Prva pomoč za računalniške nevedneže #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Lilah
- Debatorica
- Na forumu od: 14. 10. 2007
Tudi jaz imam eno vprašanje. Na računalniku oz. internetu se mi večkrat zgodi, da ko je ena stran dolgo odprta, recimo če na internetu gledam film ali je en zavihek in ne nujno ista stran delujoč dalj časa, se hitrost internetne povezave upočasni, čez čas pa do konca ustavi in mi javi napako: The page is unresponsive: kill page or wait. Če kliknem wait, se itak nikamor ne premakne, če že, pa s polžjo hitrostjo. Če kliknem kill page, jih uniči, a spet traja celo večnost, da se kam premakne (tudi če zaprem stran in znova odprem Google Chrome.
Ve kdo zakaj se to dogaja in kako to preprečim? Računalnik vsak teden enkrat osnovno očistim s CCleaner, a to odstrani samo nekaj MB "smeti" (koš čistim sproti oz. niso to te smeti).
Če nesem računalnik na čiščenje, me bodo samo drago pokasirali, rešili pa en del (ali zbrisali še kaj več kot smejo, kot se je že večkrat zgodilo). Ne poznam pa nikogar, ki bi bil računalničar in bi prišel na dom za manj eur.
Kakšen predlog?
Ve kdo zakaj se to dogaja in kako to preprečim? Računalnik vsak teden enkrat osnovno očistim s CCleaner, a to odstrani samo nekaj MB "smeti" (koš čistim sproti oz. niso to te smeti).
Če nesem računalnik na čiščenje, me bodo samo drago pokasirali, rešili pa en del (ali zbrisali še kaj več kot smejo, kot se je že večkrat zgodilo). Ne poznam pa nikogar, ki bi bil računalničar in bi prišel na dom za manj eur.
Kakšen predlog?
- wasd
- Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2012
Kateri brskalnik uporabljas? Glede na googlanje tvoje napake, verjetno uporabljas Chrome. Poizkusi pocistit vso zgodovino in cache oz. uporabi kaksen drug brskalnik (Firefox/Opera).
http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95582
http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95582
- wasd
- Kofetarica
Nisem opazil.
Glede brskalnikov je pa tako, da ima vsak svoje +/- strani. Glede na to, da si poizkusila ze vse omenjene zadeve (ciscenje cachea/zgodovine), poizkusi, ce se ti isto dogaja na kaksenm drugem brskalniku. Mogoce bi bil tudi cas za nov OS, ker XPji v letu 2013 je malo (pa se podporo za njih ukinejo drugo leto).
Glede brskalnikov je pa tako, da ima vsak svoje +/- strani. Glede na to, da si poizkusila ze vse omenjene zadeve (ciscenje cachea/zgodovine), poizkusi, ce se ti isto dogaja na kaksenm drugem brskalniku. Mogoce bi bil tudi cas za nov OS, ker XPji v letu 2013 je malo (pa se podporo za njih ukinejo drugo leto).
- Lilah
- Debatorica
- Na forumu od: 14. 10. 2007
Ne vem če je nujno OS kriv za te napake, ker na laptopu (ki ga sicer večinoma uporablja oče) dela vse brezhibno, pa ima prav tako OS XP.
Tega bom vsekakor zamenjala ko bom lahko, a mi trenutno vsakršna nadgradnja pri računalniku predstavlja velik strošek, zato sem upala, da se da določene stvari na stacionarnem računalniku urediti doma, brez da karkoli dokupim ipd.
Tega bom vsekakor zamenjala ko bom lahko, a mi trenutno vsakršna nadgradnja pri računalniku predstavlja velik strošek, zato sem upala, da se da določene stvari na stacionarnem računalniku urediti doma, brez da karkoli dokupim ipd.
- Beya_
- Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2013
NOVO
Imam vprašanje glede antivirusnega programa Avast. Malo prej se mi je posodobil in sedaj, ko obiščem stran Cosmopolitan, mi skos pokaže opozorilo, da je ta stran škodljiva. Sicer lahko vse normalno objavlam, ampak skos, ko se prestavim na drugo temo itd., se mi desno spodaj pojavlja opozorilo. In postaja rahlo nadležno, ''vso to laufanje okna gor in dol'' Kje lahko to izklopim ali pa vsaj dodam to stran med izjeme?
Imam vprašanje glede antivirusnega programa Avast. Malo prej se mi je posodobil in sedaj, ko obiščem stran Cosmopolitan, mi skos pokaže opozorilo, da je ta stran škodljiva. Sicer lahko vse normalno objavlam, ampak skos, ko se prestavim na drugo temo itd., se mi desno spodaj pojavlja opozorilo. In postaja rahlo nadležno, ''vso to laufanje okna gor in dol'' Kje lahko to izklopim ali pa vsaj dodam to stran med izjeme?
Sassy, Classy & a bit Smart Assy
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
Jaz sploh nimam antivirusnega programa. pazim kaj klikam pa adblock mam inštaliran.
Trenutna inštalacija windowsov je stara 2 leti in še vedno dela brez problemov.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- Beya_
- Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2013
wasd napisal/-a:Ce uporabljas Firefox, si namesti Adblock Plus dodatek. Mozno, da kaksna reklama na strani sprozi opozorilo (meni Avast nic ne jamra).
Hvala za odgovor... dejansko mi je samo od sebe nehalo kazat opozorilo, čeprav nisem inštalirala tega dodatka ... bom pa upoštevala tvoj nasvet in to naredila
Sassy, Classy & a bit Smart Assy
- wasd
- Kofetarica
Dioniz napisal/-a:Jaz sploh nimam antivirusnega programa. pazim kaj klikam pa adblock mam inštaliran.
Saj drugace ima tudi MS nekaksen AV ze integriran (Microsoft Security Essentials oz. Windows Defender), ampak je bolj tako-tako. Ce gledas kaj klikas/odpiras itak ni problema. Fora je, ker vecino folka tega ne pocne in potem moras vsake 2 meseca hodit okoli in na novo namescat Windowse ...
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov