Prva pomoč za računalniške nevedneže #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
trust - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2012
Ja baterija gre očitno papa počasi, lahko kupiš novo ali pa naredi kalibracijo baterije, meni včasih uspe včasih pa je akumulator žal res zrel za zamenjavo.
Baterijo napolni do 100%(pč dokler ne neha filat) nato delaj kaj po računalniku(filmi, glasba, interent) pač sam nekaj delaj, da se bo baterija praznila, ko bo računalnik zaznal, da je baterija/akumulator prazen bo poslal računalnik v spanje ali mirovanje. Počakaj, da odide spat ali mirovat nato pa ga spet prižgi nazaj(Na baterijo ne priklapljaj še elektrike!!!) in to ponavljaj vsaj ene 2x nato pa priklopi napajanje(elektriko) in prižgi računalnik in, ko se bo napolnil bo baterija spet kot nova.
Na mojem je šla po slabih 2 letih, računalnik se je prižgal na baterijo, delal 10 minut in crknil. Kriva je bila mrtva celica, odprl sem baterijo ven pobral vse kar je noter, skupaj sestavil prazno ohišje baterije, da ni luknje spodaj in evo ga
Baterijo napolni do 100%(pč dokler ne neha filat) nato delaj kaj po računalniku(filmi, glasba, interent) pač sam nekaj delaj, da se bo baterija praznila, ko bo računalnik zaznal, da je baterija/akumulator prazen bo poslal računalnik v spanje ali mirovanje. Počakaj, da odide spat ali mirovat nato pa ga spet prižgi nazaj(Na baterijo ne priklapljaj še elektrike!!!) in to ponavljaj vsaj ene 2x nato pa priklopi napajanje(elektriko) in prižgi računalnik in, ko se bo napolnil bo baterija spet kot nova.
Na mojem je šla po slabih 2 letih, računalnik se je prižgal na baterijo, delal 10 minut in crknil. Kriva je bila mrtva celica, odprl sem baterijo ven pobral vse kar je noter, skupaj sestavil prazno ohišje baterije, da ni luknje spodaj in evo ga
-
*cukrr* - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 1. 2012
K bi js mela tolk pojma bi blo tud fajn. ok bom tole probala jutr pa bomo vidl. Drugač moj trenutn dela normalno... samo z baterijo je zdržal kakšne pol ure pol sm pa naredila napako, da sem ga kuj spet priklopila. Upam samo, da ne bo treba nove kupt. Kolko pa stanejo približno, če morš že res menat?
Tu es dans toutes mes pensées.*
-
Inaa** - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2013
js mam isti problem. in ker odlašam z nakupom nove baterije imam laptop pač skos prikljopljen na elektriko. če ga izkolpim, zdrži samo ene 4 minute ali pa še to ne!
sem pa tut sprobala tole zadevo od trusta - nekaj časa je blo potem res bolje, samo ne za dolgo.
sem pa tut sprobala tole zadevo od trusta - nekaj časa je blo potem res bolje, samo ne za dolgo.
You make me smile, please stay for a while
-
trust - Kofetarica
Lej tale metoda je pri meni vžgala v 89%, žal pri moji bateriji pa ni bilo pomoči, ker je bila ena celica v okvari.
Baterije original nove so okoli 80€ in imajo vse original slabo lastnost, ker je notri en čip, ki ima vgrajen števec, ki beleži kolikokrat se baterija sprazni in napolne in, ko si čez to mejo baterija """umre""", ko baterijo razstaviš in resetiraš števec je pa cool in gre od začetka. Pri neoriginalnih (30€)pa ni tega in polniš in prazniš dokler celice zdržijo.
Baterije original nove so okoli 80€ in imajo vse original slabo lastnost, ker je notri en čip, ki ima vgrajen števec, ki beleži kolikokrat se baterija sprazni in napolne in, ko si čez to mejo baterija """umre""", ko baterijo razstaviš in resetiraš števec je pa cool in gre od začetka. Pri neoriginalnih (30€)pa ni tega in polniš in prazniš dokler celice zdržijo.
-
*cukrr* - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 1. 2012
trust napisal/-a:Baterijo napolni do 100%(pč dokler ne neha filat) nato delaj kaj po računalniku(filmi, glasba, interent) pač sam nekaj delaj, da se bo baterija praznila, ko bo računalnik zaznal, da je baterija/akumulator prazen bo poslal računalnik v spanje ali mirovanje. Počakaj, da odide spat ali mirovat nato pa ga spet prižgi nazaj(Na baterijo ne priklapljaj še elektrike!!!) in to ponavljaj vsaj ene 2x nato pa priklopi napajanje(elektriko) in prižgi računalnik in, ko se bo napolnil bo baterija spet kot nova.
Evo js tole probavam... če sm prav zastopila morš pač nafilan računalnik do konca spraznit pač, da gre mirovat. Ko se ugasne ga kao prižgeš nazaj in ga ne priklopiš na štrom. Js ga niti prižgat ne morm, če ni priklopljen na elektriko. Upam, da nism kej zamočila.
Tu es dans toutes mes pensées.*
-
trust - Kofetarica
Čist ga napolni dokler gre nato ga izklopi iz napajanja in delaj nekaj na njem dokler ne gre v mirovanje(pač zarad prazne baterije) nato ga nazaj prižgi in spet delaj kaj po njem in nato se bo spet ugasnil in nato ga spet prižgi nazaj in ko crkne ga šele zdaj priklopi na štrom in ga daj filat spet do 100% in veselo uporabljaj naprej. Upam da sem razločno napisal, drugače pa še enkrat spodaj preberi
NAFILAŠ DO 100% IN UPORABLJAŠ
RAČUNALNIK GRE V SPANJE ZARADI PRAZNE BATERIJE
NE PRIKLOPIŠ ŠE ELEKTRIKE, PRIŽGEŠ NAZAJ NA PRAZNO BATERIJO
PONOVIŠ ŠE 2X TO IN NATO DAŠ FILAT
Če se pa, ko se je v prve izklopil ne prižge na baterijo več nazaj ga pa kar takoj v elektriko vtakni(napajalnik seveda)
Poročaj, če je uspelo
NAFILAŠ DO 100% IN UPORABLJAŠ
RAČUNALNIK GRE V SPANJE ZARADI PRAZNE BATERIJE
NE PRIKLOPIŠ ŠE ELEKTRIKE, PRIŽGEŠ NAZAJ NA PRAZNO BATERIJO
PONOVIŠ ŠE 2X TO IN NATO DAŠ FILAT
Če se pa, ko se je v prve izklopil ne prižge na baterijo več nazaj ga pa kar takoj v elektriko vtakni(napajalnik seveda)
Poročaj, če je uspelo
-
trust - Kofetarica
Nič Meni je baterija prav prišla kadar se je bliskalo in je elektrike zmanjkalo in sem lahko shranil podatke in mirno izklopil, zdaj pa to delam mal prej preden začne grmeti
Zdaj, če si na terenu veliko in rabiš računalnik ti priporočam, da si jo kupiš, če maš pa doma na mizi računalnik skos pa ni potrebe po novi.
Pa zdaj so že tablice v modi, baterija dalj zdrži, manjše so in peresno lahke pa še praktično ne zmrzne nikoli, jaz jo obožujem
Zdaj, če si na terenu veliko in rabiš računalnik ti priporočam, da si jo kupiš, če maš pa doma na mizi računalnik skos pa ni potrebe po novi.
Pa zdaj so že tablice v modi, baterija dalj zdrži, manjše so in peresno lahke pa še praktično ne zmrzne nikoli, jaz jo obožujem
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov