Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Skrat potepuh - Debatorica
- Na forumu od: 15. 1. 2009
- Kraj: Gorenjska
Zgoraj desno greš pod nastavitve-zasebnost-profil, pa povsod označi samo prijatelji.
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Odgovor nekak že vem, ampak usen "preverjam" ...
Na FB najbrž ne smem dat fotk, k sm jih pobrala na netu (gre za naključne predmete, rastline, igračke, pokrajino, nikjer nobenga podpisa, ne vem pa, če so autorsko zaščitene), ne?
Mam en tak kjut "kolaž", pa ne upam tvegat, da me kdo "zahakla" in ode profil ...
Na FB najbrž ne smem dat fotk, k sm jih pobrala na netu (gre za naključne predmete, rastline, igračke, pokrajino, nikjer nobenga podpisa, ne vem pa, če so autorsko zaščitene), ne?
Mam en tak kjut "kolaž", pa ne upam tvegat, da me kdo "zahakla" in ode profil ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Če si slike najdla na googlu so slike njihova last in jih lahko uporabljaš za osebne namene, dokler ne gredo nameni v smer kakšne prodaje,promoviranja in podobno.
Tud use ostale slike, ki so na netu so lih tko, javne slike,razen če jih autorji ne zaščitijo, da jih ne moreš kopirat ali shranjevat.
skratka, če maš profil blokiran ti itak noben drug razen tvojih in glavnih FBjeucev tega ne vid.Blokiraš pa tud un, da se slike drugje ne vidjo če kšn komentira al podobno, da se ne pojavljajo na različnih pejđih fb-ja.
tkole kot sm napisala v prvem odstauku je blo rečeno...
našla sem pa tole:
avtorske pravice na internetu,pa me je kr mal šokiral
Tud use ostale slike, ki so na netu so lih tko, javne slike,razen če jih autorji ne zaščitijo, da jih ne moreš kopirat ali shranjevat.
skratka, če maš profil blokiran ti itak noben drug razen tvojih in glavnih FBjeucev tega ne vid.Blokiraš pa tud un, da se slike drugje ne vidjo če kšn komentira al podobno, da se ne pojavljajo na različnih pejđih fb-ja.
tkole kot sm napisala v prvem odstauku je blo rečeno...
našla sem pa tole:
avtorske pravice na internetu,pa me je kr mal šokiral
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
sicer nevem zdej kolk to res drži in če te res iščejo avtorji, ampak mi smo skos na bloge limale random slike iz googla pobrane...sicer nkol ne veš, ampak dejansko se mi nekak zdi, da to ne more bit tko use kaznivo, če je objavljeno na internetu in če ma možnost copy/paste in shranjevanja.
-
Gregor - Cosmo administrator
- Na forumu od: 28. 6. 2004
- Kraj: Ljubljana
FAcebook je spremnil pogoje uporabe. Kaj to pomeni?? Pomeni to da sedaj vse, kar počnete na Facebooku ostane..., Facebooku. Za vedno. They own U...
In s tem lahko počnejo kar si pač želijo. Tudi če zaprete svoj račun ima FB, še vedno pravico uporabljati podatke. Seveda, jih lahko tudi licensirajo (beri prodajajo) naprej, po svoji želji.....hmmm
Več o tem tukajle zgolj v vednost in ravnanje.... BE afraid Be very afraid...
In s tem lahko počnejo kar si pač želijo. Tudi če zaprete svoj račun ima FB, še vedno pravico uporabljati podatke. Seveda, jih lahko tudi licensirajo (beri prodajajo) naprej, po svoji želji.....hmmm
Več o tem tukajle zgolj v vednost in ravnanje.... BE afraid Be very afraid...
And now something completely different
- Nass
- Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 12. 2008
Novo obvestilo:
Razlog, ki ga navajajo, da bo vse ostalo večno je, da ko npr. postneš nekaj na zid od nekoga drugega, ima kopijo tega tudi on in da ko zbrišeš profil, se ne morejo stvari zbrisat tudi njemu (tako kot email) in da so s pravili kao hotli to povedat.
Bomo videli kako se bo izteklo.
Terms of Use Update
Close
Over the past few days, we have received a lot of feedback about the new terms we posted two weeks ago. Because of this response, we have decided to return to our previous Terms of Use while we resolve the issues that people have raised. For more information, visit the Facebook Blog.
If you want to share your thoughts on what should be in the new terms, check out our group Facebook Bill of Rights and Responsibilitie
Razlog, ki ga navajajo, da bo vse ostalo večno je, da ko npr. postneš nekaj na zid od nekoga drugega, ima kopijo tega tudi on in da ko zbrišeš profil, se ne morejo stvari zbrisat tudi njemu (tako kot email) in da so s pravili kao hotli to povedat.
Bomo videli kako se bo izteklo.
-
Gregor - Cosmo administrator
- Na forumu od: 28. 6. 2004
- Kraj: Ljubljana
And now something completely different
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Hip-hip-hura!
Zakaj je shranjevanje podatkov slabo?
Zato, ker je vsakršno kopičenje podatkov slabo. Večja kot je baza podatkov, bolj je mamljiva, da bi jo kdo zlorabil. Vsak je v FB prijavljen kot Ta pa Ta (in ne kot srčica bleščičevič), zraven je po navadi kraj bivanja, rojstni datum, mogoče podatek o izobrazbi, zaposlitvi...
Pa recimo, da se režim zamenja. In dobimo na oblast paranoičnega psihota. Ni nemogoče, v času recesije (če se dovolj poglobi) je vse mogoče.
Ne bo težko povezat Tega pa Tega z njegovim bančnim računom, davčno številko, smešom. Takrat nobenemu ne bo prav, da je 3 leta nazaj napisal politični vic na zid kolega. Ali, da je nekoč bil fan Iztoka Mlakarja, ki je aprori apolitičen, recimo.
Možnosti zlorabe velikih baz podatkov je malo morje. Če sedaj izgleda vse nedolžno in "ah, kaj kompliciraš" ni rečeno, da bo tako tudi čez 3, 5 ali 10 let. Torej malo paničarjenja tu ni nikdar odveč.
Imaš, da me vikaš!
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov