Prva pomoč za računalniške nevedneže #2

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 21. Okt. 2010 17:15

^^Sm že misla, da narobe vidm, ker je blo en in isti tekst v različnih temah :P

izgubljena26...dovolj je, da se odpre ena tema.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 21. Okt. 2010 22:56

izgubljena26 napisal/-a:Živijo!

js mam pa naslednji problem: Prijatelju hočem za darilo za diplomo narediti predelan članek iz npr. časopisa Delo (pisalo bi da je diplomiral ta in ta, njegove študijske dogodivščine itd.) Zanima me postopek, kako naj to naredim doma na računalniku?

Hvala!

Glede na tvoj vprasanje ti svetujem, da tega ne naredis na racunalniku, ampak izrezes en clanek iz dela ven, namesto njega das tja prazen papir, izrezes crko po crko ustrzne velikosti in jih nalepis v ustreznem vrstnem redu. Dodas se njegovo sliko, ki si jo sprintala. Potem neses to skopirat. Ce mora bit v digitalni obliki, naj ti to se skenirajo v fotokopirnici.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 22. Okt. 2010 19:56

V novem stanovanju ni priklopljenega interneta, jaz pa nujno rabim internet že prihodnji teden oz. najkasneje v roku dveh tednov, in me zanima, če ima kdo izkušnje z mobilnim internetom? Gre za internet, pri katerem rabiš majhen modem, ki ga vtakneš v laptop in to je to, na mesec pa fiksno plačuješ.
OcOc
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a OcOc » 22. Okt. 2010 20:18

*Gaja* napisal/-a:V novem stanovanju ni priklopljenega interneta, jaz pa nujno rabim internet že prihodnji teden oz. najkasneje v roku dveh tednov, in me zanima, če ima kdo izkušnje z mobilnim internetom? Gre za internet, pri katerem rabiš majhen modem, ki ga vtakneš v laptop in to je to, na mesec pa fiksno plačuješ.

Deluje dobro za osnovno uporabo interneta, vendar če imaš dober telefon z velikim zaslonom je ceneje na internet dostopat preko njega.
Uporabniški avatar
joy23
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a joy23 » 25. Okt. 2010 20:49

Do pred kratkim sem uporabljala Internet Explorer. Kar naenkrat mi je nehal delovat - pokaže se okence "Internet Explorer ne deluje več" in mi ne preostane drugega, kot da ga zaprem. Sedaj uporabljam Mozilla Firefox in je vse kul, samo na IE sem imela veliko shranjenih zaznamkov, ki jih sedaj niti pogledati več ne morem. Zato me zanima, če se to shranjuje tudi v kakšno mapo na računalniku in kje jo najdem? Imam pa Visto.

Edit: Že našla! :)
Use your head and follow your heart.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 03. Nov. 2010 16:49

Eno vprašanje.

Če dam .zip al pa .rar na maximum, izgubijo fotografije kvaliteto? Rada bi nekak arhivirala zadeve, pa ne vem kako, ker na kvaliteti pa ne smejo izgubit.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Mr. Nobody
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Mr. Nobody » 03. Nov. 2010 17:10

Ne bodo, brez skrbi.
Uporabniški avatar
succubus
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a succubus » 11. Nov. 2010 22:12

Živjo!

Kupujem novi monitor in sem želela kupit takega s tv tunerjem. Sedaj sem ugotovila, da v ŠD nimamo priključka za anteno, tko da potem očitno ta možnost (tv tuner) odpade, ali? Predpostavljam, da brez tega stvar ne more funkcionirati. Kaj mi preostane drugega, če bi želela met še tv? Ttv kartica?

Hvala in lp!
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 13. Nov. 2010 13:22

Bom se tukaj vprasala, ker mi je do zdaj vsak rekel drugace.

Malo sem googlala, iskala eno stvar in mi ven vrze par zadetkov in kliknem na enega in se mi odpre ocitno neka fake stran, ki zacne kar nekaj skenirat, na koncu pokaze, da imam kao polno virusev. Naj povem, da sem stran hotela zapret takoj, pa se ni dalo, tako da je skeniralo do konca. Na koncu se je odprlo okno za download, seveda nisem downloadala. Strani se vedno nisem mogla zapret zato sem resetirala racunalnik.
Kasneje sem pregledala racunalnik z avastom in ni nasel nic. In pregledala sem ga tudi z windows defenderjem in tudi ni nasel nic.

Naj povem tudi to, da se mi je enkrat nekaj podobnega ze zgodilo in se je v windows defender zgodovini izpisalo da imam trojanca. Vendar takrat sem tudi downloadala.

Kaj mislite vi, po napisanem sodec, je mozno da imam virus?
Mr. Nobody
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Mr. Nobody » 13. Nov. 2010 13:58

Nimaš virusa, tisti fejk scanner je precej znana zadeva, veliko nevednežev nasede, ker misli, da so podatki resnični. Dokler ne boš ničesar downloadala, ne bo težav. Mimogrede, kateri browser uporabljaš?

In pa, priporočam ti, da namestiš program SuperAntiSpyware (izberi free verzijo). Daleč najboljši program za odkrivanje nesnage na računalniku, lahko da imaš že kaj od prej, preveri.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 15. Nov. 2010 12:14

Mr.Nobody hvala tud tukaj :D

Ma eni mi govorijo, da virus ze imam ze samo, ker je tisti fejk skener sploh skeniral oziroma, ker se je tista stran sploh odprla.
Potem govorijo, da naj zazenem antivirusnega v varnem zagonu, da bom le tako nasla ta virus in ga odstranila.
Ne vem, ce bi bilo to vse res potem bi viruse vsi dobivali kot po tekocem traku, ce se ti samo odpre ena taka stran ze kao imas virus.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 15. Nov. 2010 12:15

Aja uporabljam pa IE
Mr. Nobody
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Mr. Nobody » 15. Nov. 2010 13:17

funny baby napisal/-a:Mr.Nobody hvala tud tukaj :D

Malenkost. ;P Skeniraj s tistim programom in bo vse OK.

Pa ne uporabljaj več Internet Explorerja, ker je daleč najslabši in najmanj varen brskalnik.

Priporočam ti Opero. Najhitrejši brskalnik z največ funkcijami, predvsem pa - varnost je na najvišjem nivoju.

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov