facebook

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 31. Maj. 2011 12:38

VPRAŠANJE

Nove nastavitve zasebnosti omogočajo, da daš to, kar ti drugim komentiraš, nova prijateljstva indogodke, ki jih attendaš, na hide.

Js sm si to vse entuziastično vse na hide dala, zdej bi pa rada vedla, kako določene informacije spet prikličem n svoj wall. Torej, kje se te nastavitve ureja.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 31. Maj. 2011 12:59

Da jih nisi mogoče zbrisala? Nisem prepričana, da čisto razumem kaj bi rada... ampak hm, mogoče pojdi na konec strani in spodaj pod objavami prijateljev imaš Možnosti urejanja in klikni gor... tam so neke določene stvari in prijatelji, ki jih skriješ. Sam nisem ziher, da je to to kar bi ti rada ali? :D
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 01. Jun. 2011 9:36

floribunda, misliš tole? Spodaj klikneš "customize settings", potem na desni strani klikaš in urejaš kdo lahko kaj vidi (verjetno si do zdaj imela "only me"?).
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 01. Jun. 2011 10:23

ne, tu sem že vse preklikala. customized settings mam že tako ali tako. in so ostale enake.

well, sej bodo na neki točki to spet vse spremenili in bo spet vse vidno, pol bom pa 2 mesca iskala, kako se to skrije.
Uporabniški avatar
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Marichuy90 » 15. Jun. 2011 14:44

Kaj točno pomeni tale nastavitev zasebnosti na FB?

Prikaz objav na zidu od prijateljev VSI

A to pomeni, da še prijateljici, ki sicer nima javnega zidu objavim komad, to vidijo tudi ostali prijatelji?

To bi mi bilo čisto ok, vendar ne vem, če to pomeni to kar si razlagam :D
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 15. Jun. 2011 22:17

^^Ne, to pomeni, da so objave na tvojem zidu vidne vsem.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 16. Jun. 2011 8:17

^^ Ne na njenem zidu, pač pa na zidu njene prijateljice. Se pravi vsi, tvoji in njeni prijatelji vidijo kar si njej napisala/objavila na zid. :wink:

Če pa ima ona skrit zid, da ga vidi samo ona, pa tega ne vidi noben razen nje. Btw, kako ji potem sploh lahko kaj napišeš ali objaviš, če praviš, da nima javnega zidu? :D Razen če si mislila, da ima zid viden samo prijateljem.
Uporabniški avatar
Angel in devil shoes
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel in devil shoes » 16. Jun. 2011 9:19

Ahhh ta FB ... Tudi sama sem bila zasvojena z njem po 5-krat na dan gor vsaj ... Potem sem pa razmišljala ves čas, kaj mam sploh od tega ... Z vsemi pravimi frendi sem skos v kontaktu, časa pa nimam tolko, da ga zabijam z cheti, ker je komu dolgčas ... pa tisti špili k so gor, res največja potrata časa ... Morda kateri uporabljajo FB v poslovne namene... Ampak za stike z frendi in zabijanje časa, kar počne večino folka je pa res BW ...

Zato sem čist srečna, da sem na njem enkrat na dva mesca, pa še to bom skenslala svoj profil ...

Odkar nisem na FB in podobnih straneh, imam več časa zase, za frende, hobije, lajf ...

Realnost brez virtuale je lepša ... Se dobit z frendi zunaj in ne na FB :) ...

Ste se kdaj vprašali, kaj je za vas Fb naredil dobrega ... ? Morda ste lahka firbcal kaj frendi delajo, sam sej to je pa tud vse ... Za evente imamo pa tud dost drugih strani ...

No pa sem napisala neko ``anti reklamo`` za FB :)))) ... Morda se pa kdo strinja z mano ...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 16. Jun. 2011 15:12

Angel in devil shoes napisal/-a:Morda se pa kdo strinja z mano ...
Ne (pa to je čist slučajno, da se spet jz ne strinjam s tabo :D :P)
to pa zato, ker se mi zdi, da si se mal napak lotila FBja sploh (igrce?? WTF? chat?-mamo druge, primernejše kanale za to). Ja, enim res pomaga ohranjat stike s folkom (z drugega konca sveta), eni ga resnično uporabljajo za poslovno mreženje, eni uspemo stara poznanstva tkole obudit, zvemo kaj uporabnega novega (ne to, da je človek na WCju in da je tej isti osebi všeč objava :roll:) iz različnih sfer/področij, ki zanimajo naše kolege, ...
Uporabniški avatar
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Marichuy90 » 16. Jun. 2011 17:19

Tamala_mrha napisal/-a:^^ Ne na njenem zidu, pač pa na zidu njene prijateljice. Se pravi vsi, tvoji in njeni prijatelji vidijo kar si njej napisala/objavila na zid. :wink:

Če pa ima ona skrit zid, da ga vidi samo ona, pa tega ne vidi noben razen nje. Btw, kako ji potem sploh lahko kaj napišeš ali objaviš, če praviš, da nima javnega zidu? :D Razen če si mislila, da ima zid viden samo prijateljem.

Ima zid viden prijateljem ja. Ta funkcija mi ja prav všeč... ker drugače se zdi kot da me nič ni na FB, ker imajo vsi privat walle in se ne vidi, da objavljam, komentiram slike itd.

Upam, da si to funkcijo prav razlagamo, hehe.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 16. Jun. 2011 19:55

Angel in devil shoes napisal/-a:Ste se kdaj vprašali, kaj je za vas Fb naredil dobrega ... ? Morda ste lahka firbcal kaj frendi delajo, sam sej to je pa tud vse ... Za evente imamo pa tud dost drugih strani ...

Jaz recimo preko FB ostajam v stikih s prijatelji in druzino v Sloveniji. Na kavici se z njimi ne morem dobiti, telefon je pa mal predrag, tko da ja, mi je fajn na FB firbcat, kaj kej pocnejo.
Uporabniški avatar
Angel in devil shoes
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel in devil shoes » 16. Jun. 2011 20:56

Jest sm vse kar sta obe pred mano napisale že prerasla, Fb v celoti ... raje uporabljam Skyp ... Za chete na daljavo ... Sej sem še na Fb, ampak le enkrat na par mescov, ker se itak umes ne zgodi nč presenetljivega ...

Z vsemi frendi se slišim, brez d grem na FB, tiste na daljavo imam na Skypu ...

FB, se mi zdi ok le še iz poslovnega stelišča, drgač pa zguba časa ...
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 16. Jun. 2011 22:22

Iz poslovnega stališča misliš za podjetja in njihovo promocijo&oglaševanje na fb? Ampak, če bi vsi uporabniki enako razmišljali kot ti pol tudi za poslovno rabo ne bi bil uporaben glede na to, da ne bi blo uporabnikov na fejsu.

Edino, če si mislila kot stik s sodelavci in šefi... ampak men je to bolj no go, jaz ne bi ravno mela želje priljateljevat s šefom, da bi lahk preverjal kaj vse počnem.
Yada, yada, yada...
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 16. Jun. 2011 23:03

Angel in devil shoes napisal/-a:Jest sm vse kar sta obe pred mano napisale že prerasla, Fb v celoti ... raje uporabljam Skyp ... Za chete na daljavo ...

Jaz mam pa VSE prijatelje in druzino iz Slovenije na daljavo, ne samo enih par, tako da Skype ne pride za vse v postev, ker ga nekateri pac ne uporabljajo. Nekaj povsem drugega je, ce lahko prijatelje srecujes in jih poklices kadarkoli, jaz jih ne morem. Poleg tega je FB bolj prirocen kar se tice fotk. Jaz sem recimo fotke moje poroke objavila na FB in so jih lahko videli vsi prijatelji v Sloveniji, brez da bi mi jih bilo treba vsakemu posebej posiljat preko Skypea/emaila.
Uporabniški avatar
Angel in devil shoes
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel in devil shoes » 17. Jun. 2011 7:50

Calilove ... Tebe še štekam in zate je FB še uporaben ... Čeprav imamo tudi stran RapidShare ... kamor lahko naložiš vse fotke in si jih vsak dol sname iz neta, kadar mu sede, ti mu pa posreduješ le kodo ... Ampak, ok, recimo, da je FB zate res uporaben ...

Kikyca ... ja jest sm mislila v poslovne namene, za reklamo za podjetja ... za chet z sodelovci so tudi ostale opcije ... Itak, da je boljš d nimaš šefa in sodelovcov na Fb :) ... Sicer pa tud če jih maš, laha narediš costum nastavitve, da vsi razn oni ne morajo videti zadev ... Ampak potem te vpr. zakaj tako ... Jah, bolje d jih nimaš dodanih itak ...

Kaj jaz uporabljam za frende =

FB - Mam sam še zato, da pridm enkrat na par mescov gor, da mal pogledam kaj je novga pri tistih z katerimi nisem stalno v kontaktih in mi tudi niso tolk pomembni ... Tisti kvazi FAKE frendi...Kar je večina folka na FB, ki se kar med sabo dodajajo ...

Sovražm fake frende, ki jih sam ferbec daje, kaj drugi delajo, zato sem tudi jaz dost folka zbrisala :) ...

Skyp & RepidShere - Uporabljam za frende, ki niso v Sloveniji

Mail - Dopisovanje, stranke ...

Koliko časa pa vidve preživite na FB ? Ste se kdaj vprašali, da bi takrat lahko naredili zase kaj bolj produktivnega, namesto sedenja za PC in buljenja v ekran ? :)

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov