Kateri laptop priporočate?

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 22. Avg. 2008 19:55

Eh, saj pa mobilniki imajo ze celo vecnost Li-on baterije, pri katerih ni nujno, da se sprazni do konca, da ga zacnes polniti. To ne bo pokvarilo baterije. Tako je pri teh novejsih prenosnikih, kjer imajo iste tipe baterij, tako da nima veze, ce ga spraznis do konca ali ne.
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
Leyla_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Leyla_ » 23. Avg. 2008 10:05

pri prenosnikih je priporočeno, da damo baterijo ven, če je priključen na elektriko, baterija pa polna. kapaciteta baterije se tko preverjeno zmanjša. baterijo uporabljajte samo, ko kam greste in potem, ko jo polnite. pa bo tudi po 2h letih zdržala 2+ ur :)
isto je tudi pri mobitelih. ni smiselno polnit 24 ur, če se pa napolni v 2h. več škode, skoraj nobene koristi.
"Jag är ingen bott Jag är en väldigt, väldigt vacker tjej"
Uporabniški avatar
Tryanna
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tryanna » 24. Avg. 2008 18:40

Opazila sem Asusov EEE vključno z umts modemom za 199€ pri mobitelu. Kaj mislite, sicer ni najbolj zmogljiv prenosnik, je pa več kot zadosten za na faks. Pa še dosti poceni je, če ti ga slučajno sunejo. :?
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 24. Avg. 2008 20:15

^^ Mi ga imamo doma že kar nekaj časa. Je pa tko no, tipkovnica je dost manjša kot na običnem, tko da se moraš navadit. Js sem ga tut najprej mislila imet za na fax, sam sem si zdej kupila obični prenosnik. Za gledat kakšne filme na morju je kul. Nima pa CD roma in ima Linuxe - predvsem to mi ni ušeč. :?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Avg. 2008 16:16

NOVO

znaimajo me vaše izkušnje s Toshibinimi laptopi in laptopi HP.
zdej nevem cincam med ene parimi, najbolj mi je všeč Toshiba, ampak ne vem kolk je to ok laptop.

in če je res tok velika razlikamed procesorjem dual core in Core 2 Duo?
laptop pa bom imela tko, za čist casual uporab; net, office, slikce...Pač nč zahtevnega.

cincam pa med;
takim-toshiba

HP1
HP2
toshiba

seveda pa obvezen 17inčni monitor....

prosila bi za kakšne izkušnje....
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 27. Avg. 2008 10:10

Jaz bi ti sicer bolj priporocala Toshibo. Ne poznam niti nobenega, ki bi imel Hp-ja, slisim pa, da so bolj za drek kot pa dobri.

Toshibo ima moja mama in brat od mojega, pa sta oba zeloooo (!) zadovoljna. Za karakteristike pa se moras sama odlocit, kaj sploh zelis imeti, ampak raje si kupi z 2x1024 MB RAM, torej tega. Ceprav rami niti niso dragi.

Ampak ker jih dosti hvali tudi Hp-je tukaj na forumu, je boljse da se pozanimas pri kakem expertu za te stvari, torej v kaki trgovini, ki se s temi stvarmi ukvarja in se pozanimaj, koliko je reklamacij za dolocene notesnike.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Avg. 2008 12:43

Foxy-lady napisal/-a:Jaz bi ti sicer bolj priporocala Toshibo. Ne poznam niti nobenega, ki bi imel Hp-ja, slisim pa, da so bolj za drek kot pa dobri.

Toshibo ima moja mama in brat od mojega, pa sta oba zeloooo (!) zadovoljna. Za karakteristike pa se moras sama odlocit, kaj sploh zelis imeti, ampak raje si kupi z 2x1024 MB RAM, torej tega. Ceprav rami niti niso dragi.
.

In tega sem tudi kupila :P :D
nevem, naokoli ko sem spraševala so vsi bolj nagnjeni h Toshibi in veliko jih poznam, ki tudi Toshibo imajo in so zadovoljni z njo :) Tko da mislim, da moja odločitev ni bila slaba.
matict
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 8. 2008
Kraj: Žalec, LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a matict » 27. Avg. 2008 13:48

Tryanna napisal/-a:Opazila sem Asusov EEE vključno z umts modemom za 199€ pri mobitelu. Kaj mislite, sicer ni najbolj zmogljiv prenosnik, je pa več kot zadosten za na faks. Pa še dosti poceni je, če ti ga slučajno sunejo. :?

Kar se tiče potreb povprečnega študenta, je EEE najslabša možna izbira. Sem ga že imel priložnost spoznati od blizu in sem takoj videl, da so njegova ciljna publika otroci bogatih staršev, ki se šele učijo delati z računalniki. Majhen ekran, ki zelo pripomore k nepreglednosti in kvarjenju oči, majhne tipke, vse je tako majhno. Za če daš zraven še kakšnih 150, 200€, dobiš že čisto zadovoljivo dober prenosnik s Pentium M procesorjem, če pa imaš srečo, pa mogoče celo kakšnega s Core 2 ali Athlonom X2.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Avg. 2008 15:16

se strinjam ja.tole je brezveze.jst sm prov v štvuni gledala tole osmo čudo in to ni nč druzga kot res metanje dnarja stran.prvič je vse tako majhno, da bi res precej škodlo očem, drugič pa samo za kšnih 300 evrov dobiš en že kr kul laptop.
sicer pa ne razumem kako ti lahko laptopa kar tko ukradejo?če bi po tem gledal bi blo najbolj, da nč nimamo.
Uporabniški avatar
Satya
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 6. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Satya » 28. Avg. 2008 14:25

a je kater že probu tale nov Dellov prenosnik, k ga siol da za en evro, če vzameš trio paket (tv plus net plus telefon)? Specifikacije ma kr fajne, 120 giga placa, dobr procesor pa ram.... a ga kdo že ma?
Uporabniški avatar
Ava87
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Ava87 » 28. Avg. 2008 15:29

Ja jaz sem tud gledala to ponudbo. Ga sicer nimam, ampak mi je fuuul fajn priložnost. Prenosnik tako rekoč zastonj, če greš na optiko... Ta pa je te dni že itak skoraj must!!
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 29. Avg. 2008 7:02

*purple* good choice! :zustimm:

Pa nam še ti povej, kak si zadovoljna z leptopčkom. ;) Kje si ga kupila, kar online?
Uporabniški avatar
cessy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a cessy » 30. Avg. 2008 17:37

mene tudi zanima če kdo ve kak je kaj tale dell ko ga sedaj dobiš pri siolu? ker res se ne spoznam na te zadeve mika me pa full :)
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 30. Avg. 2008 19:30

*purple* napisal/-a:se strinjam ja.tole je brezveze.jst sm prov v štvuni gledala tole osmo čudo in to ni nč druzga kot res metanje dnarja stran.prvič je vse tako majhno, da bi res precej škodlo očem, drugič pa samo za kšnih 300 evrov dobiš en že kr kul laptop.
sicer pa ne razumem kako ti lahko laptopa kar tko ukradejo?če bi po tem gledal bi blo najbolj, da nč nimamo.

Za 300 evrov pa še nisem videla kul laptopa
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 31. Avg. 2008 14:20

jemina napisal/-a:
*purple* napisal/-a:se strinjam ja.tole je brezveze.jst sm prov v štvuni gledala tole osmo čudo in to ni nč druzga kot res metanje dnarja stran.prvič je vse tako majhno, da bi res precej škodlo očem, drugič pa samo za kšnih 300 evrov dobiš en že kr kul laptop.

Za 300 evrov pa še nisem videla kul laptopa

Če hočeš kul laptop, bo treba to cifro podvojiti. Jajca pa lahko kupiš tudi že za 500eur ali manj....in lastniki takih jajc potem pizdijo da kak ščiš je vista... :roll:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov