Prva pomoč za računalniške nevedneže #2

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
succubus
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a succubus » 11. Dec. 2012 20:31

Bom jutri sprobala, upam, da je to to.

Hvala lepa :)
I'd rather have one breath of her hair, one kiss of her mouth, one touch of her hand than an eternity without it. One.

...I was never loyal except to my own pleasures...
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 28. Jan. 2013 13:52

Tudi jaz imam eno vprašanje. Na računalniku oz. internetu se mi večkrat zgodi, da ko je ena stran dolgo odprta, recimo če na internetu gledam film ali je en zavihek in ne nujno ista stran delujoč dalj časa, se hitrost internetne povezave upočasni, čez čas pa do konca ustavi in mi javi napako: The page is unresponsive: kill page or wait. Če kliknem wait, se itak nikamor ne premakne, če že, pa s polžjo hitrostjo. :? Če kliknem kill page, jih uniči, a spet traja celo večnost, da se kam premakne (tudi če zaprem stran in znova odprem Google Chrome.

Ve kdo zakaj se to dogaja in kako to preprečim? Računalnik vsak teden enkrat osnovno očistim s CCleaner, a to odstrani samo nekaj MB "smeti" (koš čistim sproti oz. niso to te smeti).

Če nesem računalnik na čiščenje, me bodo samo drago pokasirali, rešili pa en del (ali zbrisali še kaj več kot smejo, kot se je že večkrat zgodilo). Ne poznam pa nikogar, ki bi bil računalničar in bi prišel na dom za manj eur.

Kakšen predlog?
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 28. Jan. 2013 22:19

Kateri brskalnik uporabljas? Glede na googlanje tvoje napake, verjetno uporabljas Chrome. Poizkusi pocistit vso zgodovino in cache oz. uporabi kaksen drug brskalnik (Firefox/Opera).

http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95582
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 29. Jan. 2013 11:12

Saj sem napisala, da uporabljam Google Chrome. Zgodovino čistim parkrat tedensko, a se javljanje te napake vseeno ne neha.

A je Opera kaj boljši brskalnik? Uporabljam OS Windows XP.
wasd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 29. Jan. 2013 16:30

Nisem opazil.

Glede brskalnikov je pa tako, da ima vsak svoje +/- strani. Glede na to, da si poizkusila ze vse omenjene zadeve (ciscenje cachea/zgodovine), poizkusi, ce se ti isto dogaja na kaksenm drugem brskalniku. Mogoce bi bil tudi cas za nov OS, ker XPji v letu 2013 je malo :? (pa se podporo za njih ukinejo drugo leto).
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 30. Jan. 2013 12:09

Ne vem če je nujno OS kriv za te napake, ker na laptopu (ki ga sicer večinoma uporablja oče) dela vse brezhibno, pa ima prav tako OS XP.

Tega bom vsekakor zamenjala ko bom lahko, a mi trenutno vsakršna nadgradnja pri računalniku predstavlja velik strošek, zato sem upala, da se da določene stvari na stacionarnem računalniku urediti doma, brez da karkoli dokupim ipd.
wasd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 30. Jan. 2013 19:16

Kdo je rekel karkoli o kupovanju novega OSa :P
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 01. Feb. 2013 13:03

:D :D
No, dejstvo je, da do zdaj še sploh nisem imela nič drugega kot original OS, tako da ne vem, ali se tudi tukaj da hecat na takšen način kot pri "kraji" filmov, muzike ipd.?
Beya_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Beya_ » 03. Feb. 2013 15:55

NOVO

Imam vprašanje glede antivirusnega programa Avast. Malo prej se mi je posodobil in sedaj, ko obiščem stran Cosmopolitan, mi skos pokaže opozorilo, da je ta stran škodljiva. Sicer lahko vse normalno objavlam, ampak skos, ko se prestavim na drugo temo itd., se mi desno spodaj pojavlja opozorilo. In postaja rahlo nadležno, ''vso to laufanje okna gor in dol'' :D Kje lahko to izklopim ali pa vsaj dodam to stran med izjeme?
Sassy, Classy & a bit Smart Assy ;)
wasd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 11. Feb. 2013 17:11

Ce uporabljas Firefox, si namesti Adblock Plus dodatek. Mozno, da kaksna reklama na strani sprozi opozorilo (meni Avast nic ne jamra).
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 11. Feb. 2013 17:19

Jaz sploh nimam antivirusnega programa. pazim kaj klikam pa adblock mam inštaliran.
Trenutna inštalacija windowsov je stara 2 leti in še vedno dela brez problemov.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Beya_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Beya_ » 11. Feb. 2013 17:54

wasd napisal/-a:Ce uporabljas Firefox, si namesti Adblock Plus dodatek. Mozno, da kaksna reklama na strani sprozi opozorilo (meni Avast nic ne jamra).

Hvala za odgovor... dejansko mi je samo od sebe nehalo kazat opozorilo, čeprav nisem inštalirala tega dodatka ... :) bom pa upoštevala tvoj nasvet in to naredila :)
Sassy, Classy & a bit Smart Assy ;)
wasd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 11. Feb. 2013 18:26

Dioniz napisal/-a:Jaz sploh nimam antivirusnega programa. pazim kaj klikam pa adblock mam inštaliran.
Trenutna inštalacija windowsov je stara 2 leti in še vedno dela brez problemov.

Saj drugace ima tudi MS nekaksen AV ze integriran (Microsoft Security Essentials oz. Windows Defender), ampak je bolj tako-tako. Ce gledas kaj klikas/odpiras itak ni problema. Fora je, ker vecino folka tega ne pocne in potem moras vsake 2 meseca hodit okoli in na novo namescat Windowse ...
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 12. Feb. 2013 0:05

Win suck.
wasd
Kofetarica
Kofetarica