Kateri laptop priporočate?

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 07. Sep. 2008 10:45

*lilica* napisal/-a:Bom kr tukaj vprašala.
Namreč nekaj dni nazaj sem kupila noc laptop in dela vse ok, tudi naložila sem gor vse brez problema, moti pa me nekaj.
Namreč na disku c je pod uporabniki ime Primož, ker je to najbrž tisti, ki je nalagal na račnalnik določene programe še predno sem ga kupila in tega imena Primož ne morem spremeniti. Torej rada bi, da bi datoteko preimenovala npr. v moje ime, pa se to ne da.
Kdo ve, kaj lahko naredim ali pa se to sploh ne da?

Hvala.

OK, to nima NOBENE veze s temo, ampak naj ti bo :D Ce te prav razumem, govoris o mapi uporabnika, ki je pravzaprav njegov racun. preimenovat ne mores, sej ti, ko to hoces naredit lepo pove zakaj ne. Zbrisi uporabniski racun, na nadzorni plosci imas nekje to moznost.

Lahko pa ga neses nazaj, kjer si ga kupila in si malo tecna, da ne ves, kaj je to in da kako si rpedstavljajo, da so ti nalozili sistem :D
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
Satya
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 6. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Satya » 07. Sep. 2008 15:02

kr nazaj ga nes, kva pa misljo, mogoče je pa sploh rabljen al ga je pa že kdo pred tabo uporabljal. Zahtevi novga, to so tvoje pravice. kr nej ti dajo novga, packi smotani :evil: :D. Kje si ga pa kupla?
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 07. Sep. 2008 17:47

kupla sm ga v big bangu...ne..računalnik ni nihče tko uporabljal...ampak vsaj windows Visto slovensko je pa morl nekdo gor naložit in zato ustvaru račun...bom probala nekej nardit, ker nočem met nobenga primoža notr :D
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 07. Sep. 2008 17:48

^^ A nisi ob prvem zagonu računalnika sama šla čez te nastavitve, kjer napišeš to ime in ostale uporabnike (po potrebi)?
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 08. Sep. 2008 8:02

Jest, ko sem računalnik prižgala so bile določene obvezne stvari, kot Windows Vista slovenski že gor in to je bilo pod imenom Primož, ker je najbrž on to dajal gor. Seveda sem jaz šla na uporabniške račune, da bi spremenila ime, ampak tam ni bilo nobenega Primoža in nič, tako da to mi ni ravno jasno.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 08. Sep. 2008 12:31

Čudno. Js sem šla čez nastavitve (up. ime, datum, ura,..) sama pa tudi sama sem izbrala med angleškimi in slovenskimi windowsi. Js bi ga nesla nazaj na tvojem mestu.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 08. Sep. 2008 12:34

Js nakupujem nov računalnik- prenosnik. In sem 100% da hočem HP.
Kupila ga bom pa kar preko neta, ker se mi res ne da po trgovinah hodt.
Zbiram predloge (oz. linke) kakih solidnih?
Če katera kaj priporoča oz. ve za kakega res dobrega lahko jih tudi več.

Cena naj pa bo do ene 750 evrov.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 08. Sep. 2008 13:37

če bi jst zdej kupovala, bi kej takega:

http://www.mimovrste.com/artikel/275011 ... hz-ku475es

sam ne vem, kaj je Bright View?
Uporabniški avatar
Satya
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Satya » 08. Sep. 2008 20:59

ej lilica, to je ta big bang k skos nateguje. kokr jst vem, morš sam naštimat windowse, tega ti v štacuni ne nardijo... js sm si jih vedno sama, pa kol,egi tut... kr nazaj nes pa fajn jih nader :)

mala, a zihr neb tega za en evro pr siolu? ;) sej je dell, pa je tut solidna firma...
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 08. Sep. 2008 21:13

Jaz sem zadovoljni uporabnik toshibe. Stara je skoraj pol leta, in dela kot urca. :)

Edin enkrat se mi je pokvau polnilc, pa so mi ga zamejal na garancijo..

Je pa res, da mi ni njihov pooblaščen servis nič kaj preveč všeč.. Na polnilc sem čakala 3 tedne (baje da ga za druge računalnike dobš takoj), pa še lap topa sem morala pustit tam za 5 dni. (baje drugot tega ni treba...)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Sep. 2008 11:10

Satya napisal/-a:ej lilica, to je ta big bang k skos nateguje. kokr jst vem, morš sam naštimat windowse, tega ti v štacuni ne nardijo... js sm si jih vedno sama, pa kol,egi tut... kr nazaj nes pa fajn jih nader :)

mala, a zihr neb tega za en evro pr siolu? ;) sej je dell, pa je tut solidna firma...

no no Satya se nebi najprej prepričala kako in kaj, preden nagovorila ilico naj gre tja delat štalo?
kukr jst vem, so pri novih kompih windowsi katere dobiš zraven že prednaloženi, tko da ne rabiš ne cedejke ne nič.sam zalaufaš komp, greš čez par nastavitev pr windovsih in je.in en pač more to gor naložit in v tem primeru je verjetno bil to tud tale primož.men se je pr prejšnjemu kompu isto zgodil, pa smo nesli nazaj, so spremenil v admin uporabniško ime, mislim da celo dali gesla oziroma napotke kako in kaj je s tem in to je blo to.
Uporabniški avatar
Satya
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Satya » 14. Sep. 2008 17:20

purple, pred kratkim sem kupovala, pa se mi to ni zgodilo, zato. i see your point, ampak moj ton je bil bolj šaljiv :) sploh pa nimajo kej primož not vpisovat, bi moral jih bolš naučit. to pač ni profesionalno.
Anyway, izkušnje s tem imam zato, ker sem pred kratkimj kupovala, pa se zdej tolčem po glavi, ker bi lahko dobila tega laptopa za 1 oz. 99evrov....upam, da me naslednjič take akcije ne bodo spet obšle!
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 14. Sep. 2008 20:12

*mala* napisal/-a:Js nakupujem nov računalnik- prenosnik. In sem 100% da hočem HP.
Kupila ga bom pa kar preko neta, ker se mi res ne da po trgovinah hodt.
Zbiram predloge (oz. linke) kakih solidnih?
Če katera kaj priporoča oz. ve za kakega res dobrega lahko jih tudi več.

Cena naj pa bo do ene 750 evrov.

malček pogledj v avstrijskem mdi ali ittaljanskem mediaworldu. js tam kupujem racunalnike (dva do zdej) in sm bla obakrat zadovoljna.

BRIGHTVIEW: http://www.screentekinc.com/hp-compaq-b ... eens.shtml
Uporabniški avatar
Satya
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Satya » 15. Sep. 2008 21:00

Kakšne izkušnje mate pa z vaioti? moj se ful pregreva...
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 15. Sep. 2008 22:52

a niso zdej izdali opozorila da se vaioti pregrevajo in jih lahko neses nazaj.
nevem kdaj si ga kupla ampak lahko upas da je to to in da ti ga zamenjajo.
drugace pa....vzames sesalce, das na minimum (al pa kupis konzervo stisnjenega zraka al kaj ze, js sm kr posesala) gres na net. najdes nekje kako se leptopa (vpises firmo model vse) dissassembla. vse je ponavadi s slikcami narisano in napisano za debile. ce ne lahko prosis nekoga da ti pomaga. vzames mali sraufncigr. odpres leptopa tam kjer ma hladilne reže za procesor. ponavadi samo pokrovcek dol fliknes. in spucas vso svinjarijo ki se scasom tam nabere.
voila! po tem receptu moj dragi HP ne greje vec kot pečka in posledično ne crkuje na vsake dve ure, ni mi ga treba vec na oknu hladit in ga met podlozenega in nevem kaj se vse.
ce ni v tem problem. ce se pač serijsko malo bolj grejejo, ga lahko se vedno podstavis zadi, al kjerkoli ma pač reže, al pa kupis uno fletno mizico z ventilatorčkom.

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov