Prva pomoč za računalniške nevedneže #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ciber_girl - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 6. 2005
Novo
Zanima me samo zakaj mi preko USB ljuča na televiziji predvaja samo film, podnapisov pa mi ne zazna?
Zanima me samo zakaj mi preko USB ljuča na televiziji predvaja samo film, podnapisov pa mi ne zazna?
- funny baby
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 9. 2008
crazyL1KEme napisal/-a:funny baby napisal/-a:Jst prav mislim iz verzije 4.8 na 5.0. Ko sem to vprasala na podpori so mi rekli, da moram odstranit 4.8 in nalozit 5.0
Zdej je tako, da tudi sama nimam ravno dolgo Avasta, ampak v kolikor se spoznam na nadgradnje programov, težko dvomim da bi ti bilo dejansko potrebno odstranit 4.8 in nato naložit 5.0. Ker to že v osnovi ni funkcionalno in to pomeni več težav za uporabnike programa, težave pa ponavadi odbijajo uporabnike. Predlagam ti da si v Settings-->Update naštimaš: Engine in Virus Definition: Automatic Update in Program: Avtomatic Update. Tako se ti bo vse samostojno nadgrajevalo, ne da bi se ti morala kaj preveč truditi.funny baby napisal/-a:Pa me zanima, ce je kaksna prednost v 5.0? In kaksna? Pa kako hitro bo spet nova verzija zunaj, ker ne bi rada skoz sam odstranjevala pa nalagala antivirusnega?
Prednost v novejših verzijah so vedno. Drugače je novejšo verzijo nesmiselno izdelati! kar so pa izboljšal pri v5.0 je najbolje da si prebereš na njihovi spletni strani
Kako hitro bo pa nova verzija, je pa težko reči. Oz. je odvisno od samega proizvajalca!!!
LP cLm
[/url]
No, jst sm zdaj mal pogledala te nastavitve in imam takole:
Posodobitev
- virusna podatkovna zbirka-baza
- program
Pri programu pa imam
-samodejno
-vprasaj, ko je posodobitev na voljo (to imam obkljukano)
-rocno
Spodaj pa imam se Posodobi zdaj...
in Podrobnosti, kjer mi samo pise kdaj je bil posodobljen (se pravi tista vsakodnevna posodobitev)
Zdaj pa res ne vem kaj naj. Vsak, ki ga vprasam kaj naj naredim rece drugace.
Pri podpori recejo naj odstranim 4.8 in nalozim 5.0
Nekdo mi je rekel naj kar CEZ 4.8 nalozim 5.0 iz Avast spletne strani....
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Probaj to narest.funny baby napisal/-a:Nekdo mi je rekel naj kar CEZ 4.8 nalozim 5.0 iz Avast spletne strani....
Boš zvedla v procesu inštalacije, če je treba kej odstranit al ne (načeloma ne bi blo treba).
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
funny baby- ti pa res nisi za računalnike.
Na strani klikni malce nižje Click here to download the new version
Potem imaš pa 2 možnosti pod Select your current product and continue. In klikneš Select pri tisti, ki jo imela do sedaj.
Dodajam: Potem ti ponudi možnost, da naložiš Pro verzijo, ampak klikneš spodaj No thanks, download the free antivirus. potem te vrže na drugo stran in klikneš Download now
Potem imaš pa 2 možnosti pod Select your current product and continue. In klikneš Select pri tisti, ki jo imela do sedaj.
Dodajam: Potem ti ponudi možnost, da naložiš Pro verzijo, ampak klikneš spodaj No thanks, download the free antivirus. potem te vrže na drugo stran in klikneš Download now
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- funny baby
- Komunikatorka
*mala* napisal/-a:funny baby- ti pa res nisi za računalnike.
Kot jst vem je tole POMOC ZA RACUNALNISKE NEVEDNEZE... torej
Ja to sem ze hotela naredit ampak sem potem vprasala podporo avasta kaj narest, pa so mi odgovoril, da odstranim 4.8 in sele nato instaliram 5.0 in zato mi ni bilo jasno, ker vsi drugace govorijo.
In, ce povem po resnici mi se vedno ni cist jasno.
Sem brala, da avast se nima tako nastimano, da se direktno instalira nova verzija, ampak moras prejsnjo res odstranit. Zato pa sprasujem, ce in kako je kdo od vas to naredil?
-
purple_rain - Cosmopsiho
Kot jz vem, si precej aktivna v tej temi (z vprašanji, seveda)..funny baby napisal/-a:Kot jst vem je tole POMOC ZA RACUNALNISKE NEVEDNEZE... torej
Jao, bejba, no - klikn že neki in probej, drugač nauš nikol zvedla!
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Jaz sem prejle naredila. Ugotovila da mam tud js 4.8 pa neb škodla nova.
Kar čez daj. V bistvu Upgrade-aš 100% deluje preverjeno!!
Pojdi po mojih korakih, pa nimaš kej falit.
Naprej boš mnde pa znala- klikaš večinoma ok, v redu, naprej bo čist kul zate.
Sej razumem, da nisi nek računalniški genij, samo včasih pač probaš kar sam. Preveč zajebat se načeloma ne da. Vsaj pri takih osnovnih stvareh ne.
Kar čez daj. V bistvu Upgrade-aš 100% deluje preverjeno!!
Pojdi po mojih korakih, pa nimaš kej falit.
Naprej boš mnde pa znala- klikaš večinoma ok, v redu, naprej bo čist kul zate.
Sej razumem, da nisi nek računalniški genij, samo včasih pač probaš kar sam. Preveč zajebat se načeloma ne da. Vsaj pri takih osnovnih stvareh ne.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- funny baby
- Komunikatorka
No jst sem zdaj instalirala avast in se je vse vredu instaliral... mi je pa pri Windows defenderju > Zgodovini napisalo, da je v tem programu en virus oziroma, da se program morda nezeljeno vede. Isto mi je ze napisalo, ko sem instalirala avast 4.8
Je to normalno ali je to res kak virus?
Je to normalno ali je to res kak virus?
- kajchyka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 2. 2010
*mala* napisal/-a:Kar čez daj. V bistvu Upgrade-aš 100% deluje preverjeno!!
Pri vsaki stvari, je načeloma bolj varno, če odinstaliras in nato nanovo instaliras, kot ce samo povozis stvari...
V vecini primerov sicer ce povozis vse normalno deluje, ker se vse normalno prepise, ampak vcasih se pa zna zgodit, da se kaksna datoteka ne zamenja...
tko v vednost...
- funny baby
- Komunikatorka
kajchyka napisal/-a:*mala* napisal/-a:Kar čez daj. V bistvu Upgrade-aš 100% deluje preverjeno!!
Pri vsaki stvari, je načeloma bolj varno, če odinstaliras in nato nanovo instaliras, kot ce samo povozis stvari...
V vecini primerov sicer ce povozis vse normalno deluje, ker se vse normalno prepise, ampak vcasih se pa zna zgodit, da se kaksna datoteka ne zamenja...
tko v vednost...
Ja, sem hotela kar cez pa mi sploh ni hotelo instalirat tako, da sem MORALA najprej odinstalirat pa novega instalirat.
Me je opozorilo na sredini, da ne more namestit in, da naj odstranim, potem pa je slo naprej normalno, ko sem odstranila starega.
Sam imam obcutek, da tale avast ni nekaj uauu. Ze 4.8 mi ni nasel nobenega virusa kljub temu, da so virusi bili, ta pa mi tudi ne najde nic.
-
purple_rain - Cosmopsiho
^^je razlika, a si hotela na novo inštalirat (v tem primeru je potrebno/priporočljivo odinštalirat prejšno verzijo), al si hotela update-at (v tem primeru ni potrebno odinštalirat).
- funny baby
- Komunikatorka
purple_rain napisal/-a:^^je razlika, a si hotela na novo inštalirat (v tem primeru je potrebno/priporočljivo odinštalirat prejšno verzijo), al si hotela update-at (v tem primeru ni potrebno odinštalirat).
Jah jst sem hotela samo novo verzijo 5.0
Zdej pa kako do nje pridet je pa men cist vseen samo, da jo dobim oziroma, da sem jo dobila in, da dela. Saj sem ves cas govorila, da zelim novo verzijo, se pravi iz 4.8 na 5.0
Ko sem pa updatela se je pa sam updatal tako kot vsak dan, ni iz updata nastala nova verzija. To sem tud ze takoj povedala.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
torej nagradno vprašanje....popizdil bom namreč, če ne bom rešil tečnobe...
ko se pogovarjam po msn-ju, če nimam odprtega okna od msn-ja, ko mi nekdo nekaj napiše, začne ikona v orodni vrstici utripati oranžno, pojavi pa se tudi "opozorilni" zvok...
kako izključim ta pof**ano tečen zvok???
ko se pogovarjam po msn-ju, če nimam odprtega okna od msn-ja, ko mi nekdo nekaj napiše, začne ikona v orodni vrstici utripati oranžno, pojavi pa se tudi "opozorilni" zvok...
kako izključim ta pof**ano tečen zvok???
-
purple_rain - Cosmopsiho
^^ menu -> tools -> options -> sounds (pol pa tam poišči kaj je za odkljukat)
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov