Prva pomoč za računalniške nevedneže #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- freekie
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 2. 2010
positive vibration napisal/-a:kajči,
verjemi, da ni bilo nobene svinjarije gor. V nulo sem ga takrat pregledala, pa ne s Spybot S&D Imaš prav, router ščiti v veliki meri. Res pa je, da večina familij, ki jih poznam, je priklopljenih na router, zelo malo jih ima samo en računalnik pri hiši. Od teh, ki jih jaz poznam, seveda.
Pa vendarle - če misliš, da je antivirus bog i batina, je dejstvo, da se bo prej okužil nespameten uporabnik z najboljšim antivirusom, če klika na vse "you won 1.000.000 €" in odpira vse serialse po vrsti, kot pa pameten uporabnik brez antivirusa. In samo to sem želela povedat. Da, če je nekdo teslo, mu tudi antivirus ne pomaga. Svinjarija pa tudi ne čepi kr tk na cosmo forumu in na 24 ur in čaka na nedolžnega forumaša, da ga bo lahk pojedla
Usmerjevalnik (router) ni namenjen ščitenju omrežja, temveč deljenju internetne povezave. Požarni zid, SPI in NAT v routerju so samo mehanizmi, ki skrbijo, da do tvojega računalnika v omrežju pride želena vsebina z interneta. V kolikor je spletna stran bila napadena in okužena, odpreš kakšno povezavo do spletne strani, ki se uporablja za krajo uporabniških imen in gesel, namestiš kakšen dodatek brskalniku ali program, ti router nič ne pomaga, pomaga ti pa posodobljen antivirusni program. Tudi "pametnemu" uporabniku se lahko kaj hitro zgodi, da naleti na kakšna okuženo spletno stran - če ne odpiraš izključno 24kur.com in še kakšne znane spletne strani, ampak tudi kdaj za kakšno informacijo pobingaš po spletu.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Hehefreekie napisal/-a:pobingaš po spletu.
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
mam en dokument v wordu na računalniku... in ko sem hotela danes neki v njem zbrisat in dopisat, mi spodaj napiše: This modification in not allowed because the selection in blocked. Kwa sm nardila????
- TechMan
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 9. 2009
- Kraj: Maribor
Nič nisi nardila razen tega da nisi aktivirala offica oz. ti je potekel čas uporabe
google+This modification in not allowed because the selection in blocked =mogoča rešitev
google+This modification in not allowed because the selection in blocked =mogoča rešitev
No fear just downhill
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
aha, sam spet zahteva ta product key... kje ga dobim??
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
delusional: kot zelo dobro alternativo ti predlagam http://www.openoffice.org/
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
- freekie
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 2. 2010
kepka napisal/-a:delusional: kot zelo dobro alternativo ti predlagam http://www.openoffice.org/
Dobra opcija je tudi brezplačna uporaba Microsoft Office Live
http://workspace.officelive.com/sl-si/
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Odpirajo, ampak je z njimi miljon in ena težava s to kompatibilnostjo tudi v obratni smeri(OO-->Word). Nisem še odprl enega fajla, ki je napisan v OO in shranjen v .doc, da ne bi bilo nekaj narobe...
Zadnjič spremenil McLarnovc, dne 08. Feb. 2010 23:09, skupaj popravljeno 1 krat.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Itak, da odpirajo.
Kvečjemu so težave v obratni smeri, kar se pa tudi da urediti tako, da se OO fajl shrani kot MS Word fajl.
Kvečjemu so težave v obratni smeri, kar se pa tudi da urediti tako, da se OO fajl shrani kot MS Word fajl.
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov