Pri nas doma je končno napočil čas za nakup novega monitorja (mamo že 100 let 17 inčno veliko škatlo), pa sem se odločila da prvo malo povprašam , kakšne monitorje se zdaj kaj kopuje (velikost, cena, firma, trgovina itd.):?: , na katere podatke morem biti pozorna pri nakupu in pa kaj pomeni tista zadeva, ki piše pri vsakem ekranu svetilnost. Je dobro da je čim večja ali čimanjša . Zelo bom vesela vaše pomoči
Za te parametre recimo če gledaš na velikost pike, (manj je bolje), poraba, kontrast (večji je +), vidni kot (večje je +). Velikost pa tak je od tebe najbolj odvisno recimo tam en 20 ali pa 22 inčni bi mogo bit zadost. Glede firm jaz osebno priporočam samsung imam z njim dobre izkušnje. Pomoje da so dobri tudi philpsi in lg-ji je odvisno tudi kolk hočeš zapravit za monitor.
Jaz sem tudi še na CRT (škatli) in sem imela prej vedno Samsung monitorje, ampak bom kupila LG, ko bom menjala, ker niso predragi, so lepi in pa v redu kvaliteta. Pa pazi, LCDji izgledajo glede na CRT fuuuul veliki, tako da če si bila do zdaj na 17'', bi ti moralo biti 21'' več kot preveč.
Evo TechMan ti je zelo dobro opisal kako in kaj je z ekrani, tako da te čaka samo še nakup tega Priporočil bi ti da vse skupaj opraviš preko interneta, ker se zelo pozna razlika v ceni kot pa če greš v trgovino !!!