Kateri laptop priporočate?

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 23. Jul. 2008 19:01

Jst ne bi nikol kupila tega majhnega... :?
christianna cruz
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a christianna cruz » 30. Jul. 2008 12:32

beu pa roza APPLE :D :D
Uporabniški avatar
perpetua
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a perpetua » 30. Jul. 2008 12:52

Za bambino x (dolgo že nisem bila pri tej temi in se opravičujem da je trajalo):
http://www.mimovrste.com/artikel/2750091630/prenosnik-dell-inspiron-1525-2ghz#pictures

Jaz imam vijoličnega z rožico :love:
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BLUBABY » 31. Jul. 2008 11:55

Buubbika, če bi mela rada 13tko ti definitivno priporočam Macbook - al navadnega al pa Air-a. Jz sm pred kake pol leta presedlala iz Windows na Macintosh pa sm res ful, fuul zadovoljna.
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 7. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a izzie » 31. Jul. 2008 12:25

Jaz bi ful mela Applov iBook.. Ve mejbi kdo, kje se ga da dobit?
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 31. Jul. 2008 12:25

13" je tako majhen, da je skoraj neuporaben... :?
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
perpetua
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a perpetua » 31. Jul. 2008 14:18

Ja, to je tud men fora, ko sem gledla ta male prenosnike. Ekranček mi je čist premajhen bil, pa je blo okol in okol njega še prostor (mislim, da sm gledla asusa).
Macbook je bil zame predrag, le zato ga nisem vzela. Vsi, ki ga imajo so zelo zadovoljni z njim.
Pri tem mojem Dellu mi je najbol všeč, ker ima res fajno tipkovnico (dovolj velike tipke so), touchpad ima ful uporaben, pa tudi tanek je v primerjavi z drugimi njegovega ranga. Sicer nisem ne vem kaka poznavalka računalništva, ampak govorim iz lastnih izkušenj. Ta računalnik imam 4 mesece in me še ni razočaral. Pa res je nekaj posebnega in izstopa od ostalih "črnčkov" :D .
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 31. Jul. 2008 18:11

buubbika napisal/-a:
BLUBABY napisal/-a:McLarnovc, js sm prašala v trgovini, če je ful razlika med 13-ko in 15-ko, pa je reku da niti ne, morda čis mal v monitorju, ohišje je pa bolj ko ne enako veliko, ker so meli samo 15-ke. Ma bom še vidla. :)

to je pa težko da je res.....med 13 in 15" je celih 5cm razlike v diagonali....
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BLUBABY » 31. Jul. 2008 21:57

Velikost ni pomembna, sej veste:)..Drugač pa je tko, prej sm mela 15tko in če dam 13tko zraven starega računalnika ali pa zraven mojega 22 LCD zaslona namiznega računalnika potem je res 13tka aboslutno premajhna. Ampak če pa npr. večinoma gledaš vseskozi v računalnik z diagonalo 13 se pa popolnoma navadiš in se ti ne zdi majhno - edino pisava mogoče. Za gledanje filmov, pisanje seminarskih pa itk lahko enostavno uporabite še kakšen zaslon (če ga mate pri roki) pa lahko tako tipkate na računalniku, gledate pa na ogromnem zaslonu...

Drugač pa buubbika, navadla se boš hitr..Lahko pa imaš sedaj tud windowse na macbookih - pravzaprav oboje macintosh-a in windowse, tako da to ni ovira;)
Uporabniški avatar
Gregor
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Na forumu od: 28. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Gregor » 01. Avg. 2008 7:39

Heh, velikost je pomebna. Vsaj tukaj :). Seveda, je tukaj še dodatek. Pomebna je ko se vprašaš zakaj ga boš uporabljal? Kakšna je resolucija? Je velika razlika med 1400x900(standard Mac, zadnje cajte) in 1680x1050

Skratka če boš uporaljala comp za dizjan, obedalvo fotk, kakšna orodja, ki imajo velik tool boxov. Je 13 malo. Je pa res da ponavadi če dealš v tem fohu je zraven še zihr še kakšn monitor dodaten.

Seveda pa zgubiš na mobilnosti.. zadeva je rahlo težja, večja itd itd

Skratka da skratim. Vse je odvisno od osebne preference. Jst bi tukaj premislil zakaj ga uporabljaš in se a podlagi tega odločil. Moje mnenje od viška glava ne boli ;)
And now something completely different
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 02. Avg. 2008 8:33

Jaz sicer prenosnika uporabljam kot obični PC (več udobja, manj prostora...), ga ne nosim okol, tako da mi je 15" čist OK.

Moj dragi ima pri HP-ju 17" monitor in je kar razlika, men je tist že skor prevelik, ker bi si pol že morla naštimat večjo pisavo, hehe...
:)
Uporabniški avatar
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a inchy84 » 21. Avg. 2008 14:46

Jst mam ponavadi leptop skos na mizi in mam skos na štrom priključenga. Razn če ga nesem v spodnji štuk oz. da ga odklopim pa počakam, da se baterija čist sprazne in ga šele pol dam filat nazaj :wink:
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 22. Avg. 2008 12:44

Js imam skos priključenega, edin če gledam filme v postli. :P
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 22. Avg. 2008 12:55

Po skoraj dveh letih intenzivne uporabe je baterija že bolj slaba, tako da je več ali manj ves čas priključena na elektriko (razen ko je prenosnik ugasnjen). Včasih (1x na teden) pa pustim, da se baterija čisto izprazni in ga potem priklopim na elektriko.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 22. Avg. 2008 14:01

Jez mam prenosnik mal manj kot leto in vedno napolnim baterijo do konca, pol pa sklopim in tko delam nonstop :). Sm čula, da je tko boljše, da baterija ohrani svoje zmogljivosti. Kot pri mobiju no.
Just dance and everything it´s gonna be ok!

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov