Prva pomoč za računalniške nevedneže #2

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 09. Maj. 2012 16:50

NOVO!

Polila sm tipkovnco laptopa in jo morjo na servisu zamenjat - in me sprašujejo a nej vgraijo nemško ali angleško (ker jo morjo naročit iz tujine). V čem je razlika? Samo v črkah al še v kakih drugih karakteristikah?:D
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 10. Maj. 2012 0:31

Z in Y sta zamenjana ter locila in ostali znaki so drugace razporejeni. Pa nemska ima verjetno tudi crke s preglasi.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
Mikopina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Mikopina » 10. Maj. 2012 9:02

Vzami angleško normalno, ker jaz imam iPad kupljen v nemčiji in ima čisto drugačne nastavitve kot racimo angleški...
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 10. Maj. 2012 10:18

Sem vzela angleško. Hvala :)
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a dayđremer » 20. Maj. 2012 13:57

NUJNO!

Kako narediš kazalo v wordu 2010 ? Oz. kako oštevilčiš strani ko maš že seminarsko napisano, da potem lahko vstaviš kazalo?

Danes moram končat, pa mislim da to vas veliko ve delat, tako da prosim da mi napišete če veste. :)

aja, čimbolj enostavno.
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 24. Maj. 2012 19:36

A kera ve kako nej uredim to zadevo--> namreč, ko vtaknem v kompjutr mp3 predvajalnik mi napiše, da ga ne prepozna.. tko da ne morem niti musk gor naložit ne nč! :( Heeeelp!
Tu es dans toutes mes pensées.*
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 29. Maj. 2012 9:27

NOVO

V word datoteko moram dodat excel izračune - nekako tako, da ko spremenim eno številko, se mi vsi ostali izračuni avtomatsko spremenijo v temu word dokumentu. Vem da je nekaj s hiperpovezavo, a ne znam ugotoviti, kako se to naredi. Help?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 29. Maj. 2012 12:05

http://office.microsoft.com/en-us/word- ... 20810.aspx
Odvisno kje hočeš, da so spremembe vidne (v wordu ali tudi v excel dokumentu).

Oz., na hitro (ta lažji način): odpreš oba dokumenta, kopiraš excel-ovo zadevo, v wordu izbereš "paste special", izbereš tisto opcijo o excelu.
Za urejanje te zadeve pa desni klik, worksheet object - edit.
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 29. Maj. 2012 12:59

Super, hvala purple_rain :D
Uporabniški avatar
Niala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Niala » 02. Jun. 2012 17:37

Jaz pa nikakor ne najdem filma Nine and a half weeks (9 1/2 weeks) v kolikor toliko kvalitetni sliki, kar sem pa našla, zraven govori v nekem tujem jeziku (nimam pojma katerem), datoteka pa je razdeljena na več fajlov in niti podnapisov ne bi mogla normalno dodat (razen k 1. videu). :? Ve kdo kje naj še iščem? Prosim, hvala :)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 02. Jun. 2012 18:00

*cukrr* napisal/-a:A kera ve kako nej uredim to zadevo--> namreč, ko vtaknem v kompjutr mp3 predvajalnik mi napiše, da ga ne prepozna.. tko da ne morem niti musk gor naložit ne nč! :( Heeeelp!

Če ga povezuješ (domnevam) z mini USB kablom probaj ali drug kabl ali pa drug vhod za USB.
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 02. Jun. 2012 20:28

Jap jap kabl je bil kriv! smo ugotovil pol... hvala :D
Zdej mam pa drug problem haha. :D Amm pri Picasi programu k lahk pržgeš kamero mi kamera ne dela... je samo črn ekran. To je od takrat naprej ko sm neki štelala za zvok zdej mi pa kr to ne dela...pa na facebooku tud neee :( Help!
Tu es dans toutes mes pensées.*
Uporabniški avatar
Lalama
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Lalama » 12. Jun. 2012 14:51

A obstaja tuki kdo, ki zna programirat v Pythonu? ZS, če se da, prosim :)

Hvala! :)
...in men je tko dobr letet...nad vsemi letet...
Flavij
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Flavij » 15. Jun. 2012 1:51

Niala napisal/-a:Jaz pa nikakor ne najdem filma Nine and a half weeks (9 1/2 weeks) v kolikor toliko kvalitetni sliki, kar sem pa našla, zraven govori v nekem tujem jeziku (nimam pojma katerem), datoteka pa je razdeljena na več fajlov in niti podnapisov ne bi mogla normalno dodat (razen k 1. videu). :? Ve kdo kje naj še iščem? Prosim, hvala :)

Film si izposodi v knjižnici ali pa ga kupi. Mislim, da cena ni več kot 5 EUR.
Uporabniški avatar
Niala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Niala » 22. Jun. 2012 18:55

Sem ga v vsem tem času že našla na netu. :D Hvala vseeno. (no, kupila ga gotovo ne bi, četudi bi se za nek film izkazalo da bi bil dober)

---

NOVO
Z neta sem potegnila RocketDock za namizje (ikone) oblikovane po lastni želji, a se mi zdaj ob vsakem premiku miške na desno stran ekrana pojavi ta navpična vrstica. Sem že iskala v nastavitvah in sem nastavila na min. (časovno), da ni cel čas vidno desno ob strani, ko brskam po netu, a se ob premiku miške vseeno pojavi tam. :? Kako nastaviti, da bo vidno samo na namizju (tam lahko cel čas, ker sem si ta program inštalirala ravno zato, da sem zbrisala staro namizje oz. klasično postavitev ikon).

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov