Prva pomoč za računalniške nevedneže #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
succubus napisal/-a:Živjo!
Formatirali mi bodo računalnik (zaradi virusov, črvov itd.) in me zanima, kam prenest določene dokumente (slike, file...), da jih ne bi rabila dokončno izbrisat oziroma ali, če te dokumente zapečem na dvdje, se virusi z njimi ne prenesejo? Nočem namreč, da ko bo komp formatiran, takoj gor prinest virusov. Pa še kak drug nasvet, ki bi ga blo pametno upoštevat pred formatiranjem, mi lahko komot poveste
Hvala!
Odvisno. Jaz bi ti kar svetovala, da reces tistemu, ki ti bo formatiral, da naj ti shrani dokumente. Pomoje sicer ni panike, cetudi bi jih sama zapekla na DVDje. Mogoce je smiselno, da si naredis image? Sicer pa kak drug OS, ce ne igras iger, da ne bo treba formatirat - ne vem kako se ljudem to da pocet.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
kepka - Cosmofrik
McLarnovc napisal/-a:Pa kaj ji bo drug OS, če so vsi povrsti neuporabni? Linux fani dajte se malo umirit no...
? Ne vem, kdo ni miren Me pa res firbec matra, ali si vso programsko opremo, ki jo uporablas tudi legalno kupil. To imam najraje pri teh, ki ne prenesejo, da nekdo pac ne uporablja iste programske opreme. "Windowsi so edini normalni OS, vse ostalo, cesar itak nisem nikol sprobal, ker je brezveze in vem, da je in poznam VSE ostale OS, ampak ja itak da mam piratske winse". Vprasala je za nasvet, raje kakega pametnega ponudi, kot pa da se usajas nad mojim.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Ja. Imam legalne windowse ja...in zdaj? Določenih programov pa pač nimam legalnih, ker se mi zdi neumno dajat toliko denarja za en je*en program... Pa kaj pol? Za povprečnega uporabnika so vsi drugi OS-i razen windowsov neuporabni, zaradi slabe podpore hardwara, primanjkljaja programov in še kup drugih problemov. Kar se pa virusov na windowsih tiče, ni pa prav noben problem namestit enega zastonj anitivrusnika, sploh glede na to, da nekatere free zadeve prekašajo plačljive...
To mi res dvigne pokrov, nekdo napiše, da ima z windowsi manjše težave in se takoj najde en linux maniak in začne težit, da nej prešalta na linux...
To mi res dvigne pokrov, nekdo napiše, da ima z windowsi manjše težave in se takoj najde en linux maniak in začne težit, da nej prešalta na linux...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
kepka - Cosmofrik
McLarnovc napisal/-a:Ja. Imam legalne windowse ja...in zdaj? Določenih programov pa pač nimam legalnih, ker se mi zdi neumno dajat toliko denarja za en je*en program... Pa kaj pol? Za povprečnega uporabnika so vsi drugi OS-i razen windowsov neuporabni, zaradi slabe podpore hardwara, primanjkljaja programov in še kup drugih problemov. Kar se pa virusov na windowsih tiče, ni pa prav noben problem namestit enega zastonj anitivrusnika, sploh glede na to, da nekatere free zadeve prekašajo plačljive...
Hm, najde se en manijak, ki se vpici v en sam samcat neskodljiv stavek v neki cisto nevtralni temi, ne ponudi uporabnici nobenega pametnega nasveta, temvec se spravi na neko drugo uporabnico in avtomaticno meni, da je tisti nek drug OS seveda zloglasni in nadvse neuporabni Linux. A je to vse kar poznas, XPji in "Linuxi"? Kaj pa ce sem morda ciljala na novejsi MS produkt? Ce ze formatira, lahko tudi menja OS logika?
Dej mal se zrelaksirej, pa ne pisi o stvareh o katerih nimas pojma in ne smeti teme, ki je namenjena temu, da si med seboj pomagamo. In ce smo ravno pri "Linuxih" - kako ves, da je slaba podpora HW (ja, ce mas Macbook Air mas nekaj tezav)? Ravno za povprecnega uporabnika je katerikoli OS "dober". Za nekoga, ki opravlja specificno delo pa, seveda lahko ni programske opreme, ali pa so kaksne druge zahteve.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Eh, tudi pri Winsih ti ni treba formatirat računalnika, če paziš, kaj klikaš in kaj vlečeš z neta.
Sicer se pa meni zdi, da tukaj menjava OSja ni ravno optimalna rešitev (in ja kepka, je bilo precej jasno, da ciljaš na ne-MS OS, ker je vse winse treba formatirat, če si nepazljiv), vsaj za povprečnega uporabnika - lažje formatirati računalnik, kot pa se navajati na povsem nov sistem. Dosti ljudi se že na enega težko navadi.
Sicer se pa meni zdi, da tukaj menjava OSja ni ravno optimalna rešitev (in ja kepka, je bilo precej jasno, da ciljaš na ne-MS OS, ker je vse winse treba formatirat, če si nepazljiv), vsaj za povprečnega uporabnika - lažje formatirati računalnik, kot pa se navajati na povsem nov sistem. Dosti ljudi se že na enega težko navadi.
Every rose has its thorn
-
LEEL00 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2010
Ja, samo punci bodo formatirali tako da je razmislek kaj dati na novo na racunalnik cisto vredu.
succubus, pa pomoje (ce bos to pocela sama) ko kopiras te datoteke bi bilo fajn da pogledas koncnice in kopiras res samo tisto kar rabis, ne pa da shranis eno celo veliko mapo v kateri niti ne ves kaj vse je notri.
succubus, pa pomoje (ce bos to pocela sama) ko kopiras te datoteke bi bilo fajn da pogledas koncnice in kopiras res samo tisto kar rabis, ne pa da shranis eno celo veliko mapo v kateri niti ne ves kaj vse je notri.
There was a point to this story, but it has temporarily escaped the chronicler's mind.
-
Hailey - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 5. 2010
mam en zelo bedn problem, ki me spravlja ob živce in sicer tale nova funkcija povezovanja youtuba z gmailom.
po nesreči sm se izpisala iz youtube accounta in ker nevem gesla, ga zdej ne morem niti spremenit in mi ne dela nič, niti če se na novo vpišem.
+ nod32 nikakor ne dela. ga probam posodobit, ne gre. niti če menjam key ne dela, kar se vleče že dober mesec. razmišljam o ponovni namestitvi, ampak me je strah da spet ne bi delu.
help?
po nesreči sm se izpisala iz youtube accounta in ker nevem gesla, ga zdej ne morem niti spremenit in mi ne dela nič, niti če se na novo vpišem.
+ nod32 nikakor ne dela. ga probam posodobit, ne gre. niti če menjam key ne dela, kar se vleče že dober mesec. razmišljam o ponovni namestitvi, ampak me je strah da spet ne bi delu.
help?
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
lahko se vpišeš tudi s svojim gmail/google account-om.Hailey napisal/-a:mam en zelo bedn problem, ki me spravlja ob živce in sicer tale nova funkcija povezovanja youtuba z gmailom.
- Bunny.
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 8. 2008
Na spletni strani blogger sem hotela odpreti svoj spletni dnevnik. Od mene so zahtevali telefonsko številko da mi pošlje SMS s kodo za preverjanje. Napisla sem telefonsko številko in sedaj nič. Ne SMS-a ne nič. Pa mi je use skupaj malo sumljivo pa me zanima a je to prav da zahteva številko in kako je pri vas to potekalo.
-
kepka - Cosmofrik
Bunny. napisal/-a:Na spletni strani blogger sem hotela odpreti svoj spletni dnevnik. Od mene so zahtevali telefonsko številko da mi pošlje SMS s kodo za preverjanje. Napisla sem telefonsko številko in sedaj nič. Ne SMS-a ne nič. Pa mi je use skupaj malo sumljivo pa me zanima a je to prav da zahteva številko in kako je pri vas to potekalo.
Blogger ne zahteva nobene telefonske stevilke ob prijavi.
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov