facebook

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Marichuy90 » 17. Jun. 2011 9:28

Tistim, ki gre FB v nos oz. jim ni všeč naj ga enostavno ne uporabljajo.

Jaz imam dovolj stikov v real lajfu, vendar mi je fajn mal pofirbcat kaj počnejo sošolci iz OŠ, SŠ... občasno odkrijem kakšnega bivšega soseda, prijatelja iz otroštva. Zame je FB priročna stvar in ne vidim slabih lastnosti.

Je pa slabo, če si obseden s FB-jem in če ga npr. uporabljaš tudi med druženjem s prijatelji, na kar sem alergična. Čeprav imam internet tudi na telefonu, mi na misel ne pride, da bi na kakšnem izletu, dopustu ali kavici s prijatelji šla na FB.
Uporabniški avatar
Angel in devil shoes
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel in devil shoes » 17. Jun. 2011 10:15

Marichuy90 ... Jah, sam tega folka je čedalje več :) ... Včasih je bil FB, pa smo ga vsi uporabljali le doma ... Zdej greš pa po mestu in se vsi pogovarjajo le o njem, prižgeš tv, odpreš časopis, mobitel ... Sam še FB ... :) zato mi je ratal pa že kr zelo nadležen in tud na FB se spreminja v čedalje bolj posiljeno zadevo ... Čedalje bolj posega v človekovo intimo ... Eni se to zavedajo, eni žal ne ...

Sej ravno zarad kakšnega firbca sm tud jest še na FB, ampak le na par mescov, tako mam res več stvari novih za videti, kot pa ljudje, ki na Fb visijo večkrat na dan ...
Uporabniški avatar
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Marichuy90 » 17. Jun. 2011 10:50

Imaš prav ja. Tudi sama med svojimi prijatelji vidim kako radi v družbi visijo na FB. Pa jih vprašam, če ne zdržijo brez al kaj je razlog. Pravega odgovora še nisem dobila :D

Mogoče mi lahko kdo tukaj pove, kje je razlog za visenje na FB v družbi? :D Pa pomoje nisem/nismo dolgočasna družba, hehe.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 17. Jun. 2011 10:54

meni gredo pa taki kolegi kot si ti 'na živce'. je najlažje kako druženje organizirat na fb. piknik, žur... se vse da gor zmenit. in potem je treba take kot si ti posebej klicat, se hitro pozabi o vsem obvestit.
meni je fino, ker imam vse kontakte na kupu. nimam mailov od vseh, niti telefonskih. in ker je vsak 10x na dan na fb, se veliko hitreje vse na tak način dogovorimo. in na način, ki ga uporabljam, se mi sploh ne zdi, da mi poseno posega v zasebnost. res mi je vseeno, če zdaj Zucki ve, da imamo v četrtek ob 7 piknik, kjer bomo jedli pečene perutničke iz hoferja, ker so cenejše kot šparove in da bo prijatelj XY prinesel žogo... če ne znaš neke tehnologije uporabljat, še ne pomeni, da je brezvezna.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 17. Jun. 2011 11:12

Angel in devil shoes, če bi znala še "Skype" pravilno napisat, ko ga že tolk promoviraš, tud ne bi blo slabo. :P
Uporabniški avatar
Angel in devil shoes
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel in devil shoes » 17. Jun. 2011 11:35

s0nckic4 ... Dokler folk uporablja FB le v namene organizacije dogotkov in promoviranja podjetij, je še uporaben, pa da na par mescov firbcaš ka folk dela (če maš že tako nujo) ... Vse ostalo, ko folk gor zabija čas vsak dan po par ur je pa poneumljanje folka ... Razno klukanje k ti je kaj všeč, komentiranje fotk, igrice, ...

Raje berite zanimive članke, revije iz svoje stroke, ki jo študerate, se dobte z frendi v živo pa se tam pogovarjajte ...

Nisem rekla, da si ti ena tistih, ki le gor visi pa čas zabija ... Želela sem le povedati, da en folk pretirano uporablja FB ali pa je že tolk zasvojen, da še, ko je med ljudmi ne zna nehat morit z njem ...

Sicer pa ste se kdaj vprašale, kakšno je bilo življenje pred FB ... Jaz sem se v identični količini, če ne še več, dobivala z frendi in sem vedela kaj se z njimi dogaja ... Zdej pa vem še to kaj dela moj sošolc iz faxa z katerim ne klepetava nikoli in smo fake frendi ...Res mam pa kaj od tega, nič več, kot to, da se čas zabija ...

Ja, hitro pišem in sem Skype narobe napisala ... Groza a :))))))

Vsak ma svoje mnenje ... FB je cool, za občasno uporabo (eventi,podjetja...)... Samo kaj, ko za veliko ljudi rata to ena obsesija ... Zabijanje prostega časa za PC ekranom ...

Potem pa ženskam riti rastejo :) Decom pa trebuhi :))))
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 17. Jun. 2011 11:43

^^se čist strinjam. Face je novodobna "zasvojenost", ki negativno vpliva na produktivnost posameznika (sicer pa....tale forum tud :D ).
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 17. Jun. 2011 11:46

Mnja...jaz ogromno časa zabijem na facebooku, pa se vseeno velikokrat dobim s kolegi, še vedno berem, še vedno grem tečt (pač dokler gre, haha :D ), še vedno počnem vse to oziroma še več kot pred facebookom. Pač, s tem, da preživljaš čas na fbju še ne pomeni, da se je vse preselilo v virtualni svet.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Angel in devil shoes
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel in devil shoes » 17. Jun. 2011 11:47

... sicer pa....tale forum tud ...

No tudi z tem se jaz strinjam ... :D Ampak tukaj pod določenimi temami vsaj izvem kaj bolj produktivnega, kot pa na FB ( če ne upoštevam vabil na evente ...) ... K je šu kolega na wc ... :) :lol:
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 17. Jun. 2011 12:37

emanuela napisal/-a:Mnja...jaz ogromno časa zabijem na facebooku, pa se vseeno velikokrat dobim s kolegi, še vedno berem, še vedno grem tečt (pač dokler gre, haha :D ), še vedno počnem vse to oziroma še več kot pred facebookom. Pač, s tem, da preživljaš čas na fbju še ne pomeni, da se je vse preselilo v virtualni svet.

Sej vem....ampak tako bi imela ogromno časa več za dobit se s kolegi, brat, tečt dokler gre ipd. Vsekakor pa drži - več kvalitetno porabljenega časa, tem bolje....konec koncev, vsem so štete ure :wink:
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 17. Jun. 2011 12:55

Fora pri facebooku je, da ga uporabljaš med tem, ko počneš nekaj drugega. jaz se zdj učim statistiko, visim na faceu/pač odprt je lol, ne vem kak si vi predstavljate nekajurno zabijanje na facebooku :D/ in na msnju. :D Pa ne vem kake kolege mate vi to, da vse kar lahk odnesete od njihovih stan je "grem srat" in podobno. Moji prijatelji redno objavljajo kake članke, ki so jim zanimivi, delimo glasbo med seboj, dost glede faksa zvem na fbju, pa tud random bullshit- npr. s švedsko sestrično se skoz zajebavavi prek fbja :D
Tisti, ki facebooka ne uporabljajo so vedno neki pametni, kako je to zabijanje časa, a po drugi strani je isto sranje obiskovanje forumov in drugih spletnih strani. Get rid of the "im more than you" complex, please.
Pa fak, če komu ustreza bit na facebooku tri ure na dan in raje bit doma, kot it na kavico..wtf? kdo ste vi, da boste solil pamet, KAJ JE BOLJE zanj?? Dobr, da nismo vsi enaki. Jao.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Marichuy90 » 17. Jun. 2011 13:01

Jaz si tudi ne predstavljam kako si razlagate "visenje na FB par ur skupaj". Jaz dostikrat odprem, prečekiram, če je kaj pametnega pa zaprem. Ne visim zato več ur skupaj gor...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 17. Jun. 2011 13:24

..Evelyn.. :top:

Zanimivo, ampak našo družbo je FB še bolj povezal. Imamo svojo skupino, kjer objavljamo kaj zanimivega, se zafrkavamo, dajemo moralno podporo med učenjem in še posebno menimo za ven. Tako se dobimo praktično vsak teden (kdaj še večkrat, seveda), prej pa mogoče enkrat na mesec (ker je bla tona klicanja in pregovarjanja, zdej pa se samo napiše in je zmenjeno).
Plus super za ohranjanje stika z kolegicami in znanci v tujini, katerih imam tudi precej.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 17. Jun. 2011 13:56

Angel in devil shoes, "converts are the most self-righteous"; mam feeling, da se imaš ful preveč za neki "kul", ker ti je "uspelo se znebit odvisnosti" - ja, verjamem, da si prej bila odvisna/"napačno" uporabljala FB in se zdej čutiš poklicano ostalim pametovat.
Honestly, jz ne vem kaj po več ur dnevno počet na FBju (res je pa, da pridem večkrat dnevno mal pokukat, če kdo kaj novega zanimivega povedal/objavim in spet grem). Če pa slučajno že komu paše - kako pa to nate vpliva, da se morš tolk razburjat?

In ne samo da "na hitro napišeš in se zmotiš", jz bi verjela, da se pač zmotiš oz. niti ne potrudiš (v tem primeru se raje izogibaj ang. frazam) (it's "custom", not "costum"; hudiča, vklopi si spell-checker! :D). :P

...fak, počasi te pa res začenjam ne-marat. :nixweiss: To je tisto, z nekaterimi takoj "kliknemo", z nekaterimi pa pač nikoli.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 17. Jun. 2011 14:06

Se strinjam s puncami zgoraj. Dvomim pa tudi, da katera od nas nonstop visi gor (tisti bolj 'viseči' uporabniki so po mojem stari tam nekje med 13 - 18 let, z izjemami seveda)... predvidevam, da če smo že pri računalniku, da tak kot tu pa tam preklopimo na forum, vmes pogledamo tud na fb kaj je novega in zapremo stran (vsaj pri meni je tak). Sicer pa opažam, da večina mojih prijateljev pa tudi jaz ko smo pred tremi leti al kdaj je pač fb postal ful aktualen, ogromno več objavljali. Včasih je blo tolko objav, da si lahko celi dan bral in ja, za vsakega si lahko natančno vedel kje točno se nahaja in kaj počne... med tem ko zadnje leto opažam, da ga je folk začel malo bolj razumno uporabljat, no so še določene izjeme, ki res pretiravajo ampak v primerjavi s prejšnjimi leti je zlo malo objav.

Sama tu pa tam kak video objavim, ki mi je hudo dober, lajkam kaj mal pokomentiram ampak tud to redko. Men je fajn, da lahk kolegicam sporočilo napišem zraven prilepim kako slikco, video ker priznam da sem za pisanje smsov full lena, na comp. pa hitro tipkam tak da jih ponavadi večinoma kar preko fb-ja kontaktiram, če sem že pri računalniku ker tud msn in skype zlo malo mojih prijateljev uporablja (očitno ni več tolko aktualno).

Angel in devil shoes napisal/-a:Raje berite zanimive članke, revije iz svoje stroke, ki jo študerate...

To lih tak počnem oz. še več kot bi sicer ker sem na fb na straneh raznih poslovnih časopisov in poslovnih straneh (ekonomistka), ki me zanimajo in sproti vidim kaj se objavlja... priznam, da verjetno drugače niti pogledat ne bi šla na njihovo spletno stran tu pa mam vse na eni strani in praktično vse vidim, poklikam, preberem kar me zanima. Poleg tega mi pa fb prav pride tud ker delam neko raziskavo in rabim za diplomo in na polno tud od tam črpam informacije.

Angel in devil shoes napisal/-a:Kikyca ... ja jest sm mislila v poslovne namene, za reklamo za podjetja

Itak, da je to super priložnost za vsa podjetja ampak ravno v tem primeru ker se ga tolk množično uporablja... če nas uporabnikov ne bi blo pol tud za te zadeve ne bi imelo nobenega smisla ker v takem primeru ne bi blo potencialnih kupcev za izdelke in storitve, ki jih podjetja promovirajo.

Valda se pri vsaki stvari najde nekaj pozitivnega in negativnega, pri vsakemu pa eno bolj prevlada, katero je pa itak odvisno od vsakega posameznika. Vsak sam presodi kar mu je okey in kaj ne.
Yada, yada, yada...

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov