Prva pomoč za računalniške nevedneže #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Anjeske - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 1. 2011
Leonessa napisal/-a:Dol sem potegnila en film, katerega video je "razstavljen" v več datotek - določene v BS Player, druge pa v VLC Media Player. To izgleda tako, da piše kot naslov prve datoteke video_ts ifo, vts_01, vts_02 itd. Ne vem kako naj drugače razložim. Kako se da to združiti v eno ikono, da bom lahko film pogledala v enem kosu? Probala sem tako, da sem označila vse datoteke in z desno stranjo miške kliknila nanje ter nato Add to archive, nato pa sem pustila označeno rar. in kliknila vredu. A je to to? Traja sicer že nekaj minut, ne vem pa, če sem izbrala pravo možnost.
Ponavad je tko, da te razstavljene ikone označiš (ponavad so sicer v rar, ampak okej), desni klik, razširi sem (oziroma extract here če maš angleške windowse).
Ratal?
-
Leonessa - Debatorica
- Na forumu od: 6. 4. 2011
Extract here mi sploh nikjer ne piše. Ko kliknem z desno, se mi izpišejo naslednje možnosti: Add to archieve, Add to video_TS.rar, compress and email, compress to video_TS.rar and email, power ISO in še neke čisto x, ki niso v povezavi s tem, kar želim narediti.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Mapo, v kateri so vse te podmape oz. datoteke, potegni v VLC in bi moglo it.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- forumsas
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 4. 2011
no mogoče bi to zdaj že usak moral vedeti, ampak jaz nisem prepričana tako da bom rajši vprašala: doma imam prenosni računalnik in "škatlo" (računalnik).. na "škatlo" imam priključen internetni kabel no zdej pa me zanima ali je kako mogoče ta internet uporabit na prenosnem računalniku? tako da bi istočasno lahko uporabljal internet na "škatli" in prenosnem računalniku če kdo ne razume, bom razložila še enkrat
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
Povsod, kjer prodajajo racunalnike in opremo za njih. Nekateri modemi so pa obenem tudi routerji, tako da v tem primeru ne rabis routerja kupovat. Drugace pa router priklopis na modem, potem pa oba racunalnika povezes z routerjem. Ce ima router opcijo wireless (kar imajo pomoje zdaj ze vsi), potem ne rabis za laptop nobenega kabla. Nisem noben strokovnjak, tako da sem bolj po domace razlozila, ampak upam, da razumes.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Ah kje, nima veze koliko računalnikov imaš pod streho, važen je paket oz. naročnina, kolikšna je fiksna cifra v pogodbi, pa če vsak član družine uporablja internet na svojem računalniku.
- xtina
- Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 1. 2005
Lepo prosim za malce pomoci, ker sem totalno anti v teh zadevah in predno nahrulim Telemach, da se pozanimam, da ni napaka v mojem racunalniku.
Pri Telemachu placujem za 10 MB internet, meni pa dela tako pocasi, da se mi zmesa. Na youtube mi sploh ne nalaga sproti, in mora mvsaki ustavit posnetek takoj na zacetku, pocakat 4-5 min da miga sploh nalozi, in potem lahko pogledam (posnetki so dolgi 3-4 minute). Ko vlecem dol filme, ki so med najbolj downloadanimi in z najvec sajalci mi je download speet med 100-120 (kb/s-upam, da sem prav napisala) in rabi celo vecnost da mi ga povlece dol...Kar se mi sploh ne zdi smiselno za internet 10 MB.
Lepo prosim za kak nasvet, kaj lahko preverim, da ni napaka v mojem racunalniku, se predno se spravim na Telemach in mi po moznosti pridejo na dom, in se mi pol smejejo v obraz
Pri Telemachu placujem za 10 MB internet, meni pa dela tako pocasi, da se mi zmesa. Na youtube mi sploh ne nalaga sproti, in mora mvsaki ustavit posnetek takoj na zacetku, pocakat 4-5 min da miga sploh nalozi, in potem lahko pogledam (posnetki so dolgi 3-4 minute). Ko vlecem dol filme, ki so med najbolj downloadanimi in z najvec sajalci mi je download speet med 100-120 (kb/s-upam, da sem prav napisala) in rabi celo vecnost da mi ga povlece dol...Kar se mi sploh ne zdi smiselno za internet 10 MB.
Lepo prosim za kak nasvet, kaj lahko preverim, da ni napaka v mojem racunalniku, se predno se spravim na Telemach in mi po moznosti pridejo na dom, in se mi pol smejejo v obraz
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
NUJNO!
Kje vlečete dol muziko? (lahko po zs, ker tukaj verjetno ni dovoljeno omenjat ) Do zdaj sem na youtube-u nad vsakim videom kliknila download preko programa RealPlayer Downloader, zadnje čase pa mi gre dol potegnit le še redko kateri komad oz. to še gre, zatakne pa se pri tem, ko kliknem na convert (da video pretvori v mp3 obliko) in mi izpiše, da je prišlo do napake.
Kje vlečete dol muziko? (lahko po zs, ker tukaj verjetno ni dovoljeno omenjat ) Do zdaj sem na youtube-u nad vsakim videom kliknila download preko programa RealPlayer Downloader, zadnje čase pa mi gre dol potegnit le še redko kateri komad oz. to še gre, zatakne pa se pri tem, ko kliknem na convert (da video pretvori v mp3 obliko) in mi izpiše, da je prišlo do napake.
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov