Prva pomoč za računalniške nevedneže #2

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Pjeb
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 10. 2010
Kraj: koroska

Neprebrana objavaNapisal/-a Pjeb » 10. Maj. 2011 8:27

Downloadaj "freeleech" torrent z veliko pijavkami, pa ga pusti da uploada...ponovi po potrebi.
Jaz sem tisti pred katerim te je opozarjala mama...
ampak oba dobro vema, da je nisi nikdar poslusala.
Nenka88
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Nenka88 » 11. Maj. 2011 12:32

Imam problem s kazalom slik. Vse slike sem pravilno označila (desni klik na sliko-vstavi napis, itd.), ko pa želim vstaviti kazalo, pa mi pol slik manja v kazalu, pri nekaterih pa piše le npr: slika 7.8:...................in stran na koncu.
Bi mi znal kdo razložiti kaj je narobe? Verjetno v kakšnem oblikovanju?

LP
Uporabniški avatar
zvončica*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a zvončica* » 16. Maj. 2011 22:03

Zadnji teden se mi dogaja, da ko nekaj delam na računalniku, monitor kar naenkrat črn postane (enkrat tudi bel), lučka za vklop računalnika pa še vedno sveti tako kot da bi bil vkloljen. Potem ko računalnik resetiram pa ekran normalno deluje in računalnik tudi.
Ima kdo mogoče idejo, kaj bi to bilo? Računalnik je novi, kupila sem si ga letos in bi bilo že malo čudno, da bi že zdaj delal težave (vsaj upam). Je možno, da je monitor pokvarjen ali je problem računalnik sam?
I am in my own little world, but it's okay they know me here.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 17. Maj. 2011 18:08

Men se pa ze neki casa pojavlja blue screen. Razen tega racunalnik dela normalno. Kaj bi to bilo? Se da to popravit, ce pocistim zacasne datoteke? Ali pa, ce pocistim datoteke z napakami za izvoz? Ce ne, kaj drugega lahko naredim sama?

Pa se tole: danes sem ze neki brisala zacasne datoteke po tem pa, ko sem hotela na gmail se le ta ni odprl, zgoraj pa se je pojavilo tisto opozorilo: v interesu vase varnosti...... jst sem tisto kliknila, ker drugac nisem mogla na mail. Je narobe, da sem kliknila? Je moznost kakega virusa? Namrec zdej na gmail normalno dostopam.
Uporabniški avatar
HopeStar357
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 5. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a HopeStar357 » 18. Maj. 2011 18:40

Živjo :)

Jaz imam pa tud eno "manjšo" težavo...še 2 dva dni nazaj je blo vse vredu, včeraj mi je pa začel prenosnik zlo zlo "štekat"...predvsem streaming je katastrofalno počasen, youtube sploh ne dela...pač, nč se ne da gledat na netu ker ne naloži nč...tud prenos torrentov je kr naenkrat počasen...

Mi lahko prosim kdo svetuje kaj naj nardim? :)
~ The greatest trick that devil ever pulled, was convincing the world he didn`t exist ~
Uporabniški avatar
passiflora
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a passiflora » 22. Maj. 2011 15:06

funny baby napisal/-a:Men se pa ze neki casa pojavlja blue screen. Razen tega racunalnik dela normalno. Kaj bi to bilo? Se da to popravit, ce pocistim zacasne datoteke? Ali pa, ce pocistim datoteke z napakami za izvoz? Ce ne, kaj drugega lahko naredim sama?

Pa se tole: danes sem ze neki brisala zacasne datoteke po tem pa, ko sem hotela na gmail se le ta ni odprl, zgoraj pa se je pojavilo tisto opozorilo: v interesu vase varnosti...... jst sem tisto kliknila, ker drugac nisem mogla na mail. Je narobe, da sem kliknila? Je moznost kakega virusa? Namrec zdej na gmail normalno dostopam.

Če se ti bluescreen začne pojavljati, nujno daj komu za pregledat in uštimat, to ni kul, lahko gre v maloro, če pravočasno ne ukrepaš. Srečno!
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 22. Maj. 2011 22:28

Hm, na enem drugem forumu so mi rekl, da blue screen sam po sebi ni skodljiv za racunalnik, ker se kao racunalnik samo resetira.
A je mozno, da se blue screen pojavlja, ker nimam namescenih sp2 (vista)? Namrec imam eno napako na kompu kjer pise, da je to zaradi tega.
Glede namestitve sp2 sem pa brala, da lahko po namestitvi prihaja do tezav z gonilniki, zvokom, povezavo interneta (laptop, brezzicni internet)... pa da namestitev traja 1 uro (a ni to tako kot vse druge namestitve preko windows update)?
Pa me zdej zanima, ce kdo ve, kako poteka namestitev vista sp2?
Hvalaaa! :)
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 23. Maj. 2011 13:49

Namestitev lahko traja tudi več kot eno uro...odvisno koliko popravkov imaš že od prej nameščenih.

Namestitev pa poteka tako kot pri drugih updatih...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 23. Maj. 2011 18:41

bom kar tukaj vprašala nekaj glede telefona
imam HTC wildlife pa me zanima, če mogoče kdo ve, kako si lahko za zvoenje naštimam kakšen komad?
Sploh ne znam :evil:
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 30. Maj. 2011 21:14

Imam probleme z Gmailom. Noče mi naložit standardnega pogleda, ampak samo HTML pogled. Se komu sanja, kaj bi lahko bilo narobe?
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 01. Jun. 2011 7:57

Shimmie_, tukaj pise nekaj glede tega: http://mail.google.com/support/bin/answ ... swer=15049
Uporabniški avatar
artie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a artie » 01. Jun. 2011 8:38

summer055, na HTCjevi strani imaš navodila, tukaj
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 08. Jun. 2011 13:56

NUJNO!

V wordu v enem dokumentu imam shranjeno eno sliko, ki je sicer v obliki jpg med slikami več nimam. Ne vem, kako naj to sliko pretvorim v jpg. format, ker četudi ročno spremenim, mi na koncu vedno izpiše zraven še tisti "doc". :? To je edina verzija te slike, ki jo še mam na računalniku, tako da jo nujno rabim!
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 08. Jun. 2011 15:45

kaj pa če bi probala copy-paste - at v slikarja?
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 08. Jun. 2011 16:04

Prej mi ni šlo, ker sem probala v slikarja kopirat. Zdaj pa sem si pomagala s tistimi funkcijami zgoraj v slikarju in je šlo prilepit. Hvala :)
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov