Prva pomoč za računalniške nevedneže #2

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

forumsas
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a forumsas » 15. Jan. 2012 11:14

mene pa zanima kako lahko na prenosnem računalniku naštimam da mi na zaslonu pokaže temperaturo v kraju kjer se nahajam, datum, uro? to je ponavadi na desni strani zaslona..
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 15. Jan. 2012 13:15

Namizje --> desni klik ---> Gadgets ---> Weather (ga povlečeš na namizje, pol pa si v Options lahko naštimaš kraj)
forumsas
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a forumsas » 16. Jan. 2012 15:39

napiše mi da povezava ni mogoča.. aje nujno potrebna internetna povezava za to da ti pokaže kraj, stopinje, itd...?
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 16. Jan. 2012 16:40

^^ Jap, internetna povezava nujna.
forumsas
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a forumsas » 17. Jan. 2012 21:06

a mogoče kdo ve kako se v internetnem brskalniku blokira kakšna spletna stran? da je enostavno nemorš več odpirat? :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 17. Jan. 2012 21:28

^^ja. Ne klikaš nanjo/je ne vpisuješ v address bar :P

Mislm, dej no. A pa ti res nč ne znaš sama poiskat?
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sončnica » 26. Jan. 2012 18:22

Ne znam se prijavit preko outlock web accessa...vnest moram windows username/password/domain in secureID in and passcode.
Lepo prosim za pomoč.
Uporabniški avatar
babushka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a babushka » 29. Jan. 2012 14:52

Kateri anti virus (free verzija) program je najbolj zanesljiv? Na domačem računalniku, ki ga do zdaj nisem dosti uporabljala, ker sem prej imela laptopa, ki sem ga dala sestri, je nek McAfee Security Scan plus program, ki mi sporoča, da je računalnik sicer zaščiten, vendar je sistem zaznal nekega "črva". Ko kliknem dalje za razreševanje problema, mi seveda ponudi možnost nakupa programa. Ne hvala. Potem je obenem inštaliran AVG free verzija, ki bi naj bil po mnenju nekaterih ok. A ni tako, da če je več teh AV programov na računalniku, je še večja zmeda? :?
Uporabniški avatar
she-devil
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a she-devil » 29. Jan. 2012 15:09

^^ definitivno ne smeš met oba antivirusna programa aktivirana. iz mojih izkušenj ta avg, ki ga imaš ni slab ampak meni osebno najljubši (brezplačni) je avira.
Breakfast is my religion! (The Mask)
Uporabniški avatar
nogavicka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a nogavicka » 25. Feb. 2012 0:51

jaz pa ravno neke tutoriale od photoshopa delam in me zanima, katere tipke so na windowsih command + c (ok zanima me samo command :P pa upam, da nisem res kakšne neumnosti vprašala :D )?
pa kako shraniš celoten projekt (da se ti vse fotke, ki jih maš odprte in z njimi delaš naslednjič odprejo in lahko nadaljuješ z delom)?
vestina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a vestina » 27. Feb. 2012 23:49

Pozdravljeni!

Imam eno tehnično vprašanje. Torej kolegica mi je pred kratkim na USB (4 GB) dala fotke. Že takrat je bilo zraven te mape še kakih 10 kar enih map s čudnimi imeni, ki niso bile niti moje niti njene. Sklepala sem, da sem očitno dobla kak virus. Nato sem te te fotke normalno gledala na računalniku od enega kolega. Potem pa, ko sem usb vstavila v svoj računalnik, mi je antivirusni program Avast zaznal viruse in začel avtomatično brisati te mape. Na koncu mi ni ostala na usb-ju nobena mapa več. Zanima me, če je kakšna možnost, da pridem jaz do te mape s fotkami, ali pa so trajno izbrisane? Zanimivo je to, da če odprem "Lastnosti" za usb mi kaže, da je približno 50% ključka zasedenega in da je nezasedenega prostora samo še 1,83 GB, pa čeprav ni vidno, da bi karkoli imela na ključku. Zato me zanima, ali so te mape nekje, da jih jaz ne morem videti, ali jih sploh ni več na ključku?

Resnično bi bila zelo hvaležna za kakršnokoli pomoč, saj ne morem več tako enostavno priti do teh fotk.
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sončnica » 10. Mar. 2012 9:24

Živjo, js sm pa hotla naročit leče preko strani lenscatcher in sem vnesla številko kartice (4x4 številke) in cvc(3 številke). Piše mi

Message from server
request was not processed
authorization failed (65):

Please check your inputs

In sem 5krat pogledla, če sm kaj narobe vnesla in ni v tem bil problem.
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 26. Mar. 2012 19:35

Dol sem potegnila en film, katerega video je "razstavljen" v več datotek - določene v BS Player, druge pa v VLC Media Player. To izgleda tako, da piše kot naslov prve datoteke video_ts ifo, vts_01, vts_02 itd. Ne vem kako naj drugače razložim. :? Kako se da to združiti v eno ikono, da bom lahko film pogledala v enem kosu? Probala sem tako, da sem označila vse datoteke in z desno stranjo miške kliknila nanje ter nato Add to archive, nato pa sem pustila označeno rar. in kliknila vredu. A je to to? Traja sicer že nekaj minut, ne vem pa, če sem izbrala pravo možnost.
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 26. Mar. 2012 20:14

Eno vprašanje za WORD...

Urejam eno diplomo, kjer sem naredila štiri prelome odseka (prvih nekaj strani je brez številčenja, naslednjih nekaj strani so rimske številke, nato pa številčenje z arabskimi številkami, od zaključka dalje pa ni številčenja). Vse lepo in prav, vendar se pojavi problem, ko shranim zadevo v pdf. Namreč, vrže mi prazne strani med dvema odsekoma. V word dokumentu teh praznih strani ni, v pdf pa so.

Ima kdo kakšno idejo kaj je lahko narobe in kako to urediti? Sem poskusila že vse in nimam pojma kje je problem :/ Pri kopiranju in vezavi diplome sicer ni problema, ker bi te prazne strani dala samo stran, ker sploh niso oštevilčene, ampak v pdf formatu za v knjižnico pa ne bi rada, da je v taki obliki.

Hvala :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 26. Mar. 2012 20:35

^^če sem prav razumela, bi to moralo delovat: www.pdfescape.com naloži .pdf datoteko, odstrani prazne strani, shrani

Kaj povzroča to reč mi pa ni znano

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov