facebook

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Angel in devil shoes
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel in devil shoes » 17. Jun. 2011 15:19

Lol, res nevem kaj se ``spravljate`` name ... Sej vas ne obtožujem, če ste več časa na FB, kot pa jaz ...

Ve ga očitno korekto uporabljate in niste odvisne od njega - kar je ok (moje objektivno mnenje) ... Eni pač so in ti mi gredo na živce ...

Človek že ma kaj od tega če dobi gor podatke za kak koncert, prebere kak člank, reklamo podjetja ... Pa d kerga kontaktiraš, ki ni v Sloveniji ...

Ja, ponosna sem, da sem se FB-ja odvadla ... Res je ! Želela sem le povedat, da se moje življenje in kontakti z ljudmi zarad tega niso nič spremenili ... In, da ni treba jemat stvari ala ... ``Če nisi na FB, potem ne obstajaš ...``

Če ste se pa ve našle med onimi, ki ne znajo FB ok uporabljat in čas gor zabijajo, pa ne gredo nč ven ... Pa ni moj problem ...

Pa btw, ko sem bla še bl aktivna na FB, nisem igrala igric, nisem stalno komentirala ... Gor sem dajala le fotke, brala članke, pogledala kdaj bo kak koncert, pa pozdravla kazga frenda ... Pa seveda pogledala kaj kdo dela ... Ampak, ker sm ``regla`` mi je to vzelo preveč časa in sem raje začela kolesarit, hodt v naravo, pa pisat diplomo ...

Na FB pridm npr. enkrat na mesc ali dva in čisto nič ne zamudim ... Ker tudi pri svojih frendih opažam, da kaj objavijo enkrat na dva tedna ... Nekako smo prerasli FB, do te mere, da ne pišemo gor skos in objavljamo zadev....

Kaj mislite, da ne bi morale ve funkcionerati več brez FB ?

Ne obtožujem vas zato ker ste aktivne na FB ... Če sm pa jest ponosna nase je pa že moja stvar, ker vem kolk več časa mam zdej zase in za druge stvari, ker so prej trpele zarad FB-ja pr meni ...

Ne bom več komentirala te teme, ker se jaz že ponavljam ve pa tudi ... Have fun !
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 17. Jun. 2011 18:05

heh. zadnje čase opažam ta trend, da ljudje ki nimajo svojega FB računa, totalno šizijo čez to, kako so uporabniki FBja brezvezni, asocialni in kako zabijajo čas za brezveze.

1. preden je FB obstajal sem svoj čas enako brezveze porabljala. sem pač nekje drugje nič počela.
2. vsa panika okoli zasebnosti. mislim, kdo vam je kriv, da ne znate kliknit na 'privacy settings' in jih naštimat tko, da točno določeni ljudje vidijo določene stvari in nič več (zdej...če moje fotke in komentarji ostajajo v neki bazi nekje daleč......in če se komu da to prebirat, gledat, vhljat. be my guest. pa upam,da ga dobro plačajo, da se prebije skozi ves ta crap.
3. zakaj taka gonja? nihče vas ne sili, da fb uporabljate :D

meni osebno se zdi FB ena super stvar. večinoma ga uporabljam za chatanje s frendicami, če nam je dolgčas....al pa da se kej med sabo zmenimo. vidim jih enako pogosto kot prej. potemtakem bi lahko trdili, da je relacije med ljudmi uničil telefon! ker zdej kao človeka lahko pokličeš in se ne dobiš z nim. japajade.
prav tako mi je luštno stalkat ljudi, gldat fotke od kr enega rendom folka. sem pačfirbčen človek. ne morem pomagat :D izjemno zanimive so mi tudi kaki verižni pojavi na fejsbuku. ko lahko opazuješ neke trende med ljudmi.
res en tak super socialen fenomen, ki ga mam večino časa odprtega v enem od zavihkov.
fajn je, ker ogromo časa preživim za računalnikom (zradi narave dela) in se mi zdi sneak peek na FB, kot da se v vsej tej poplavi dela malo socializiram.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 20. Jun. 2011 23:53

nekdo me je zbrisal iz fb frendov. pač mam enega frenda manj. kako ugotovim kdo to je, razn če sama ne pogruntam kater mi manjka?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 21. Jun. 2011 7:21

Ni nujno, da je tebe zbrisal, lahko je sebe :D

Zadnje čase opažam trend odjavljanja folka z FB.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Jun. 2011 8:29

delusional napisal/-a:nekdo me je zbrisal iz fb frendov. pač mam enega frenda manj. kako ugotovim kdo to je, razn če sama ne pogruntam kater mi manjka?
lol, če si opazila itak samo po cifri in ne da ti nekdo res manjka - potem niti ni blo potrebno imet take osebe za "prijatelja", kaj.. :D
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 21. Jun. 2011 10:59

Lahk da sm bla jz, sm glih včiri delala "čistko" :D
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 21. Jun. 2011 12:35

^^haha :D

Ma ne moreš ugotovit razen, če se greš sama detektiva. Ampak jaz si vedno rečem, če ne vem kdo me je izbrisal pol že ni bil noben pomemben. Najbolj butasto mi je ko me zbriše nekdo, ki me je itak sam dodal... verjetno ugotovi, da nimam nič pametnega gor pa mu ni zanimivo heh :D

Je pa res, da jih tud kr nekaj deaktivira račun ampak opažam da se čez čas potem spet pojavijo nazaj.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 21. Jun. 2011 20:16

Jaz takih sploh ne sprejmem, ki jih vsaj na videz ne poznam. Včasih še kakšnega, ki ga na videz poznam, čez čas zbrišem, ker si itak v vsem tem času nismo nič napisali, če pa ga srečaš v živo, pa kot da se ne poznamo. Če me doda kdo, s katerim imamo kar nekaj skupnih prijateljev, pa se ga ne spomnim, pa ponavadi vprašam, če smo se kje spoznali. Mi je smešno, da nekateri ful poudarjajo, da fb ni nevaren, če imaš vse nastavljeno na privat, potem pa sprejmejo vsako prošnjo, četudi vsakemu vsaj malo inteligentnemu človeku klikne, da gre za fejk profil - slike pobrane od ne vem kje.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 21. Jun. 2011 21:52

NOVO

Ali se da spremenit obstoječo profil, ki ga uporablja podjetje v stran podjetja?

Da bolj natančno razložim, podjetje ima trenutno FB nastavljen tako, da lahko dodaja in sprejema prijatelje, kot oseba, zdaj pa bi radi spremenili v 'like' stran. Se to da narest, a je treba celoten profil pobrisat in na novo narest?
Our passion is our strength <3
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 21. Jun. 2011 22:14

Mislim, da se ne da spremenit. Bo treba verjetno kar na novo naredit. Naj si naredi stran, pa jo potem objavi na profilu, da bodo prijatelji videli, da obstaja nova stran, potem pa scasoma zbrise stari profil.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 21. Jun. 2011 23:25

Seveda se da, mislim da so ravno pred kratkim uvedli to funkcijo. Sem neki zasledila ko je Matej Špehar pisal: klik Mislim, da je to to kar iščeš?

Tamala_mrha napisal/-a:Jaz takih sploh ne sprejmem, ki jih vsaj na videz ne poznam.

Same here. Sem precej nezaupljiva do folka, ki ga ne poznam ampak se zgodi lih tak, da te kakšen znanec izbriše... no saj jaz tud delam čistko in če z nekom nisem že kr nekaj časa bla v kontaktu kr zbrišem tud če je nekdo od znancev sam mi pač ni tolk blizu kot ostali.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 22. Jun. 2011 5:59

Tudi moja čistka je bla v tem smislu, da sem brisala folk, ki so mi bli sosošolci v osnovni šoli ali pa smo se vidli enkrat, pa še takrat se nismo kaj ekstra pogovarjali. Nepoznanega folka ne dodajam. Mam jih ene par, ki jih "poznam" zgolj virtualno, to je pa tudi vse.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 22. Jun. 2011 6:15

najlepša hvala punce! :)
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Marichuy90 » 22. Jun. 2011 11:33

FB lahko uporabljaš povsem skrito. Nastaviš, da te v javnem iskalniku ne najdejo, odstraniš gumb za dodajanje- tako, da lahko dodajaš le ti...

priročno tudi za medijsko prepoznavne osebe. Stavim, da ima veliko slovenskih športnikov, estradnikov tako nastavljeno... tisti, ki seveda nočejo imeti 1050 prošenj/dan :) In komunikacija, ko si v tujini postane zastonj ;)

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov