facebook

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
DangerRoss
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a DangerRoss » 26. Jan. 2012 16:46

s0nckic4 napisal/-a:džeki, razumljivo, konec koncev niti nisma ista generacija.
jaz sem si ga pred 5 leti naredila (verjetno-se niti ne spomnim več) iz popolnoma blesavih attention whore razlogov in pa ker ga je imela večina prijateljev. potem sem pa odrasla in maksimizirala izkoristek njegovih plusov :)

LZ, meni se je v teh letih nabralo 500+ kontaktov oseb, ki sem jih poznam in/ali sem jih v nekih okoliščinah spoznala. in se mi zdi precej lažje te znance kontaktirat preko fb (če jih kdaj za kaj rabim) kot pa poklicat po telefonu (ko nimam niti telefonske) in razlagat kdo sem in potem še tist awkward moment, če nima oseba pojma kdo sem. hehe

ja itak.. lažje ti je natipkat neko sporočilo kot pa nekoga najt v imeniku in prisnit tipko "call"..
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 26. Jan. 2012 17:14

^^če je napisala, da nima njihove telefonske pol jih malo težko pokliče, se ti ne zdi? Pa v javnem imeniku na netu tud nimajo vsi telefonske. Pa še razlagat pol kdo sploh je itd. Pač napišeš sporočilo na fb v tem primeru pa mogoče tam povprašaš po telefonski in se dalje preko tel. zmeniš, če je kaj nujnega.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
DangerRoss
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a DangerRoss » 26. Jan. 2012 17:50

moje mnenje je, da se telefonske da dobit (sj to se je delal včasih, a ne?), če rabiš kaj nujnega.. sploh pa če so to znanci, to pomeni, da se poznate, tko da ne bi smel bit problem se spomnit nekoga, ki ga poznaš.
pa ja, vem, da bodo zdaj argumenti, da tehnologija napreduje, da na fb dobiš informacije veliko hitrje itd., s čimer se strinjam, samo iz svojih izkušenj lahko rečem, da se jih da dobit tudi drugače, poleg tega pa so še druge prednosti, ki sem jih opazila pri sebi potem, ko sem nehala uporabljati fb. tko, da je meni osebno (kot nekdanji uporabnici fbja) to samo lame excuse.
Uporabniški avatar
CalledAnja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a CalledAnja » 26. Jan. 2012 18:25

Dioniz napisal/-a:http://www.facebook.com/help/somethings-not-working

tu ne najdeš nič?

ne, nikjer ni nič v smislu 'zamenjala sem ševilko' al kej
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 26. Jan. 2012 19:58

DangerRoss napisal/-a:moje mnenje je, da se telefonske da dobit (sj to se je delal včasih, a ne?), če rabiš kaj nujnega.. sploh pa če so to znanci, to pomeni, da se poznate, tko da ne bi smel bit problem se spomnit nekoga, ki ga poznaš.
pa ja, vem, da bodo zdaj argumenti, da tehnologija napreduje, da na fb dobiš informacije veliko hitrje itd., s čimer se strinjam, samo iz svojih izkušenj lahko rečem, da se jih da dobit tudi drugače, poleg tega pa so še druge prednosti, ki sem jih opazila pri sebi potem, ko sem nehala uporabljati fb. tko, da je meni osebno (kot nekdanji uporabnici fbja) to samo lame excuse.

seveda se da dobit telefonske. prav tako se da človeku razložit kdo si in kaj hočeš od njega. da se pa tudi preprosto odpret fb in napisat sporočilo.
imam tudi občutek, da se občuti večja "povezanost" med majo, ki je tvoja fb frendica in te sprašuje, če pri vas v službi rabite kako tajnico kot pa majo iz paralelke na gimnaziji, ki je vedno kadila pred šolo in se je potem prepisala na poslovno komercialno, ki je ista oseba in te kliče po telefonu ter sprašuje isto stvar.

in ja, take maje jaz imam med mojimi 500+ fb prijatelji in ne, ne vidijo vsega, kar jaz počnem. :D
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 26. Jan. 2012 20:23

DangerRoss napisal/-a:poleg tega pa so še druge prednosti, ki sem jih opazila pri sebi potem, ko sem nehala uporabljati fb.
Lej, če si ti imela težave s FBjem, je to tvoj problem, in je pač tvoja izkušnja žal tolk slabša.
Večini še vedno prav dobro služi in niti ne povzroča nekih strašnih preglavic.

(pa še ena je lihkar v "priznam da" pisala, da je "našla svoj notranji mir, odkar ni več na FB" - men tole res ni jasno kaj ste zganjali/so vam počeli, da ste utrpeli take hude "travme")
Uporabniški avatar
DangerRoss
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a DangerRoss » 26. Jan. 2012 21:06

nisem imela nikakršnega problema in nimam nobenih travm (wtf?) niti nisem ničesar zganjala. to je pač moje osebno mnenje, za sporočit nekomu neki obstajajo tudi drugi načini in me tovrstni izgovori, da ljudje uporabljajo to zaradi tega, ne prepričajo :D lahko pa poskusite s kakšnimi drugimi argumenti :)

Večini še vedno prav dobro služi
...o tem bi se pa dal še razglabljat.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 26. Jan. 2012 21:39

Zakaj bi ti kdorkoli sploh moral argumentirat in te prepricat? Ti ga ne uporabljas vec, fajn zate. Nam, ki ga uporabljamo, je pa vseeno ce ga vi ne (men je prav smesno, kako bivsi uporabniki FB-ja mislijo, da so bolj kul, ker ga ne uporabljajo vec in cutijo potrebo po dokazovanju, zakaj je bolje biti neuporabnik), tko da get over it.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
DangerRoss
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a DangerRoss » 26. Jan. 2012 22:22

mi ne rabi ;) samo je dala argument za po mojem citatu, tko da.. nimam nobene potrebe po prepričevanju nekoga, naj gre dol s facebooka, lahko pa povem svoje mnenje, da se ne strinjam s tem, da je lažje nekomu poslat sporočilo na fb kot ga poklicat, ravno tako kot lahko nekdo pove, da je fb ful kul zadeva. to je pa to.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 28. Jan. 2012 12:37

Ja ne, lažje je poslat sporočilo na FB. Odpreš svoj profil, tam v un okenček vpišeš Ana Novak, najdeš Ano Novak, klikneš na Pošlji sporočilo in napišeš sporočilo. Vzame ti 2 minuti (ok, več, če je sporočilo dolgo :) ). Izbrskat telefonsko od nekoga, ki ga že 6 let nisi videl v dobi, ko so telefonski imeniki za osebne številke eksponati iz muzejev, mu razložit kdo da fuck si in zakaj ga motiš med kosilom, ti sigurno vzame precej več časa.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 28. Jan. 2012 13:18

_patchouli_ napisal/-a:zakaj ga motiš med kosilom
Hehe
Ampak ja, točno zarad tega jz rajši pošljem SMS/e-mail/FB sporočilo.. da si človek na drugi strani pač vzame čas oz. odgovori, ko njej/njemu najbolj ustreza.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 28. Jan. 2012 17:04

CaliLove* napisal/-a:Zakaj bi ti kdorkoli sploh moral argumentirat in te prepricat? Ti ga ne uporabljas vec, fajn zate. Nam, ki ga uporabljamo, je pa vseeno ce ga vi ne (men je prav smesno, kako bivsi uporabniki FB-ja mislijo, da so bolj kul, ker ga ne uporabljajo vec in cutijo potrebo po dokazovanju, zakaj je bolje biti neuporabnik), tko da get over it.

Tudi meni se to zdi smešno, ker taki potem mislijo, da odkar več niso na fb (ali tisti, ki nikoli niso bili), imajo spet nazaj svoje življenje, mi pa celega posvetimo fb-ju. Jawohl. Pa ja, itak nekateri še vedno obsedeno čekirajo fb vsakih 5 min, eni tega nikoli nismo in še vedno ne počnemo. :) Jaz recimo ko grem na računalnik, najprej pregledam gmail, včasih kakšno gossip stran in vreme v prihodnjih dneh, šele nato, ko že grem z računalnika, prečekiram še fb. Včasih, ko imam čas in me kaj konkretno zanima, sem tudi dalj časa gor, drugače pa ne čutim prav nobene potrebe fb pregledovati vsako uro ali vsak dan. Niso pa bivši fb uporabniki nič manj na netu, vsaj nekateri. Mi je en kolega nekaj mesecev nazaj mimogrede navrgel, da odkar nima več fb-ja, je pa toliko več na eni drugi strani na podobno foro. :D No, kasneje je prišel celo nazaj na fb.
Mene prav en drek briga, če nekdo zabije gor cel dan ali niti minute, ker imeti fb ali ne imeti ga, ne naredi nobenega pametnejšega. :wink:
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 30. Jan. 2012 19:37

ne najdem teme o tem, zato bom raje vprašala tukaj, ker se navezuje na fb.. malo brskam za kakšnimi forami oz. citati v slikah, fore na račun razmerij, na temo ženskega sveta oz. samskem življenju, ki zna biti včasih celo boljše kot v zvezi ko vidiš kakšne zveze majo nekateri, začinjene z nekoliko sarkazma :) ve kdo za kakšne take hudomušne fore? nekaj v stilu tega mi je všeč (za predstavo)

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 30. Jan. 2012 20:20

^^ker ravno sprašuješ v FB temi...obstaja tale "klub" :) , majo precej takih for.

Eh, aja. Sej si s tam verjetno te fotke pobrala :D
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 31. Jan. 2012 0:14

ja, od tam, mi jih je ene par posrečenih :D iščem pa še dalje po netu a ne najdem kakšne take strani

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov