Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^hehe, dober odgovor
*erm, pravzaprav..a ni lih temu namenjeno tole, komu je vidna kakšna objava? Pač, označi se "public/javno".
Pa še tole: zdej ugotavljam, npr. komentarji na straneh, ki so javne, se pokažejo tud na mojem zidu (gledano kot registriran uporabnik, ampak ne moj FB prijatelj) in jih je treba "ročno odstranjevat" (KLJUB temu, da sem tole spodaj opisano naredila), ni mi pa ponudilo možnosti komu naj bo vidno.
Nč bat za javnost mojih objav, mam vse na najbolj privat možno (upam), pa tudi kar objavljam, ni nič škodljivega.
'k then, potem sem mal narobe razumela kaj naj bi ta sprememba naredila; dajalo mi je vtis, kot da bo v novem profilu/timeline-u več zadev bolj javnih/dostopnih, ne glede na trenutne nastavitve in da jih je treba, pred prehodom na timeline, spremeniti. My bad.
*erm, pravzaprav..a ni lih temu namenjeno tole, komu je vidna kakšna objava? Pač, označi se "public/javno".
Pa še tole: zdej ugotavljam, npr. komentarji na straneh, ki so javne, se pokažejo tud na mojem zidu (gledano kot registriran uporabnik, ampak ne moj FB prijatelj) in jih je treba "ročno odstranjevat" (KLJUB temu, da sem tole spodaj opisano naredila), ni mi pa ponudilo možnosti komu naj bo vidno.
Ja, ampak se navezuje na Timeline; se pravi, obstaja od kar obstaja (ideja o) Timeline(-u).CaliLove* napisal/-a:Ta opcija obstaja ze sigurno pol leta
Nč bat za javnost mojih objav, mam vse na najbolj privat možno (upam), pa tudi kar objavljam, ni nič škodljivega.
'k then, potem sem mal narobe razumela kaj naj bi ta sprememba naredila; dajalo mi je vtis, kot da bo v novem profilu/timeline-u več zadev bolj javnih/dostopnih, ne glede na trenutne nastavitve in da jih je treba, pred prehodom na timeline, spremeniti. My bad.
-
Jess° - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 7. 2007
Hm, ne moreš mu poslat zasebnega sporočila, ker tega nima omogočeno, prav tako ne dodat kot prijatelja. Ja, lahko objaviš nekaj in označiš kot public, pa vendar je to vidno vsem, ne pa SAMO njemu. Pa vendar vem, da redno čekira moj profil in bi rada da nekaj vidi res samo on. Mah, bomo že. No worries
ps: a ta timeline, se ga bo dalo kok skenslat, ko bojo to nastavili vsem uporabnikom ali pač to ne bo mogoče? ker mi je res grozn
ps: a ta timeline, se ga bo dalo kok skenslat, ko bojo to nastavili vsem uporabnikom ali pač to ne bo mogoče? ker mi je res grozn
- AtomicKitty
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 6. 2006
hej folk mene pa zanima kakšno imate kaj mnenje o facebooku?
vam je doprinesel kaj v vaše življenje? sama osebno mislim, da sem od njega imela več škode kot koristi, sem pa bila tudi precej odvisna od njega. tako da sem izbrisala svoj račun in po treh.. letih poskušam zaživet ponovno brez njega....
vam je doprinesel kaj v vaše življenje? sama osebno mislim, da sem od njega imela več škode kot koristi, sem pa bila tudi precej odvisna od njega. tako da sem izbrisala svoj račun in po treh.. letih poskušam zaživet ponovno brez njega....
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
^ nastavi si, da imaš ta del profila public. poskusi pri nastavitvah za interese.
včasih nadležen, ampak nujen
AtomicKitty napisal/-a:hej folk mene pa zanima kakšno imate kaj mnenje o facebooku?
včasih nadležen, ampak nujen
Vsak raj ima svojo kačo.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
jaz to več uporabljam kot mobitel. veliko lažje kaj organizirat, vspostavit stik ipd. pa ne samo fb, tudi gmail, skype ipd. ti načini komunikacije so prihodnost. prej kot se jih navadiš, lažje je. jaz z ljudmi večinoma komunicirami preko teh omrežij. telefon samo če gre za stvari ki so tukaj in zdaj.
na živce mi gre pa predvsem zaradi nenehnih sprememb in moram potem vedno znova nastavitve zasebnosti študirat. ker tudi če rečejo, da vse ostane isto, to nikoli ni čist res.
na živce mi gre pa predvsem zaradi nenehnih sprememb in moram potem vedno znova nastavitve zasebnosti študirat. ker tudi če rečejo, da vse ostane isto, to nikoli ni čist res.
Vsak raj ima svojo kačo.
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
Zanimiva razlaga, ki me ne prepriča, jaz nimam fb in ne vidim nobenega razloga, da bi ga imel. Da bi imel gor 700 nekakšnih virtualnih prijateljev, s katerimi bi delil vse svoje interese, se mi zdi precej nesmiselno. Nikoli ne bom organiziral ničesar, za kar bi moralo vedeti 700 ljudi, saj imam raje zaprt krog prijateljev.
Uporabljam skype in messenger, za občasno komunikacijo s par ljudmi. Meni to zadostuje..
Uporabljam skype in messenger, za občasno komunikacijo s par ljudmi. Meni to zadostuje..
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Meh, jaz sem pa naredil FB, ni mi žal.
Mam 88 kolegov, za 700 mi ni interes..vse poznam, na zid dajem samo linke, mam par slikc, se ne prodajam ravno kot izdelek.
Olajša mi komunikacijo, vzdržuje kontakt z ljudmi pri katerih bi imel čez nekaj časa problem pristopiti ker ne bi vedel če imam pravico da ga kliknem.
Včasih se načela pač splača premagat.
Mam 88 kolegov, za 700 mi ni interes..vse poznam, na zid dajem samo linke, mam par slikc, se ne prodajam ravno kot izdelek.
Olajša mi komunikacijo, vzdržuje kontakt z ljudmi pri katerih bi imel čez nekaj časa problem pristopiti ker ne bi vedel če imam pravico da ga kliknem.
Včasih se načela pač splača premagat.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
džeki, razumljivo, konec koncev niti nisma ista generacija.
jaz sem si ga pred 5 leti naredila (verjetno-se niti ne spomnim več) iz popolnoma blesavih attention whore razlogov in pa ker ga je imela večina prijateljev. potem sem pa odrasla in maksimizirala izkoristek njegovih plusov
LZ, meni se je v teh letih nabralo 500+ kontaktov oseb, ki sem jih poznam in/ali sem jih v nekih okoliščinah spoznala. in se mi zdi precej lažje te znance kontaktirat preko fb (če jih kdaj za kaj rabim) kot pa poklicat po telefonu (ko nimam niti telefonske) in razlagat kdo sem in potem še tist awkward moment, če nima oseba pojma kdo sem. hehe
jaz sem si ga pred 5 leti naredila (verjetno-se niti ne spomnim več) iz popolnoma blesavih attention whore razlogov in pa ker ga je imela večina prijateljev. potem sem pa odrasla in maksimizirala izkoristek njegovih plusov
LZ, meni se je v teh letih nabralo 500+ kontaktov oseb, ki sem jih poznam in/ali sem jih v nekih okoliščinah spoznala. in se mi zdi precej lažje te znance kontaktirat preko fb (če jih kdaj za kaj rabim) kot pa poklicat po telefonu (ko nimam niti telefonske) in razlagat kdo sem in potem še tist awkward moment, če nima oseba pojma kdo sem. hehe
Vsak raj ima svojo kačo.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Meni je FB pomagal predvsem pri tem, da sem kdaj dobila kakšno študentsko delo, ki je bilo bolj "interne" narave oz. niso dajali oglasa, ali pa so kje zadnji moment rabili koga, če je kdo odpovedal, skratka - v ta namen ga je praktično imeti in v ta namen imam tudi nekaj "samo" znancev, ki pa v takih trenutkih znajo priti prav. Pa tudi sicer s kom na ta način vzpostaviš stik in je lažje, kot nekoga spoznati v lokalu, kjer je vsak strogo s svojo družbo (četudi se pije) in če nimaš ravno nekih skupnih prijateljev, je lažje navezati stik preko FB. Se imam za precej družabno bitje, a smo ravno zadnjič ugotavljali s prijatelji, da je to le bolj praktičen način spoznavanja oz. prebije led. Nimam pa velike št. prijateljev, tudi nobenega neznanega nimam med njimi, ker nikoli ne veš, kdo se skriva pod nekim imenom, pa četudi imava 50 skupnih prijateljev.
So mi pa bedni tipi, ki so v zvezah in pošlje kdaj kdo prošnjo, a ga niti na videz ne poznam oz. tudi če koga poznam od kje, pa nismo nikoli spregovorili več kot par osnovnih besed (ali še to ne), mi je neumno, da me dregne ali pošlje prošnjo. Dvomim, da rabi novo prijateljico, vsega o meni pa tudi ne rabi vedet, tako da take prošnje kar kenslam.
In ne vem kaj je to za invazije, da okoli novega leta kar nekaj oseb med mojimi prijatelji (ne ožji, bolj kategorija znanci) objavlja slike daril, ki so jih dobili. Od takih se kar odjavim od objav. Še najmanj me zanima, kakšne gate bo odslej oblekla sosedova Micka za svojega dragega Joškota.
So mi pa bedni tipi, ki so v zvezah in pošlje kdaj kdo prošnjo, a ga niti na videz ne poznam oz. tudi če koga poznam od kje, pa nismo nikoli spregovorili več kot par osnovnih besed (ali še to ne), mi je neumno, da me dregne ali pošlje prošnjo. Dvomim, da rabi novo prijateljico, vsega o meni pa tudi ne rabi vedet, tako da take prošnje kar kenslam.
In ne vem kaj je to za invazije, da okoli novega leta kar nekaj oseb med mojimi prijatelji (ne ožji, bolj kategorija znanci) objavlja slike daril, ki so jih dobili. Od takih se kar odjavim od objav. Še najmanj me zanima, kakšne gate bo odslej oblekla sosedova Micka za svojega dragega Joškota.
-
Marichuy90 - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 9. 2009
Zna kdo nastaviti, da se na novem profilu prikazujejo tvoji komentarji oz. ostale stvari (npr., da na kakšno javno stran objaviš sliko)? Prej sem imela tako nastavljeno, da se je vse to prikazovalo med nedavnimi aktivnostmi.
Sicer piše, da je to dovoljeno na časovnici, vendar potem časovnica tega ne prikaže.
Je pa še ena stvar, ki me moti... ko lajkaš eno stran, se ti pokaže v nedavnih dejavnostih, vendar se ti, ko lajkaš nekaj drugega ta prejšna kar zbriše...
Sicer piše, da je to dovoljeno na časovnici, vendar potem časovnica tega ne prikaže.
Je pa še ena stvar, ki me moti... ko lajkaš eno stran, se ti pokaže v nedavnih dejavnostih, vendar se ti, ko lajkaš nekaj drugega ta prejšna kar zbriše...
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov