facebook

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Čokolada**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Čokolada** » 01. Avg. 2009 17:47

Nass napisal/-a:Kako pa veš, da so mu ukinili profil? Ker možno, da te je samo blokiral pa ga zato ne vidiš...

Ni me blokiral, k sem par prijatlov vprašala pa so rekli da je pri njih tudi zginu.Sej zdaj so mu zopet odklenili račun nazaj.
Uporabniški avatar
mrs.lucy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mrs.lucy » 01. Avg. 2009 18:35

slučajno kdo ve, če se da izbrisat profil, če se ne moreš vpisat?... finta je v tem, da se je frendica pri registriranju zmotila in napisala napačni mail (ki sploh ne obstaja). ko je to ugotovila ga je spremenila in pol se je zgleda da vse zamešalo... vglavnem mail oz. uporabniško ime in geslo se nikakor ne ujemata... če da, da je geslo pozabila, (da bi ji poslali novo geslo na mail) na njen pravi mail ne dobi nič, ker napiše da je poslalo na drugi(napačni)mail. takoj ko se je registrirala je naložla enih par slik, dodala prijatelje... mogoče kdo ve, če profil samodejno izbrišejo če oseba ni dejavna določen čas? obstaja še kakšen drugi način da izbrišeš profil?
Grešiti je človeško, občutek pa je božanski.
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 01. Avg. 2009 19:53

FACEBOOK PRIHODNOST

ČEZ 5 LET
Diplomacija se seli na FaceBook, rešujejo se problemi Izraela, Palestine, Severne in Južne Koreje. Kosovo čaka na rešitev krize, čeprav Tadič in Tači eden drugemu redno pošiljata Pooke-se. Nova opcija »Obvesti me, ko umre nekdo bližnji« preprečuje širjenje virusa ptičje gripe, saj ne prihaja več do stika z žrtvami.

ČEZ 10 LET
Zaradi ogromnih finančnih izgub, povzročenih zaradi nedela zaposlenih, ki cele dneve visijo na FaceBooku, korporacije vpeljuje prohibicijo. Odpirajo se klubi, kjer se lahko ilegalno logiramo, delovni ljudje pa se na skrivaj prijavljajo na svojih prenosnikih. Šefom postane žal, da so na začetku spodbujali zaposlene k ustvarjanju FB računov.

ČEZ 20 LET
Aplikacija »tipkovnica« državljanom omogoča, da oblastem prijavijo sumljive ljudi na fotografijah ter posnetkih. Za vsako upravičeno ovadbo dobiš virtualne točke in se povzpneš do nivoja »Heroj proti teroristom«. Za nagrado je objavljen link do tvojega profila na naslovni strani FaceBooka.

ČEZ 30 LET
FaceBookovi serverji se selijo na velike ladje, ko dvig morske gladine potopi Kalifornijo. Aplikacija »tipkovnica« patriotom pokaže, kolikšne so možnosti, da jih poškodujejo različni sovražniki. Korporacija lahko zdaj na osnovi starosti in glasbenega okusa uporabnika ugotovi, kolikšna grožnja je nekdo.

ČEZ 40 LET
Odpovedale so ti ledvice ali katerikoli drug vitalni organ, a te to sploh ne skrbi pretirano. Nov organ lahko namreč hitro najdeš prek FB skupine z imenom »Help! Izgubil sem organ, rabim tvojega!«.

ČEZ 50 LET
Zaradi prenaseljenosti se ukinjajo in poselijo pokopališča, možnost »Virtualno FB pokopališče« pa prevzema vse funkcije le-teh. Končno se v Sloveniji vse volitve odvijajo na FaceBooku.

ČEZ 60 LET
Obsojen si za zločin, ki si ga zagrešil pred 30 leti. Kaznovan si z znižanjem nivoja popularnosti za 25%.

ČEZ 70 LET
Umrl si s prenosnikom v rokah. Mrliški oglednik potrdi, da si bil v času smrti prijavljen na FaceBook. Imaš 5.453 prijateljev. Niti eden se ne pojavi na pogrebu, tvoja lastna sestra pa ti pusti čustven komentar na »Wall-u«.

vir: FHM 2009
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 04. Avg. 2009 14:48

Nisem ravno vešča fb-ja pa me neki zanima... Se da kje vidt kje zgodovino klepetov? Tiste izpred parih mesecev?
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 04. Avg. 2009 18:09

Jaz mam tud en kveščn, in sicer kako je to možno, da mi en kolega, ki ga mam med frendi na fb, pravi, da ne more komentirat mojih slik, ker ni ikonce komentiraj to sliko?? :?
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 04. Avg. 2009 18:20

^^ verjetno imaš tako nastavljeno, da ne morejo komentirat tvojih slik. v nastavitvah to spremeniš
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 04. Avg. 2009 19:25

haley napisal/-a:Nisem ravno vešča fb-ja pa me neki zanima... Se da kje vidt kje zgodovino klepetov? Tiste izpred parih mesecev?
Žal ne.

Obstajajo pa neki kot aplikacije in plugin-i ( http://www.pidgin.im/ , http://www.scrapboy.com/en/), ki omogočajo shranjevanje zgodovine pogovorov.
Uporabniški avatar
n4stk4
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a n4stk4 » 04. Avg. 2009 22:06

tamala_mrha: možno je, da ne more komentirat tistih slik, ki jih nisi dodala ti, ampak nekdo, ki je tvoj (ampak ne tudi njegov) prijatelj in te je taggal, zato so se fotke pojavile tudi pri tebi. komentirat pa ne more, ker to v bistvu ne komentira tebi, ampak njemu, le da bi se pri tebi pojavilo, ker slika tudi v tvojem albumčku. :D verjetno je to, če lahko npr. nekatere fotke komentira, nekaterih pa ne. (:
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 05. Avg. 2009 13:14

^^ hvala za odgovor, ampak sem zdaj še enkrat pogledala in sem tiste fotke jaz gor naložila, tako da očitno to ni to. :? Ful mi je čudno. Kje v nastavitvah pa se da to preveriti, če imam mogoče kaj čudno naštimano? Sem že čekirala pa nikjer ne najdem, da bi bilo kaj v zvezi s tem...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 06. Avg. 2009 0:35

^^Settings -> Privacy(manage) -> Profile -> Photos Tagged of You, potem pa izbiraš..
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 06. Avg. 2009 5:27

Libido. :lol: :lol: :lol: :lol:
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 06. Avg. 2009 8:11

purple_rain napisal/-a:^^Settings -> Privacy(manage) -> Profile -> Photos Tagged of You, potem pa izbiraš..

To vse štima, ker imam označeno (vse albume), da jih lahko vidi vsak, ki je na listi mojih prijateljev. Kar meni ne gre v račun, je to, da en moj kolega ni mogel komentirat ene izmed mojih fotk (ali celo dveh, ne spomnim se več), videl pa jo je lahko. Pa tista fotka ni bla od koga, ki je moj prijatelj, njegov pa ne, vendar bi bila jaz taggana na tisti fotki. Waah, kompliciram? :D Sam mi res ni jasno tole, ker se do zdaj še ni zgodilo... :nixweiss:
Uporabniški avatar
Ladyy*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ladyy* » 06. Avg. 2009 22:25

Ali kdo ve, kako se postavi video posnetek iz youtuba na FB? (vem da se tam izbere share pa pol fb, vendar mi ga ne postavi z slikco :( js pa glih to hočem)
Love me now or love me never, but if you love me, love me forever *
Uporabniški avatar
Čokolada**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Čokolada** » 06. Avg. 2009 22:42

Ladyy* napisal/-a:Ali kdo ve, kako se postavi video posnetek iz youtuba na FB? (vem da se tam izbere share pa pol fb, vendar mi ga ne postavi z slikco :( js pa glih to hočem)

Js mislim da sm link tam prilepiš v okenček za status, pa je...:)
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 06. Avg. 2009 22:43

Jaz to naredim tako, da na fb-ju kliknem tam, kjer bi pisala, kaj razmišljam, pa dam povezava in skopiram url... Potem te pa vpraša, a hočeš predogled (slikico) ali ne.

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov