Kateri laptop priporočate?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
*mala* napisal/-a:Mahagonij napisal/-a:To je dobr CPU. Ce se ne motim so vsi PXXX Penryn generacija.*mala* napisal/-a:procesor Intel Core2 Duo P8400 (2,26 GHz, 3 MB L2 predpomnilnika, 1066 MHz FSB)
Mahagonij prevod prosim Kaj je to PXXX Penryn generacija?
Torej je vsej približno vreden svojih 760 evrov?
Penryn je nova generacija v 45 nanometrski tehnologiji, tisti od no angel je Merom ki je narejen v 65 nanometrski tehnologiji. Penryn dosegajo visje hitrosti pri enakem toplotnem izzarevanju.
Tisti od no angel se mi zdi rahel nateg, namrec komponente so relativno stare.
Tvoj se zdi mnogo boljsi in rekel bi da je zelo vreden te cene. Drugi predstavljeni model ima precej boljso graficno kartico in malo vec rama.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
čeprav, če ne rabiš računalnika za igrce in za neke hude grafike je bolj ali manj vseeno.
js mam intelovo integrirano v leptopu pa sem dve leti uspešno poganjala aCAD, illustrator, PS in še kej....tudi cinema mi kr dela.
je pa res da kakih tezjih fajlov ne morem obdelovat, ampak predvsem zaradi pomanjkanja rama in počasnega procesorja, ker se program sam po sebi ne zgane nikamor.
js mam intelovo integrirano v leptopu pa sem dve leti uspešno poganjala aCAD, illustrator, PS in še kej....tudi cinema mi kr dela.
je pa res da kakih tezjih fajlov ne morem obdelovat, ampak predvsem zaradi pomanjkanja rama in počasnega procesorja, ker se program sam po sebi ne zgane nikamor.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Kraj: LJ
To pa zato ker teli programi ne uporabljajo graficne kartice.floribunda napisal/-a:js mam intelovo integrirano v leptopu pa sem dve leti uspešno poganjala aCAD, illustrator, PS in še kej....tudi cinema mi kr dela.
Poleg tega: ona je rekla da je ista cena.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Ja, je res ista cena.
Hvala Mahagonij si mi res pomagal pri odločitvi. Bo kar tadrugi moj resda rabm sam za med tednom v Lj, tak da rabm sam za kak programček za sprogramirat, Mathematico, internet, filmi, sam vseeno rajš neki srednga kupm, pa da mi vse normalno dela. Sploh pa nikol ne vem kaj me pič počet z njim kake igrice, itd...
Še enkrat hvala!
Hvala Mahagonij si mi res pomagal pri odločitvi. Bo kar tadrugi moj resda rabm sam za med tednom v Lj, tak da rabm sam za kak programček za sprogramirat, Mathematico, internet, filmi, sam vseeno rajš neki srednga kupm, pa da mi vse normalno dela. Sploh pa nikol ne vem kaj me pič počet z njim kake igrice, itd...
Še enkrat hvala!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Moj novi Men je blazno všeč, čeprov me dons še čaka naložitev Windowsov in ostalih stvari
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Mahagonij napisal/-a:To je dobr CPU. Ce se ne motim so vsi PXXX Penryn generacija.*mala* napisal/-a:procesor Intel Core2 Duo P8400 (2,26 GHz, 3 MB L2 predpomnilnika, 1066 MHz FSB)
Ne motiš se...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Kraj: Primorska
Kaj pa tale procesor (sicer gre za HP prenosnik):
AMD Turion X2 Dual-Core RM-70, 2 GHz
še ostale karakteristike:
model Compaq 6735s
zaslon 15,4" WXGA (1280 x 800) Bright View
procesor AMD Turion X2 Dual-Core RM-70 (2 GHz, 1 MB L2 predpomnilnika, 2000 MHz FSB)
pomnilnik 2 GB DDR2, 800 MHz (razširljiv do 8 GB, ena prosta reža)
trdi disk 250 GB SMART SATA, 5400 obr/min
grafična kartica ATI Radeon HD3200, do 512 MB pomnilnika (DirectX 10.1)
optična enota DVD+/-RW (dvoplastni) Super Multi (LightScribe)
zvočna kartica da
modem v92
mrežna kartica 10/100 Mbit
brezžično omrežje 802.11a/b/g/n (do 300 Mbit)
bluetooth v2.0
št. USB priključkov 4
čitalec kartic 6-v-1
drugi priključki 1 x ExpressCard/54
1 x VGA
operacijski sistem Free Dos
baterija 6-celičnal Li-Ion, 47 W/uro
masa 2,49 kg
dimenzije 32,3 x 358 x 266 mm
priloženo HP najlon torbica
drugo vgrajena VGA spletna kamera in stereo mikrofon
AMD Turion X2 Dual-Core RM-70, 2 GHz
še ostale karakteristike:
model Compaq 6735s
zaslon 15,4" WXGA (1280 x 800) Bright View
procesor AMD Turion X2 Dual-Core RM-70 (2 GHz, 1 MB L2 predpomnilnika, 2000 MHz FSB)
pomnilnik 2 GB DDR2, 800 MHz (razširljiv do 8 GB, ena prosta reža)
trdi disk 250 GB SMART SATA, 5400 obr/min
grafična kartica ATI Radeon HD3200, do 512 MB pomnilnika (DirectX 10.1)
optična enota DVD+/-RW (dvoplastni) Super Multi (LightScribe)
zvočna kartica da
modem v92
mrežna kartica 10/100 Mbit
brezžično omrežje 802.11a/b/g/n (do 300 Mbit)
bluetooth v2.0
št. USB priključkov 4
čitalec kartic 6-v-1
drugi priključki 1 x ExpressCard/54
1 x VGA
operacijski sistem Free Dos
baterija 6-celičnal Li-Ion, 47 W/uro
masa 2,49 kg
dimenzije 32,3 x 358 x 266 mm
priloženo HP najlon torbica
drugo vgrajena VGA spletna kamera in stereo mikrofon
-
evie - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 6. 2005
Evo, pa tud mene nekej zanima... V bistvu sm že skor 100% odločena, da kupim HP6735s. Zdej pa ne vem, če sta si ta dva slučajno kej različna al ne...? Js ne vidim nobene razlike, cena je tud ista, edino zadnje cifre so drugačne-prvi je HP 6735s RM-70, drugi pa HP6735 FU602.
http://www.nakupovanje.net/hp-compaq-67 ... pr-1182235
http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=61116
Drgač so pa tud ostala mnenja dobrodošla. Drgač sm pa čist nezahtevna uporabnica-internet, muska, filmi... In v bistvu kej boljšega sploh ne rabim.
http://www.nakupovanje.net/hp-compaq-67 ... pr-1182235
http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=61116
Drgač so pa tud ostala mnenja dobrodošla. Drgač sm pa čist nezahtevna uporabnica-internet, muska, filmi... In v bistvu kej boljšega sploh ne rabim.
If love is the answer, could you please rephrase the question? (Lilly Tomlin)
-
allessya - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 4. 2006
*mala* napisal/-a:Moj novi Men je blazno všeč, čeprov me dons še čaka naložitev Windowsov in ostalih stvari
Jaz sem tudi takega kupila, ampak ma več trdega diska (pa verjetno še kakšne razlike, nisem preverjala) in cenejši je bil zaradi novoletne akcije Je pa res super in sem zelo zadovoljna.
http://www.e-misija.si/artikli.php?sifra=31106
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
^^ To je tista zadeva z neumnostjo od 9 paličnega monitorja? Pa kaj je, da zadnje čase samo s tem šopajo? Res ne gre v prodajo, al lahko tolko več dobička gor nabijejo, da pol vsem vsiljujejo?
No, jaz rečem hvala lepa takemu laptopu. Bi mela nos skozi pri monitorju, filmov pa niti gledat ne bi mogla.
Dam raje 100€ več in mam navaden laptop.
No, jaz rečem hvala lepa takemu laptopu. Bi mela nos skozi pri monitorju, filmov pa niti gledat ne bi mogla.
Dam raje 100€ več in mam navaden laptop.
Imaš, da me vikaš!
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
če ga morš dosti naokoli nosit, zna bit tak leptop zelo priročna zadeva.
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov