facebook

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 1. 2009
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Skrat potepuh » 15. Feb. 2009 22:43

Zgoraj desno greš pod nastavitve-zasebnost-profil, pa povsod označi samo prijatelji.
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
Uporabniški avatar
gisele
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a gisele » 15. Feb. 2009 22:49

sj ravn to, ker to mam označeno, pa so rekli nakateri da so lahk preden so me sprejeli ( o sm jih dodala) vidli moje Info( ok, brez slik pa boxes pa tko)...res čudno
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 15. Feb. 2009 23:59

sej info se vid od usazga....če se izklopiš iz FBja pa vtipkaš v search svoje ime al pa od bilokerga druzga, se vid...Lahko sklopš tud to pomoje, oziroma vem, da se da sklopt vidnost tvojih prijateljev.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 16. Feb. 2009 22:42

Odgovor nekak že vem, ampak usen "preverjam" ...

Na FB najbrž ne smem dat fotk, k sm jih pobrala na netu (gre za naključne predmete, rastline, igračke, pokrajino, nikjer nobenga podpisa, ne vem pa, če so autorsko zaščitene), ne?

Mam en tak kjut "kolaž", pa ne upam tvegat, da me kdo "zahakla" in ode profil ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Feb. 2009 23:02

Če si slike najdla na googlu so slike njihova last in jih lahko uporabljaš za osebne namene, dokler ne gredo nameni v smer kakšne prodaje,promoviranja in podobno.
Tud use ostale slike, ki so na netu so lih tko, javne slike,razen če jih autorji ne zaščitijo, da jih ne moreš kopirat ali shranjevat.

skratka, če maš profil blokiran ti itak noben drug razen tvojih in glavnih FBjeucev tega ne vid.Blokiraš pa tud un, da se slike drugje ne vidjo če kšn komentira al podobno, da se ne pojavljajo na različnih pejđih fb-ja.

tkole kot sm napisala v prvem odstauku je blo rečeno...
našla sem pa tole:
avtorske pravice na internetu,pa me je kr mal šokiral :eek:
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 16. Feb. 2009 23:44

Se mi je zdel.

Škoda, pa tko lep "profil moje bubbly osebnosti" sm si ustvarla :P .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Feb. 2009 23:49

sicer nevem zdej kolk to res drži in če te res iščejo avtorji, ampak mi smo skos na bloge limale random slike iz googla pobrane...sicer nkol ne veš, ampak dejansko se mi nekak zdi, da to ne more bit tko use kaznivo, če je objavljeno na internetu in če ma možnost copy/paste in shranjevanja. :?
Uporabniški avatar
Gregor
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Na forumu od: 28. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Gregor » 17. Feb. 2009 10:03

FAcebook je spremnil pogoje uporabe. Kaj to pomeni?? Pomeni to da sedaj vse, kar počnete na Facebooku ostane..., Facebooku. Za vedno. They own U...

In s tem lahko počnejo kar si pač želijo. Tudi če zaprete svoj račun ima FB, še vedno pravico uporabljati podatke. Seveda, jih lahko tudi licensirajo (beri prodajajo) naprej, po svoji želji.....hmmm

Več o tem tukajle zgolj v vednost in ravnanje.... BE afraid Be very afraid...
And now something completely different
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Feb. 2009 10:23

me prou zanima kaj bodo mel krtko od enga random folka... :D
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 17. Feb. 2009 11:16

*purple* napisal/-a:me prou zanima kaj bodo mel krtko od enga random folka... :D

Imel bojo pa mal več od ne tko zlo random folka :D .
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Feb. 2009 14:42

to pa ni več moj problem :D
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 17. Feb. 2009 16:44

zanimivo
dobr da nisem na FB in tole me je prepričal da nikol ne bom
Nass
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Nass » 18. Feb. 2009 15:35

Novo obvestilo:
Terms of Use Update
Close

Over the past few days, we have received a lot of feedback about the new terms we posted two weeks ago. Because of this response, we have decided to return to our previous Terms of Use while we resolve the issues that people have raised. For more information, visit the Facebook Blog.

If you want to share your thoughts on what should be in the new terms, check out our group Facebook Bill of Rights and Responsibilitie

Razlog, ki ga navajajo, da bo vse ostalo večno je, da ko npr. postneš nekaj na zid od nekoga drugega, ima kopijo tega tudi on in da ko zbrišeš profil, se ne morejo stvari zbrisat tudi njemu (tako kot email) in da so s pravili kao hotli to povedat.
Bomo videli kako se bo izteklo.
Uporabniški avatar
Gregor
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Na forumu od: 28. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Gregor » 18. Feb. 2009 17:03

And now something completely different
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 18. Feb. 2009 18:14

Gregor napisal/-a:evo še tukaj :)

Facebook se je umaknil in vrnil pogoje uporabe

Hip-hip-hura!

Zakaj je shranjevanje podatkov slabo?
Zato, ker je vsakršno kopičenje podatkov slabo. Večja kot je baza podatkov, bolj je mamljiva, da bi jo kdo zlorabil. Vsak je v FB prijavljen kot Ta pa Ta (in ne kot srčica bleščičevič), zraven je po navadi kraj bivanja, rojstni datum, mogoče podatek o izobrazbi, zaposlitvi...

Pa recimo, da se režim zamenja. In dobimo na oblast paranoičnega psihota. Ni nemogoče, v času recesije (če se dovolj poglobi) je vse mogoče.
Ne bo težko povezat Tega pa Tega z njegovim bančnim računom, davčno številko, smešom. Takrat nobenemu ne bo prav, da je 3 leta nazaj napisal politični vic na zid kolega. Ali, da je nekoč bil fan Iztoka Mlakarja, ki je aprori apolitičen, recimo.

Možnosti zlorabe velikih baz podatkov je malo morje. Če sedaj izgleda vse nedolžno in "ah, kaj kompliciraš" ni rečeno, da bo tako tudi čez 3, 5 ali 10 let. Torej malo paničarjenja tu ni nikdar odveč. ;)
Imaš, da me vikaš!

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov