Prva pomoč za računalniške nevedneže #2

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 08. Dec. 2010 7:28

Najbrž bo res dojel ja, sam ne verjamem da bi dojel da je to ona naredila. pa tudi če bo, dokazov nima, pa itak je bivši, tko da ne vem kaj se sekira :) še vedno ji ostane dobro staro zanikanje.
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 08. Dec. 2010 10:12

Iz nekega partizanskega emaila v stilu slavcek55@hotmail.com mu pošlji novo geslo.

Problem rešen.

V gmailu se izbrisana sporočila shranjujejo v smetnjaku, tako da če nisi spraznila še smetnjaka, nisi čisto nič naredila. Poleg tega je v spodnji vrstici zapisano:
Zadnja aktivnost v računu: pred 19 minutami v tem računalniku.
Če pa je bil dostop iz drugega računalnika, pa piše IP naslov. Tak da...če ma pob mal soli v glavi in ti je kdaj popravljal računalnik, bo takoj vedel, da si bla ti, če ma še kje tvojo ip adreso zapisano. Upam torej, da si šnofala iz kakšne knjižnice/cyber cafeja.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 08. Dec. 2010 12:34

Lilah javi kaj si naredila. :)
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 08. Dec. 2010 15:59

positive vibration napisal/-a:Iz nekega partizanskega emaila v stilu slavcek55@hotmail.com mu pošlji novo geslo.

Problem rešen.

V gmailu se izbrisana sporočila shranjujejo v smetnjaku, tako da če nisi spraznila še smetnjaka, nisi čisto nič naredila. Poleg tega je v spodnji vrstici zapisano:
Zadnja aktivnost v računu: pred 19 minutami v tem računalniku.
Če pa je bil dostop iz drugega računalnika, pa piše IP naslov. Tak da...če ma pob mal soli v glavi in ti je kdaj popravljal računalnik, bo takoj vedel, da si bla ti, če ma še kje tvojo ip adreso zapisano. Upam torej, da si šnofala iz kakšne knjižnice/cyber cafeja.

Hehehe, no stvar je taka. Za smetnjak vem ja, tak da ni strahu da bi tam kaj našel. Zbrisano je dokončno. Dostopala sem iz drugega računalnika (doma), torej če bo tam v gmailu pod podrobnosti pogledal nenavadna dejanja (tak piše tam :D), pol bo videl, da je bil nekdo drugi na njegovem gmailu. Če bo (ne vem, če za to opcijo ve), ne vem kak bi lahko pogruntal, da je ta IP moj. Se da to kako preverit kje? Ker če ugotovi da sem jaz, jaz bi pa rekla, da nisem (če bi to prej rekla preden bi pogruntal, če bi me seveda sploh česa posumil in obtožil), bi se zaj....

Drugače sem pa zamenjala geslo in to je tudi vse. Deaktivirala ga nisem. Če bi pa novo geslo poslala njemu na mail z nekega xy maila, bi ziher posumil kaj je to za "dobrosrčnega" vraga, da mu še celo novo geslo pošlje. Razen če Zuckerbergu pišem, da me reši iz te godlje :D
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 08. Dec. 2010 16:28

Če jaz prav razumem si mu vdrla v Fb profil in zamenjala geslo, ane?
Zakaj pa enostavno še enkrat ne vdreš v profil, ter zamenjaš geslo na prvotno? Tako sploh ne bo opazil, da se je kaj spremenilo..
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 08. Dec. 2010 16:30

A ni logično, da nisem vedela njegovega gesla, če sem mu morala zamenjat? :) Vedela sem samo, s katerim mailom je prijavljen oz. registriran na fb, od maila geslo vem, od fb pa nisem.
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 08. Dec. 2010 16:33

Aha, aha... se mi je zdelo da sem nek podatek zgrešila :D
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 08. Dec. 2010 16:35

Samo zdaj je fora v tem, da se bojim, da četudi ne bo mene posumil, da bo pač še on spremenil geslo in ga bo potem še na mailu spremenil. :D
Ah, s čim se jaz ubadam... preveč časa mam očitno! :oops:
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 08. Dec. 2010 16:37

haha.. te skrbi, ker ne boš mogla več firbcat :) Kar naj spremeni :)
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 08. Dec. 2010 16:39

Po drugi strani si pa mislim kdo sem jaz, da si jemljem pravico do tega, čeprav - on mi ga je takrat zaupal. Me je presenetilo, da ga po tolikem času še ni spremenil. :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 08. Dec. 2010 16:40

Če je kaj pameten, bo spremenil gesla :D

Sicer itak ne vidim fore vohljat za bivšim, ampak ok, preveč očitno, da ga še nisi prebolela.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 08. Dec. 2010 16:42

Mogoče se sploh ni spomnil, da bi lahko geslo spremenil, ali pa je pozabil, da ti ga je sploh zaupal. Al pa misli, da si ga ti itak že pozabla. Kaj pa veš :D
Pa saj vrjetno sama veš kolko ma pojma o računalnikih, ane? Ker če ima malo, se sploh ne bo s tem ukvarjal in bo vrjetno samo enostavno zamenjal geslo in si naredil novo, če pa zna kaj več je pa možno da bo začel brskat...
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 08. Dec. 2010 16:42

*mala*, mislim da je itak jasno da ga še nisem. :( Prej tega ne bi počela, mi na misel ne bi padlo, zdaj pa... ahh :cry: (to je že sicer OT, ampak ok :D)

No, zdaj me samo še to skrbi, da ne bi ugotovil po IP-ju kdo je ta vohljač. Baje se področje (lokacija kolikor toliko jasno) lahko ugotovi z nekimi programi. Koliko je resnice v tem? Ve kakšen računalniški poznavalec kaj več o tem? Geslo pa naj spremeni nazaj, videla sem, kar sem pričakovala in to mi zadošča.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 08. Dec. 2010 16:49

^^Mislim, da se to ne mora kar tako ugotovit. Nekako se mnde da, sm to moraš met kar nekaj računalniškega znanja, ti pa mnde sama najbolj veš kuk se on spozna kaj na računalnike.
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 08. Dec. 2010 16:51

Ne nekaj ful, pozna pa nekaj računalničarjev :D

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov