Kateri laptop priporočate?

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 30. Dec. 2008 16:30

^^ No, pol pa mi povej, kaj je lahko na tistem računalniku boljšega, kot pa na applovem? Naštej mi ene par stvari.. :wink:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 30. Dec. 2008 17:16

RAM, procesor, grafična kartica, zvočna kartica, matična plošča,....vse tisto kar je V računalniku.
it's not all about the box :wink:

cist res sm pregledala miljon in en forum ko sem racunalnik kupovala in se naposled odločila (kljub temu, da sem mela na razpolago dovolj denarja) za čisto fajnega HPja. sicer tudi zaradi uporabe autocada, ki na macu ne laufa (in ja, totalen nonsense se mi zdi nalozit winse gor na maca)...medtem ko mi na PCju dela vse.

se pa niti priblizno ne bi branla enga simpatičnega proja, tako da pridno igram nagradne igre, kjer mace ponujajo. vseeno bi rada to večno dilemo izkusila tudi na svoji kozi.
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anca_kk » 30. Dec. 2008 17:22

no me je prehitela floribunda :)
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 30. Dec. 2008 18:16

floribunda napisal/-a:RAM, procesor, grafična kartica, zvočna kartica, matična plošča,....vse tisto kar je V računalniku.

Ja a ti slučajno računalnik narazen odpiraš in gledaš not? :D Zanima me, kaj pri samem DELOVANJU je lahko boljše?

Glede na to, da: pri applu ne dobiš virusov, računalnik je dost dost bolj hiter od ostalih, ful lepše zgleda (ja, tudi to je pomembno), vse datoteke in to je dosti bolj pregledno kot na ostalih računalnikih.. Ne vidim niti ene stvari, ki bi bila lahko boljša od tistih na applu. Res je sicer, da ne grejo vsi programi naložit gor, ampak maš programe, ki so še dosti boljši kot, v skrajnem primeru pa se da tudi windows gor naložit..
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 30. Dec. 2008 18:25

Tamarra* napisal/-a:
floribunda napisal/-a:RAM, procesor, grafična kartica, zvočna kartica, matična plošča,....vse tisto kar je V računalniku.

Ja a ti slučajno računalnik narazen odpiraš in gledaš not? :D Zanima me, kaj pri samem DELOVANJU je lahko boljše?

Glede na to, da: pri applu ne dobiš virusov, računalnik je dost dost bolj hiter od ostalih, ful lepše zgleda (ja, tudi to je pomembno), vse datoteke in to je dosti bolj pregledno kot na ostalih računalnikih.. Ne vidim niti ene stvari, ki bi bila lahko boljša od tistih na applu. Res je sicer, da ne grejo vsi programi naložit gor, ampak maš programe, ki so še dosti boljši kot, v skrajnem primeru pa se da tudi windows gor naložit..

Že hardware je dosti boljši pri drugih laptopih....Jaz nimam appla pa nimam nobenega virusa, uporabljam pa AVG FREE edition.

Če si mentalno zaostal in ne znaš ravnati z računalnikom, potem pač kupi appla in plačaj več za manj.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 30. Dec. 2008 18:29

/\/\4t3j napisal/-a:Že hardware je dosti boljši pri drugih laptopih....Jaz nimam appla pa nimam nobenega virusa, uporabljam pa AVG FREE edition.

Če si mentalno zaostal in ne znaš ravnati z računalnikom, potem pač kupi appla in plačaj več za manj.

A pol je to razlog, da si ljudje kupujejo appla? Daj no, ne nakladaj. Eni mamo računalnik zato, da ga uporabljamo in ne zato, da kaj samo v word napišemo - taki virusa res ne morete dobit; poleg tega - zakaj bi na internetu pazila, kje lahko staknem kakšen virus, če lahko na applu brezskrbno brskam?
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 30. Dec. 2008 18:36

Tamarra* napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:Že hardware je dosti boljši pri drugih laptopih....Jaz nimam appla pa nimam nobenega virusa, uporabljam pa AVG FREE edition.

A pol je to razlog, da si ljudje kupujejo appla? Daj no, ne nakladaj. Eni mamo računalnik zato, da ga uporabljamo in ne zato, da kaj samo v word napišemo - taki virusa res ne morete dobit; poleg tega - zakaj bi na internetu pazila, kje lahko staknem kakšen virus, če lahko na applu brezskrbno brskam?

Igram igrice, downloadam filme, glasbo, uporabljam nevem koliko programov, na namizju imam vse kar obstaja, na kompu imam 4giga neuporabljenega prostora samo še in računalnik dela hitro in popolno, brez enega samega virusa, razen mogoče kakšen cookie za katerega nevem lol.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 30. Dec. 2008 21:10

Tamarra* napisal/-a:

oprosti, ni tii treba gledat v racunalnik, da bi razumela kaj pomenijo karakteristike napisane na škatli. vsaj tiste, ki so zame bistvene.
če si ne znaš urejat datotek v nek smiselen sistem je to spet tvoj prolem in ne argument v čast applu. pretiranih težav z virusi ti tudi ni treba met, če si znaš zloudat (free!) antivirus in kaki spyware. apdejta se sam, če maš še backup narjen, sploh ni panike.
boljšega programa za arhitekturo kot je autocad ni, tako da nobena alternativa ne pride v poštev. če maš pa winse gor si na istem kot bi mel pc. razen da lepše zgleda.
ampak če zbiraš računalnike zgolj po izgledu, maš pač epla. pa se koristiš ga očitno ne v namene kjer apple res raztura.
Uporabniški avatar
Satya
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 6. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Satya » 30. Dec. 2008 21:29

hm, sam na tem mojem prastarem laptopu pomoje prov je ta ni-something baterija...
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 04. Jan. 2009 14:05

Za kok prbližn se lahko proda laptop star 2 leti, precej povprečen pomoje? Pa normalno dela pa vse. Tko niti približne predstave nimam, je to 50, 100, 200, 500e?
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 04. Jan. 2009 14:10

^^ Kera znamka, kakšna je bila prvotna cena?
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 04. Jan. 2009 14:12

Asus, prvotna cena pa ne vem, okol 600e pomoje
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 04. Jan. 2009 14:19

Če vse normalno dela pol je pomoje okrog 200 €, več dvomim da bi hotu kdo dat, že zato ker je star 2 leti in nima več garancije. Fantov brat je kupu prenosnika mislim da za 100 €, dela normalno, samo baterija zdrži 5 min.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 10. Jan. 2009 11:46

Moj ima tudi 2 leti, pa baterija še vedno zdrži 2 uri in pol. :nixweiss:
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 10. Jan. 2009 13:55

Jst bom tud mogoče čez nekaj časa prodala svojga Fujitsu Siemensa, star je slabi dve leti in baterija zdrži recimo 1,5 - 2 uri.
Ampak ga nimam skor nikol na bateriji, vedno prključenga na štrom. Veliko tudi zaradi tega, ker mam ful boljšo osvetlitev monitorja, če je na elektriki; če je sam na bateriji, je ful slaba osvetlitev, pa ne znam tega drgač naštimat (če se sploh da :?: )

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov