photoshop
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
dolpotegnjen ti zna zabrejkat v najbolj neprimernih trenutkih, drugače pa ne, ni nobene razlike (razen v aktualnih updejtih)
- floribunda
- Cosmopsiho
mislim, da javno razglašanje piratstva tu ni dovoljeno, posebno če gre za par taužnt dolarjev vreden program.
sicer pa ne vem zakaj ne bi najprej probala trial verzije. zgleda, da nisi ravno pro user in zna se zgodit,da se boš photoshopa hitro naveličala.
sicer pa obstaja zastojnka in ravno tako kvalitetna alternativa photoshopu :
GIMP
sicer pa ne vem zakaj ne bi najprej probala trial verzije. zgleda, da nisi ravno pro user in zna se zgodit,da se boš photoshopa hitro naveličala.
sicer pa obstaja zastojnka in ravno tako kvalitetna alternativa photoshopu :
GIMP
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
a mi lahko kdo na zs napiše kakšen fajn PS program, ker ga iščem že nekaj časa in ko že najdem kakšnega s pozitivnimi kritikami, je tako zakompliciran za laika kot sem jaz, da hitro obupam in ga zbrišem iz računalnika
za osnovno obdelovanje slik uporabljam picaso 3 in photoscape. pri nobenem od teh dveh pa se ne da delat kakšnih zahtevnejših stvari, recimo da na sliki, kjer je svetlo ozadje (narava ali karkoli) narediš temo (črno), ali zablendaš samo ozadje, približana oseba ali predmet pa je izostren. to s kakšno picaso recimo sploh ne uspeva, ker ima zelo poenostavljeno funkcijo, da zablendaš "približno" ozadje, potem pa je približan predmet še vedno malce zabledan al pa tiste pikice oz. krogeci, ki se dodajo k sliki in jo naredijo bolj živo, če veste kaj mislim.
evo primer
za osnovno obdelovanje slik uporabljam picaso 3 in photoscape. pri nobenem od teh dveh pa se ne da delat kakšnih zahtevnejših stvari, recimo da na sliki, kjer je svetlo ozadje (narava ali karkoli) narediš temo (črno), ali zablendaš samo ozadje, približana oseba ali predmet pa je izostren. to s kakšno picaso recimo sploh ne uspeva, ker ima zelo poenostavljeno funkcijo, da zablendaš "približno" ozadje, potem pa je približan predmet še vedno malce zabledan al pa tiste pikice oz. krogeci, ki se dodajo k sliki in jo naredijo bolj živo, če veste kaj mislim.
evo primer
-
Kasiopeja - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 10. 2011
Mene pa zanima, v katerem PS programu (zastonj) se da narediti takšen efekt?
(slika ni moja, sem slučajno naletela nanjo in zbrisala osebo na njej )
(slika ni moja, sem slučajno naletela nanjo in zbrisala osebo na njej )
»Pomislite na to, kako težko je spremeniti sebe, in jasno vam bo, kako majhne so vaše možnosti, da spremenite druge.« Jacob M. Braude
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
V PS se zadeva naredi z Radial blur -> Zoom blur. V drugih programih pa žal ne vem. Mora bit nekaj podobnega, večinoma itak vsi sledijo PS. Pač, da ti centralno zablura, no.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
-
Kasiopeja - Sramežljivka
Ne, ne da zamegliš ozadje... tisto tak obstaja že v Picasi, pa še tam ni najbolj natančno, ker robovi približane osebe ali predmeta ne ostanejo ostri. Mene zanima za tak efekt (mogoče tule ni tak izrazito vidno), da je okoli osebe vse premikajoče se.
»Pomislite na to, kako težko je spremeniti sebe, in jasno vam bo, kako majhne so vaše možnosti, da spremenite druge.« Jacob M. Braude
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Si poskusla sploh z zoom blur? To ni isto kot navadno bluranje.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
Kasiopeja - Sramežljivka
positive vibration napisal/-a:Si poskusla sploh z zoom blur? To ni isto kot navadno bluranje.
V katerem programu točno je ta funkcija? Sama sem do zdaj za osnovne stvari (blur - čeprav naredi crap sliko potem, spreminjanje barv ipd.) uporabljala Picaso 3 in PhotoScape, tukaj je pa samo navaden blur. Kateri program si moram potem dol povlečt, da ima ta zoom blur?
- floribunda
- Cosmopsiho
photoshop. za bolj natančno bluranje boš mogla zadevo spravit v lejerje al pa mask uporabljat.
za kake bokeh efekte, osnovno obdelavo fotk in podobne zadeve, PSja v bistvu sploh ne priporočam, ker je zadeva navadno bolj komplicirana kot v kakih progamčkih (ki jih je na netu miljone) z ready made filtri za vse.
lahko pa probate s PSjem in že narejenimi actioni, ki jih je na netu miljon.
in samo za info: ne obstajajo fajn PS programi. PS je samo en in edini, ostalo so pa pač programi za obdelavo fotografij/ računalniško grafiko
za kake bokeh efekte, osnovno obdelavo fotk in podobne zadeve, PSja v bistvu sploh ne priporočam, ker je zadeva navadno bolj komplicirana kot v kakih progamčkih (ki jih je na netu miljone) z ready made filtri za vse.
lahko pa probate s PSjem in že narejenimi actioni, ki jih je na netu miljon.
in samo za info: ne obstajajo fajn PS programi. PS je samo en in edini, ostalo so pa pač programi za obdelavo fotografij/ računalniško grafiko
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^gugl: photoshop tutorial + izberi slovenski jezik (za rezultate iskanja)
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov