Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- me,myself&I
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 11. 2006
Uporabljam. Začela sem, ker tako lahko ohranjam stike s prijatlji, ki sem jih spoznala na študiju v tujini. Mi je pa fino, ker sem "našla" gor tudi ljudi, ki jih že dolgo nisem videla. Ne spoznavam pa novih ljudi in me niti ne mika. Uporabljam nekaj dodatnih aplikacij in sem član mreže ter parih skupin. Skratka uporabljam, ampak ne pretiravam. Je pa res da ga "prečekiram" večkrat na dan.
Po mojem mnenju je re fina stvar, upam pa da se ne bo razvijal v smeri myspace-a (fuj!).
Po mojem mnenju je re fina stvar, upam pa da se ne bo razvijal v smeri myspace-a (fuj!).
- me,myself&I
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 11. 2006
www.facebook.com
Podobno je myspace-u, samo da bolj človeško: strani imajo določeno obliko, profil naj bi se glasil na tvoje pravo ime (večina se, vsaj kakor sem do zdaj vidla, tega drži), profile in vse kar je povezano z njimi lahko gledaš le, če si tudi sam vpisan... Verjetno je še razlik, ampak myspace poznam samo površno.
Gre za to, da si ustvariš profil (od izobrazbe, spolnih preferenc, do najljubših knjig in pač vsega, kar ti pade na pamet; lahko uploadaš slike in videe) in lahko gledaš profile prijateljev in jim puščaš sporočila. Lahko se včlaniš v mreže (npr. "Slovenija") znotraj katerih lahko spoznavaš prijatelje (iščeš pa lahko po vseh značilnostih, ki jih je nekdo vpisal v profil). Poleg tega se lahko včlaniš v skupine (vse od "Save the rainforests", "Harry Potter" pa do "30 Things To Do In An Exam When You Know You're Going To Fail It Anyways!") in tako spoznavaš ljudi in z njimi debatiraš o stvareh, ki te zanimajo. Potem lahko ustvariš dogodek (npr. žur) oz. obvestiš o dogodku (npr. konferenca) in povabiš prijatelje/vse zainteresirane, da se ga udeležijo. Tukaj je še cel kup aplikacij, s katerimi lahko "nadgrajuješ" svoj profil oz. se povezuješ s prijatelji (npr. igre).
Skratka gre za družbeno (društveno?) mrežo.
Podobno je myspace-u, samo da bolj človeško: strani imajo določeno obliko, profil naj bi se glasil na tvoje pravo ime (večina se, vsaj kakor sem do zdaj vidla, tega drži), profile in vse kar je povezano z njimi lahko gledaš le, če si tudi sam vpisan... Verjetno je še razlik, ampak myspace poznam samo površno.
Gre za to, da si ustvariš profil (od izobrazbe, spolnih preferenc, do najljubših knjig in pač vsega, kar ti pade na pamet; lahko uploadaš slike in videe) in lahko gledaš profile prijateljev in jim puščaš sporočila. Lahko se včlaniš v mreže (npr. "Slovenija") znotraj katerih lahko spoznavaš prijatelje (iščeš pa lahko po vseh značilnostih, ki jih je nekdo vpisal v profil). Poleg tega se lahko včlaniš v skupine (vse od "Save the rainforests", "Harry Potter" pa do "30 Things To Do In An Exam When You Know You're Going To Fail It Anyways!") in tako spoznavaš ljudi in z njimi debatiraš o stvareh, ki te zanimajo. Potem lahko ustvariš dogodek (npr. žur) oz. obvestiš o dogodku (npr. konferenca) in povabiš prijatelje/vse zainteresirane, da se ga udeležijo. Tukaj je še cel kup aplikacij, s katerimi lahko "nadgrajuješ" svoj profil oz. se povezuješ s prijatelji (npr. igre).
Skratka gre za družbeno (društveno?) mrežo.
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
Pa milijon enih luškanih programov je zraven(ravno danes sem brala članek v Financah na netu, kako je en mulc uspel s tem), recimo imaš svoj virtualni akvarij, svojo domačo žival, boriš se z vampirji, pošiljaš si pijače, pišeš na svoje stene, naložiš lahko neomejeno fotografij... profil lahko nastaviš, da je samo za prijatelje. Seveda si pišeš sporočila, tekmuješ na kvizih, ugotavljaš, s kom si si v čem podoben, itd.
-
artie - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 8. 2007
Poznam, sem si pred par tedni nardila profil, ampak me zadnje čase mal cajt baše pa ne čekiram lih ful. Drgač je pa men zlo všeč, pa kvize majo luštne in pol lahk rezulatate s svojimi frendi primerjaš. v glavnem moram se še mal poglobit, my space pa mi nekak ni všeč.
- *pocahontas*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2007
ma jaz teh aplikacij spolh nikjer ne najdem, razen tistih ki primerjas med sabo podobnosti(favourite food pa take)...
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
Mam! Na začetku sem bla čist zagreta, zdaj se mi pa nekak ne da več, heh. Občasno še kje kaj napišem, drugače sem pa rahlo do pretežno prelena za take zadeve. Všeč mi je predvsem to, da imam nekakšno virtualno knjižnico, kamor lahko vnesem vse knjige, ki sem jih že prebrala, jih berem oz. jih še bom.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
*SweetGirl* - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 1. 2006
Jaz ga imam predvsem zaradi študija v tujini, da lažje komuniciram s sošolci, ker skoraj nihče ne uporablja msn
Sem se navadila in mi je super
Sem se navadila in mi je super
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
how much he
loves you
is SO today
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov