Kateri laptop priporočate?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
RAM, procesor, grafična kartica, zvočna kartica, matična plošča,....vse tisto kar je V računalniku.
it's not all about the box
cist res sm pregledala miljon in en forum ko sem racunalnik kupovala in se naposled odločila (kljub temu, da sem mela na razpolago dovolj denarja) za čisto fajnega HPja. sicer tudi zaradi uporabe autocada, ki na macu ne laufa (in ja, totalen nonsense se mi zdi nalozit winse gor na maca)...medtem ko mi na PCju dela vse.
se pa niti priblizno ne bi branla enga simpatičnega proja, tako da pridno igram nagradne igre, kjer mace ponujajo. vseeno bi rada to večno dilemo izkusila tudi na svoji kozi.
cist res sm pregledala miljon in en forum ko sem racunalnik kupovala in se naposled odločila (kljub temu, da sem mela na razpolago dovolj denarja) za čisto fajnega HPja. sicer tudi zaradi uporabe autocada, ki na macu ne laufa (in ja, totalen nonsense se mi zdi nalozit winse gor na maca)...medtem ko mi na PCju dela vse.
se pa niti priblizno ne bi branla enga simpatičnega proja, tako da pridno igram nagradne igre, kjer mace ponujajo. vseeno bi rada to večno dilemo izkusila tudi na svoji kozi.
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
floribunda napisal/-a:RAM, procesor, grafična kartica, zvočna kartica, matična plošča,....vse tisto kar je V računalniku.
Ja a ti slučajno računalnik narazen odpiraš in gledaš not? Zanima me, kaj pri samem DELOVANJU je lahko boljše?
Glede na to, da: pri applu ne dobiš virusov, računalnik je dost dost bolj hiter od ostalih, ful lepše zgleda (ja, tudi to je pomembno), vse datoteke in to je dosti bolj pregledno kot na ostalih računalnikih.. Ne vidim niti ene stvari, ki bi bila lahko boljša od tistih na applu. Res je sicer, da ne grejo vsi programi naložit gor, ampak maš programe, ki so še dosti boljši kot, v skrajnem primeru pa se da tudi windows gor naložit..
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
- /\/\4t3j
- Debatorica
- Na forumu od: 2. 12. 2007
Tamarra* napisal/-a:floribunda napisal/-a:RAM, procesor, grafična kartica, zvočna kartica, matična plošča,....vse tisto kar je V računalniku.
Ja a ti slučajno računalnik narazen odpiraš in gledaš not? Zanima me, kaj pri samem DELOVANJU je lahko boljše?
Glede na to, da: pri applu ne dobiš virusov, računalnik je dost dost bolj hiter od ostalih, ful lepše zgleda (ja, tudi to je pomembno), vse datoteke in to je dosti bolj pregledno kot na ostalih računalnikih.. Ne vidim niti ene stvari, ki bi bila lahko boljša od tistih na applu. Res je sicer, da ne grejo vsi programi naložit gor, ampak maš programe, ki so še dosti boljši kot, v skrajnem primeru pa se da tudi windows gor naložit..
Že hardware je dosti boljši pri drugih laptopih....Jaz nimam appla pa nimam nobenega virusa, uporabljam pa AVG FREE edition.
Če si mentalno zaostal in ne znaš ravnati z računalnikom, potem pač kupi appla in plačaj več za manj.
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
/\/\4t3j napisal/-a:Že hardware je dosti boljši pri drugih laptopih....Jaz nimam appla pa nimam nobenega virusa, uporabljam pa AVG FREE edition.
Če si mentalno zaostal in ne znaš ravnati z računalnikom, potem pač kupi appla in plačaj več za manj.
A pol je to razlog, da si ljudje kupujejo appla? Daj no, ne nakladaj. Eni mamo računalnik zato, da ga uporabljamo in ne zato, da kaj samo v word napišemo - taki virusa res ne morete dobit; poleg tega - zakaj bi na internetu pazila, kje lahko staknem kakšen virus, če lahko na applu brezskrbno brskam?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
- /\/\4t3j
- Debatorica
- Na forumu od: 2. 12. 2007
Tamarra* napisal/-a:/\/\4t3j napisal/-a:Že hardware je dosti boljši pri drugih laptopih....Jaz nimam appla pa nimam nobenega virusa, uporabljam pa AVG FREE edition.
A pol je to razlog, da si ljudje kupujejo appla? Daj no, ne nakladaj. Eni mamo računalnik zato, da ga uporabljamo in ne zato, da kaj samo v word napišemo - taki virusa res ne morete dobit; poleg tega - zakaj bi na internetu pazila, kje lahko staknem kakšen virus, če lahko na applu brezskrbno brskam?
Igram igrice, downloadam filme, glasbo, uporabljam nevem koliko programov, na namizju imam vse kar obstaja, na kompu imam 4giga neuporabljenega prostora samo še in računalnik dela hitro in popolno, brez enega samega virusa, razen mogoče kakšen cookie za katerega nevem lol.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Tamarra* napisal/-a:floribunda napisal/-a:RAM, procesor, grafična kartica, zvočna kartica, matična plošča,....vse tisto kar je V računalniku.
Ja a ti slučajno računalnik narazen odpiraš in gledaš not? :D Zanima me, kaj pri samem DELOVANJU je lahko boljše?
oprosti, ni tii treba gledat v racunalnik, da bi razumela kaj pomenijo karakteristike napisane na škatli. vsaj tiste, ki so zame bistvene.
če si ne znaš urejat datotek v nek smiselen sistem je to spet tvoj prolem in ne argument v čast applu. pretiranih težav z virusi ti tudi ni treba met, če si znaš zloudat (free!) antivirus in kaki spyware. apdejta se sam, če maš še backup narjen, sploh ni panike.
boljšega programa za arhitekturo kot je autocad ni, tako da nobena alternativa ne pride v poštev. če maš pa winse gor si na istem kot bi mel pc. razen da lepše zgleda.
ampak če zbiraš računalnike zgolj po izgledu, maš pač epla. pa se koristiš ga očitno ne v namene kjer apple res raztura.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Jst bom tud mogoče čez nekaj časa prodala svojga Fujitsu Siemensa, star je slabi dve leti in baterija zdrži recimo 1,5 - 2 uri.
Ampak ga nimam skor nikol na bateriji, vedno prključenga na štrom. Veliko tudi zaradi tega, ker mam ful boljšo osvetlitev monitorja, če je na elektriki; če je sam na bateriji, je ful slaba osvetlitev, pa ne znam tega drgač naštimat (če se sploh da )
Ampak ga nimam skor nikol na bateriji, vedno prključenga na štrom. Veliko tudi zaradi tega, ker mam ful boljšo osvetlitev monitorja, če je na elektriki; če je sam na bateriji, je ful slaba osvetlitev, pa ne znam tega drgač naštimat (če se sploh da )
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov