Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Michael napisal/-a:*purple*, pa je tvoj comp v dobri kondiciji? Jaz uporabljav novo verzijo in mi dela solidno, tam pa tam kdaj res steka. Sej bojo postavl se ene 100 novih streznikov pa bo spet za neki casa, za vse je potrebno dolocen cas.
moj komp je mlajši od enega tedna in dela krasno. net dela krasno, sam FB ne dela občasno!lahko da teb zdej dela ker ni tazga navala,ampak povečini pa šteka..
-
densy - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 3. 2006
Michael napisal/-a:Jebiga, nobody is perfect! Upam, da za brskalnik uporabljas Mozilla Firefox.
ja mozilo mam
ma sej pomoje je preobremenjen ratalo, ko je tak naval, pa tok je enih kičastih spam aplikacij,... bojo moral mal ojačat stvari..
-
red*cherry - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 6. 2008
Men pa ni jasno...sm vpisana notr a ne, pol pa grem na search pa vtipkam recimo university of ljubljana in mi vrže en kup folka ven, in eni majo ime črne barve-ne moreš pogledat profila, eni pa so modri in lahko gor klikneš in vidš profil, tud če nisi njegov frend. No in jst sm tud med temi modrimi, pa ne bi bla rada, ker nočem da lahko kar vsak brska po mojem facebooku. No, in kako se zdej to nardi, da bom črna??
- me,myself&I
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 11. 2006
^^
Tukaj gre za to, kakšen nivo privatnosti imaš naštiman.
Zdaj, če si "modre barve" medtem ko si vpisana s svojim računom, to nič ne pomeni, ker seveda lahko svoj lastni profil vidiš. Tudi svoje prijatelje vidiš "modre".
Privatnost pa naštimaš takole. Desno zgoraj imaš gumbek "settings". Z miško greš nanj in se ti pokažeta dve "polji". Klikneš "Privacy Settings".
No in potem si tam lahko res za čisto vsako stvar naklikaš kaj bo kdo videl.
Npr. Klikneš "Profile" in greš tam na prvo frstico isto "Profile". Če klikneš "Only friends" mislim, da ti je jasno, kdo bo videl tvoj profil. Mislim, da ima FB po difoltu naštimano "My networks and my friends" kar pomeni, da te lahko vidi vsak, ki je iz tvoje mreže (npr. Slovenia).
Jst ne vem no, ampak če nekam vpisuješ osebne podatke valjda je prva stvar, ki jo greš naštimat zasebnost.
Tukaj gre za to, kakšen nivo privatnosti imaš naštiman.
Zdaj, če si "modre barve" medtem ko si vpisana s svojim računom, to nič ne pomeni, ker seveda lahko svoj lastni profil vidiš. Tudi svoje prijatelje vidiš "modre".
Privatnost pa naštimaš takole. Desno zgoraj imaš gumbek "settings". Z miško greš nanj in se ti pokažeta dve "polji". Klikneš "Privacy Settings".
No in potem si tam lahko res za čisto vsako stvar naklikaš kaj bo kdo videl.
Npr. Klikneš "Profile" in greš tam na prvo frstico isto "Profile". Če klikneš "Only friends" mislim, da ti je jasno, kdo bo videl tvoj profil. Mislim, da ima FB po difoltu naštimano "My networks and my friends" kar pomeni, da te lahko vidi vsak, ki je iz tvoje mreže (npr. Slovenia).
Jst ne vem no, ampak če nekam vpisuješ osebne podatke valjda je prva stvar, ki jo greš naštimat zasebnost.
-
red*cherry - Kofetarica
Hvala. Ja sej vem, sam pač nism glih domača s temi myspace-i, facebooki, forumi,... nism glih računalniški tip...
-
sokolja - Debatorica
- Na forumu od: 10. 11. 2007
- Kraj: notranjska
js sm se pa predučerej upisala na facebook in profil sem si lahko nardila in dodala nekaj frendov potem mi je pa kar zablokiralo. sploh nič ne morem.tut slikce si ne morem naližit, nč ne morem pogledat,nobenih profilov al pa mojga walla,zmer mi napiše bad request. ampak računalnik dela normalno, sam ta stran me j***. a naj kej nardim al se bo samo pošlihtalo?
-
red*cherry - Kofetarica
Jst ne vem, al sm jst butasta al kaj... V bistvu mi folk pošilja raznorazne requeste-neke drink-e, hug-e, whatever... In jst nimam pojma kaj je fora sploh tega, men se to zdi brezveze oz. sploh ne štekam kako to sprejet, poslat naprej, vse je tko nepregledno da je joj! Kliknem ACCEPT in pol se mi kar neki spet pokaže, včasih ALLOW, včasih da kar naprej neki pošlem, pa sploh nism še sprejela. Ej ma halo! In kako maš to kje shranjeno, če hočeš komu naprej poslat, v kaki posebni mapci al neki? To je vse zmešano!?
ČE bi se dalo to komu po domače, enostavno, počasi razložit, bi blo fajn.
ČE bi se dalo to komu po domače, enostavno, počasi razložit, bi blo fajn.
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
jst se pa igram tisti knighthood na facebooku, a mi lahko polepšate dan in sprejmete prošnjo za igro? Vi se tega ne rabite igrat, samo sprejmite, da la<hko dobim več moči
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
- me,myself&I
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 11. 2006
red*cherry, ne gre za to, če si računalniški tip ali ne. Sej ne programiraš ali popravljaš, FB je narejen za podpovprečnega uporabnika. Pač, ne ljubi se ti malo pogledat pa porihtat. Nisi prva
To o čemer ti govoriš, so aplikacije. Nekateri jih imajo milijon, nekateri nobene, sama jih imam nekaj, ki jih uporabljam in kakšno, ki mi je zgolj luštna. Če imaš nov FB se ti vse aplikacije prikažejo v zavihku "Boxes".
Aplikacije urejaš na več mestih (čeprav mislim, da so to s tanovim FB precej izboljšali): Levo spodaj imaš gumbek "Applications". Če pritisneš nanj, se ti odpre seznam vseh tvojih aplikacij. Zgoraj maš gumbek "Edit", ki ga klikneš. Odpre se ti stran na kateri lahko urejaš aplikacije: brišeš, določiš, če te kontaktirajo po mailu, kdo jih vidi itd.
Drugo je pa že znani postopek "Settings", "Privacy settings" nato pa "Applications". Priporočam, da si prebereš tamkajšnji tekst. Nato pa klikneš še na zavihek "Other applications". To je nekako osnova.
Aja, kar se tiče sprejemanja aplikacij - glede na to, da imajo dostop do vsega, prvo razmislite, če bi kakšno stvar z vašega FB raje odstranili (kaj zelo zasebnega).
To o čemer ti govoriš, so aplikacije. Nekateri jih imajo milijon, nekateri nobene, sama jih imam nekaj, ki jih uporabljam in kakšno, ki mi je zgolj luštna. Če imaš nov FB se ti vse aplikacije prikažejo v zavihku "Boxes".
Aplikacije urejaš na več mestih (čeprav mislim, da so to s tanovim FB precej izboljšali): Levo spodaj imaš gumbek "Applications". Če pritisneš nanj, se ti odpre seznam vseh tvojih aplikacij. Zgoraj maš gumbek "Edit", ki ga klikneš. Odpre se ti stran na kateri lahko urejaš aplikacije: brišeš, določiš, če te kontaktirajo po mailu, kdo jih vidi itd.
Drugo je pa že znani postopek "Settings", "Privacy settings" nato pa "Applications". Priporočam, da si prebereš tamkajšnji tekst. Nato pa klikneš še na zavihek "Other applications". To je nekako osnova.
Aja, kar se tiče sprejemanja aplikacij - glede na to, da imajo dostop do vsega, prvo razmislite, če bi kakšno stvar z vašega FB raje odstranili (kaj zelo zasebnega).
When you allow an application to access your information, it will be able to access any information associated with your account that it requires to work.
The application can access information like your personal info and photos as well as your friends' personal info (depending on their settings). Please note that your contact information (such as your email) is never available through Platform. All platform applications are obligated to respect all of your existing privacy settings when requesting this information and when displaying it to other users.
-
*Kobilica* - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 8. 2008
Mene tudi malo moti tole, da imajo aplikacije dostop do vsega, po drugi strani pa tudi nimam ničesar pretresljivega objavljenjega - aplikacij pa celo vrsto. Treutno kraljuje pošiljanje diplomatskih not.
-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
Meni je pa ta ta nova verzija ful bolj všeč - verjetno zato, ker sem šele zdaj nekako "padla" v fb. Ah, še vedno ne najdem pravega pointa te spletne strani, ampak mi je pa kar všeč postalo . Med prijatelji imam pa vedno le tiste, s katerimi se tudi pogovarjam in jih ne poznam le by the way. Ja... Zato jih imam verjetno tako malo .
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
Jaz sem se že naveličala teh raznih aplikacij in sem večino že zbrisala, pustila sem le Growing gifts pa World cup picks (pri tej veselo napovedujem izide kvalifikacij za svetovno prvenstvo v nogometu in mi kar dobro uspeva ) in še nekaj igric. Mi je pa všeč, ker imam nekatere prijatelje na Facebooku, ki jih že dolgo nisem videla in verjetno ne bi imela z njimi nobenega kontakta, če ne bi bili na Facebooku, tako pa lahko vidim, kaj se z njimi zanimivega dogaja .
-
Tryanna - Debatorica
- Na forumu od: 30. 1. 2007
Tudi meni je bila nova različica sprva skrajno antipatična, zdaj pa praktično ne morem videti več stare. Sicer pa itak največ časa na facebooku preživim prek mobitela, doma se mi ne da preveč klikat po fb, sploh pa ne prebavim raznih aplikacij.
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov