Dec. 2010 18:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tryanna
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tryanna » 05. Apr. 2009 9:22

Ja v takšnih primerih se gleda na ceno, kar se mi zdi dosti fer.

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov