Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
na teh naprednih smartphonih se da tud chatat. Jaz mam Nokio C3 pa bi verjetno kaki program rabo, da bi mi šlo. Itak pa po pravici povedano tega niti malo ne rabim.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
Gracia - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 7. 2011
Jaz sem itak na FB redko kdaj online na chatu, tako da se tudi na telefonu ne bi posluževala chata, če bi si morala naložit samo kakšen program.
Don't give to anyone the power to put you down. Haters are losers pretending to be winners.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Če si s telefonom na FB prek brskalnika, se ne da chat-at; če z aplikacijo (android), se pa da. Vsaj na mojem je tko; sam ne uporabljam tega.
(čeprav je ta app. za en drek :S)
(čeprav je ta app. za en drek :S)
-
Gracia - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 7. 2011
Mene prav iritira, če je kdo v družbi dosti na FB (na telefonu), kaj šele da bi chatal gor ali objavljal, kje se nahaja in kaj počne. Nekateri še napišejo s kom so na kavi, ajme.
Ali pa fore v stilu "sem na najbolj hudi žurki eveeer". Jawohl. Zato pa se spomniš kaj takega napisat na FB, ne?
Ali pa fore v stilu "sem na najbolj hudi žurki eveeer". Jawohl. Zato pa se spomniš kaj takega napisat na FB, ne?
Don't give to anyone the power to put you down. Haters are losers pretending to be winners.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
ej, dans sem naredil FB...kako ga nardit čimbolj zasebnega itd.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
Za zasebnost profila najprej tule nastavi na Prijatelji (ali Po meri v primeru, da recimo želiš da je vidno prijateljem pa kljub temu želiš dodatno še skrit pred kako osebo, ki jo imaš kljub temu med prijatelji). No pod tem pa imaš še: Kako se povezati, Kako deluje označitev, itd. tukaj si lahko tud pri vsakem posebej Urediš nastavitve kako želiš.
Kar se tiče posebej ureditve profila in zasebnosti tvojih osebnih informacij sem že na prejšnji strani eni punci pisala:
Za zasebnost albuma sem tud na prejšnji strani že pisala (v primeru, če maš že kake slike gor naložene):
No to je to za začetek. Če ti pa ni kaj jasno pa dodatno vprašaj ker nevem, če sem dovolj razumljivo napisala Najlajže bi blo, da daš nekomu ki obvlada, da ti vse nastavi.
Pa dobrodošel
Kar se tiče posebej ureditve profila in zasebnosti tvojih osebnih informacij sem že na prejšnji strani eni punci pisala:
Glede ostale zasbnosti na profilu pa lahko vsako posebej nastaviš kar hočeš, da se ti vidi javno ali zasebno... klik pri vsakem posebej imaš na desni ikonico in z klikom na njo nastavljaš nastavitve (Samo jaz, prijatelji, prijatelji mojih prijateljev ali javno) - najboljše, da si vse nastaviš na Prijatelji. Na levi pa maš še celi seznam pa lahko normalno preklapljaš in nastavljaš pri vsakem posebej po teh ikonicah (Osnovne informacije, Slika profila, Prijatelji in družina itd.)
Za zasebnost albuma sem tud na prejšnji strani že pisala (v primeru, če maš že kake slike gor naložene):
Na svojem profilu klikni slike pol se ti odprejo tvoji albumi, NE klikat na album ampak klikni nad albumi kjer imaš napisano FOTOGRAFIJE (to klikneš), zraven fotografij še videoposnetki piše, da boš lažje našla. Pol ko klikneš na fotografije se ti odprejo albumi in imaš zraven imena albuma tako malo ikonico (enako kot pri nastavljanju informacij za tvoj osebni profil) klikneš na njo in tam si lahko zasebnost albuma nastaviš Prijatelji (al karkoli pač hočeš).
No to je to za začetek. Če ti pa ni kaj jasno pa dodatno vprašaj ker nevem, če sem dovolj razumljivo napisala Najlajže bi blo, da daš nekomu ki obvlada, da ti vse nastavi.
Pa dobrodošel
Yada, yada, yada...
-
ej kako naredit da ti profilno sliko ne more public povečat, al pa da če v iskalnik utipkaš da sploh ne vid slika?
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
Profilno sliko in ime imamo vsi vidno (vsaj pomanjšana slikca takrat ko kliknejo na tvoj osebni profil povečat pa ne gre vsem, če si tak nastaviš). Drugače če te moti, da bi te lahko vsak videl lahko nastaviš vsaj to, da te v iskalniku ne more noben najdet razen tvojih prijateljev.
No, da se ne bo vsem na veliko odpirala tvoja prikazna pa naredi tole (sem tud zgoraj že opisala za zasebnost albumov):
Pojdi na svoj profil, pod profilno klikni SLIKE pol se ti odprejo tvoji albumi (če maš že kakega naloženega) in klikneš na FOTOGARAFIJE:
Pol se ti vsi Albumi na dodatni strani odprejo pa majo zraven imena albuma eno ikonico kjer nastaviš to zasebnost...
Tebe zanima za album Prikazne slike, če nočeš da se javnosti odprejo na veliko nastaviš na Prijatelji, če pa nočeš da se album in slike v njem tud tvojim prijateljem odpirajo pa nastavi Po meri - samo jaz.
Upam, da sem mal pomagala... ne znam lepše razložit
No, da se ne bo vsem na veliko odpirala tvoja prikazna pa naredi tole (sem tud zgoraj že opisala za zasebnost albumov):
Pojdi na svoj profil, pod profilno klikni SLIKE pol se ti odprejo tvoji albumi (če maš že kakega naloženega) in klikneš na FOTOGARAFIJE:
Pol se ti vsi Albumi na dodatni strani odprejo pa majo zraven imena albuma eno ikonico kjer nastaviš to zasebnost...
Tebe zanima za album Prikazne slike, če nočeš da se javnosti odprejo na veliko nastaviš na Prijatelji, če pa nočeš da se album in slike v njem tud tvojim prijateljem odpirajo pa nastavi Po meri - samo jaz.
Upam, da sem mal pomagala... ne znam lepše razložit
Yada, yada, yada...
-
o hvala, kikyca
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Mene pa zanima, kako si nastavit, da te najdejo na googlu med zadetki (samo preko profilne slike) tudi tisti, ki niso na FB? In pa ko klikne na link od FB, četudi ni gor in torej naj ne bi mogel imeti vpogleda? Zanima me seveda samo za vidljivost prikazne slike, ker imam ostalo nastavljeno na privat.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^ne razumem kaj mislš s tem prek profilne slike - pač, da te lahko vidijo tudi ne-fb-prijatelji, ampak samo slikco, nč info?
tole za urejanje iskanja
tole za urejanje iskanja
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Jaz bi pa rada nastavila za prijavljanje mail, ki ga največ uporabljam, ker zdaj moram čekirat dva. Ko sem se prvič registrirala na FB (looong time ago, ko ga je pri nas še bolj malo folka uporabljalo), sem se prijavila z mojim gmail računom, ki ga največ čekiram. Tisti profil sem potem deaktivirala, ker takrat nisem bila skoraj nič aktivna in mi je bilo bedno gor. Vmes ga nisem nazaj niti enkrat aktivirala, zato so mi ga očitno zamrznili, je pa še vedno vidno med zadetki (a pač brez slike, skratka čisto nič ni za videt, prazen profil oz. vse je ostalo nastavljeno na privat). Zdaj se več ne morem prijaviti s tistim mailom pri tem računu, ker je že zaseden. Kam lahko pišem na FB, da mi bodo odgovorili oz. uredili to, če se sploh da in nisem preveč optimistična?
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
purple_rain napisal/-a:^^ne razumem kaj mislš s tem prek profilne slike - pač, da te lahko vidijo tudi ne-fb-prijatelji, ampak samo slikco, nč info?
tole za urejanje iskanja
mogoče sem prehitro pisala in zato za koga nerazumljivo ... želim, da tudi tisti, ki sploh nimajo računa na FB najde moj profil med zadetki (samo profilno mislim na to, da ostalih podatkov ne prikaže, ampak da ve, za koga gre, če me razumeš). za tiste, ki so na FB in niso moji prijatelji, pa je itak isto vse na privat in ne vidijo nič razen prikazne slike in skupnih prijateljev.
tisto, kar si mi linkala, mam že nastavljeno tako. ko se odjavim iz FB, me ne najde na googlu, oz. tudi če bi izpisalo ime in priimek, ko klineš gor, se moraš prijavit oz. registrirat, da lahko vidiš profilno sliko. pri enih pa gre prikazat
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov