facebook

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 22. Dec. 2011 13:32

^^to ni res; nekatere se da. Pač, odvisno od nastavitev.

@Tamala_mrha: čak, potem maš zdej 2 profila? Se v starega še lahko vpišeš? Če ja, najprej tam zamenjaj e-mail naslov, pa potem še v novem.
Al želiš ustvarit nov račun (z istim naslovom)?

*Gaja* napisal/-a:tisto, kar si mi linkala, mam že nastavljeno tako. ko se odjavim iz FB, me ne najde na googlu, oz. tudi če bi izpisalo ime in priimek, ko klineš gor, se moraš prijavit oz. registrirat, da lahko vidiš profilno sliko. pri enih pa gre prikazat :?
Nastavi drugače. Pač, obkljukaj, da te najdejo brskalniki, še pred tem pa v "how you connect" nastaviš "everyone", v "apps and websites" pa potem tole obkljukaš.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 22. Dec. 2011 15:21

Zdaj je šlo, sem na tistem prvem računu spremenila mail in si na tem nastavila tega, ki ga največkrat čekiram, tisti račun pa znova deaktivirala. Imela sem samo trenutni račun, tisti je bil med zadetki še viden in je marsikdo mislil, da me mora tam dodat (ni pa bilo slike in nič, skratka prazen odprt račun), čeprav sem ga že pred kakimi 4 leti deaktivirala. Sem mislila, da ga več ne bo šlo "oživit". Tenkju veri veri mač! ;D
Zadnjič spremenil Tamala_mrha, dne 22. Dec. 2011 15:25, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 22. Dec. 2011 15:23

mene zanima če bo to sranje od Časovnice postala nujna funkcija?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 22. Dec. 2011 22:11

Upam, da ne. Čeprav so glede vseh stvari tk hinavski...da postopoma prihajajo, nakar jo maš tud ti.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 22. Dec. 2011 22:35

Imajo eni prijatelji to časovnico, NI MI VŠEČ.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 22. Dec. 2011 23:35

Ja, te dni enkrat jo dobijo se vsi tisti, ki je se nimajo. Meni ni slaba. Pac navadit se moras, tako kot na vse spremembe. Ne glede na to, kako se (nekateri) pritozujejo ob spremembah, smo se do zdaj se vsake navadili. :)
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 23. Dec. 2011 9:39

Od danes dalje majo timeline vsi.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 23. Dec. 2011 9:47

Jst ga še nimam :P
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 23. Dec. 2011 10:04

Jaz še ne...pa upam ,da ne drži, kar je dioniz napisal.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 23. Dec. 2011 10:19

tak se je govorilo. nisem preverjal.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 23. Dec. 2011 11:15

^^začni preverjat resničnost svojih izjav :P

CaliLove* napisal/-a:Pac navadit se moras, tako kot na vse spremembe. Ne glede na to, kako se (nekateri) pritozujejo ob spremembah, smo se do zdaj se vsake navadili. :)
Mja, že res, sam tale sprememba je kar velika; poleg tega, da je mnogim grda/nepotrebna/čudna/preveč razkriva-spet se je treba neki ukvarjat z nastavitvami zasebnosti (oz. tak občutek sem dobila)... :?
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 23. Dec. 2011 11:49

22. december je pisalo na Facebooku, ampak se ne spomnim tocno kje. Mislim, da na tisti strani, kjer je predstavljen timeline.

Jah purple, kaj ces, se pac navadis, ali pa skenslas profil, ce ti ni vsec/se ti ne da s tem ubadat. Kaj pa ti drugega preostane. Nastavitve zasebnosti se pa meni niso nic spremenile (in se mi nikoli niso same od sebe - mislim, da je to med folkom spet rahla paranoja, tko kot vsakic, ko se FB spremeni).
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 23. Dec. 2011 12:21

Glede zasebnosti: opcijo "Limit the Audience for Past Posts/Manage past post visibility" jz razumem spet kot poseg v zasebnost oz. spreminjanje nastavitev; pač, do določenih starejših objav se je zdej bilo treba "dokopat" z velik klikanja (let the past be the past al neki :D), zdej bodo te reči ful bolj dostopne. OK, prednost te časovnice vidim v tem, da določene reči pa bi radi imeli bolj vidne in se jih zdej lahko, erm, izpostavi (highlight); ter da dovoli tistih 7 dni, da si sami uredimo izgled, preden gre v dokončno v objavo.

In še vedno nikjer ne najdem današnjega datuma v navezi s temle, razen npr. v kakšnem prispevku, kjer je pa tudi popravek, ki pravi Update: There is no specific date set by Facebook to set timeline as default profile page so far, niti tukaj.
...skratka, moj point je: pustite nam uživat še ta kratek čas, ko nam je na voljo stari profil :lach:
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 23. Dec. 2011 14:08

Mah, sem tudi jst gledala takrt predstavitev Timeline, ko sem prišla na en tak profil in je tam res pisalo, da bo od 22. 12. to veljalo za vse FB profile. Pa saj iz izkušenj vemo, da nekaterim zamenjajo prej, nekaterim kasneje :) Pri prejšnji spremembi sem recimo jst imela novi profil že en mesec pred mojim bratom. Uglavnem, upam da tale Timeline dobim čim kasneje.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 23. Dec. 2011 21:01

purple_rain napisal/-a:Glede zasebnosti: opcijo "Limit the Audience for Past Posts/Manage past post visibility" jz razumem spet kot poseg v zasebnost oz. spreminjanje nastavitev;

Ta opcija obstaja ze sigurno pol leta, ni pa noben poseg v zasebnost. Z njo namrec spremenis nastavitve za pretekle objave - iz tistih, ki jih imas zdaj nastavljene na Public ali friends of friends v Friends only ("If you use this tool, content on your timeline you've shared with friends of friends or Public will change to Friends."), tako da ni nic skodljivega. Ce pa ti kaksna posamezna objava ni vsec, jo pa lahko brez problema odstranis. Drugic pa s premislekom objavljat. :)

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov