Prva pomoč za računalniške nevedneže #2

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 08. Avg. 2010 10:55

^^ Sem ob kliku na določeno mapo kliknila na lastnosti in potem tam nastavila geslo, potem pa sem ob ponovnem zagonu računalnika ugotovila, da je geslo bilo mišljeno za uporabnika, ki želi vse imeti zasebno, jaz bi pa samo določeno mapo. :? Vsaj tako je pisalo, ko sem poguglala in piše (sicer v ang) takšen postopek. Jaz bi pa mela samo eno mapo naštimano na privat...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 08. Avg. 2010 12:50

^^aja, pa na tem računalniku imaš samo en uporabniški račun (account)? In ti bi rada, da prek tega account-a drugi ne vidijo določenih map? Men se zdi lažje (in celo bolj uporabno) ta tvoj account dat pod geslo in ustvarit enga za ostale (npr. "gost" - jz mam kr tko naštiman..pa še tega nameravam zaščitit z geslom).
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 09. Avg. 2010 12:45

Ja, samo en je... Kakorkoli že, ene same mape se očitno ne da nastaviti na privat, je pa zdaj problem, ker računalnik ob zagonu zahteva geslo, ki sem ga takrat nastavila za mapo in je moteče, ker računalnika ne uporabljajo vsi. Kako se nastavi nazaj, da ni več tega gesla, ampak se računalnik normalno zažene brez vnosa gesla? Sem že čisto zmedena, ker ni nastavljeno na privat, pa še vedno zahteva geslo (le-tega sem si sicer zapomnila, a me moti, ker ga ne rabim). :?
Dashi
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 4. 2009
Kraj: Neue Stadt

Neprebrana objavaNapisal/-a Dashi » 23. Avg. 2010 16:28

Kako priklopim laptopa (Acer aspire one) na zaslon? Laptop naj bi takoj zaznal zaslon ko bi ga priklopila, vendar to ne deluje. Poskusla sem tudi s tipkami FN -- > F5, vendar tudi tukaj ni nobenega efekta.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 01. Sep. 2010 13:48

NUJNO!

Ko grem v e-indeks od faksa in želim odpreti neko gradivo v WordPadu, mi ne odpre v pravilni obliki, ampak v simbolih, če veste kaj mislim. :? Kako se to da prekodirat?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 01. Sep. 2010 13:53

^^probej odpret v kakšenm drugem programu za tekstovne datoteke (word, open office).
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 01. Sep. 2010 14:07

Ne gre, ker ko kliknem na ime fajla na strani indeksa, mi avtomatsko odpre v tem programu in niti nimam možnosti izbirati. :?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 01. Sep. 2010 14:28

^^jz sicer e-indeksa ne poznam, zato sprašujem: a je možno zadevo samo prenest (mogoče desni klik..?) in shrant na komp, pa potem odpirat?

Sicer pa, ja, imaš možnosti izbirat: lahko se nastavi (zdej ne vem kje točno in kako, če sicer brskalnik ne ponudi opcije), da se določena vrsta datoteke vedno odpira z določenim programom.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 01. Sep. 2010 14:43

^^aha, evo:
ustvari .rtf dokument (to je tist, ki nastane v WordPadu (tega pa najdeš Start->Accessories->WordPad)),
potem pa z desnim miškinim klikom na dokument izberi "open with/odpri z" & "choose program/izberi program", tu izberi tebi ljub program za branje/urejanje besedil, zraven pa še označi "always use the selected program to open this kind of file".
Po tem pa pejd še enkrat v e-indeks in probej še enkrat odpret.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 01. Sep. 2010 15:05

No, da razložim... ne, ne gre klikniti z desno stranjo miške (no, gre, ampak ni opcije odpri z drugim programom). Ful ti hvala za razlago, edino kar me še ovira da dobim vpogled v ta fajl, je to, da ko izbiram med programi, ni možnosti popolne izbire, pač pa je na voljo samo nekaj programov, med katerimi pa ni nobenega, ki bi podpiral (odprl v pravilni obliki) kot je recimo običen Word. :? Sicer sem na fantovem računalniku, a njega ni, da bi mi pomagal zrihtat tole, jaz pa nujno rabim ta fajl za faks. Je še kakšna možnost, da odprem na kak drug način?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 01. Sep. 2010 15:10

V Iskanju poišči to datoteko na računalniku (razen če bi ti moralo direkt na spletu odpret; bi moralo v kakšno "začasno" mapo dat). In potem najprej preveri v kakšnem formatu sploh je, klikni Odpri, ter izberi pravi program (mogoče tega sploh ni na tem računalniku in ga treba še naložit).ž

Malce čudna razlaga :oops:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 01. Sep. 2010 15:21

*Gaja* napisal/-a:No, da razložim... ne, ne gre klikniti z desno stranjo miške (no, gre, ampak ni opcije odpri z drugim programom). Ful ti hvala za razlago, edino kar me še ovira da dobim vpogled v ta fajl, je to, da ko izbiram med programi, ni možnosti popolne izbire, pač pa je na voljo samo nekaj programov, med katerimi pa ni nobenega, ki bi podpiral (odprl v pravilni obliki) kot je recimo običen Word. :?
Kako ne?
Si zihr?
Si nardila tko :arrow:
Slika
Ker OS sploh maš?

Če ni Worda, si pejd inštalirat Open Office.

Brez zamere, to je men že mal čudno, al ti res tok ni jasn okol računalnikov (kar kr mal težko verjamem)..
Uporabniški avatar
*Lally*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 7. 2007
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lally* » 01. Sep. 2010 23:30

Po nesreči sem izbrisala eno pomembno datoteko iz računalnika. Vem da obstaja nek program, ki ti to obnovi, samo nimam pojma kateri. Mogoče kdo ve?
Uporabniški avatar
joy23
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a joy23 » 02. Sep. 2010 19:02

^^ Imam enak problem, zato HELP! :cry:

Danes sem čist po nesreči zbrisala eno mapo z ogromno slikami. Nekaj sem že sama brskala po netu za temi programi; zdownloadala sem si GetDataBack - pri temu sem prišla do željene mape, ko pa sem jo hotela obnovit, mi je rekel da moram program plačat :roll: Potem sem si zdownloadala Ontrack Easy Recovery - pri tem mi najde samo fajle od zadnjega datuma 31.7.2010 :gruebel: In na koncu še neki x program, s katerim pa si tud nisem mogla pomagat :(

Zato me zdej zanima, če ve kdo za kakšen program, ki bi bil po možnosti brezplačen in da bi deloval?
Use your head and follow your heart.

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov