facebook

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

aLLiSSe
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 3. 2006
Kraj: my world

Neprebrana objavaNapisal/-a aLLiSSe » 10. Apr. 2011 14:16

Spremen, pa takoj zbrisi objavo?
Uporabniški avatar
beri1
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a beri1 » 10. Apr. 2011 14:17

sarchika09 napisal/-a:^^ to funkcijo sem jaz tudi našla ja :) Saj je kr učinkovita, ampak bi bilo lažje, da bi se dalo kje nastavit, da te sploh ne morejo označit al pa da je potreben kakšen "request" za označit sliko tako kot za prijateljstvo :D

(ker pri nekaterih pač ne zaleže, če rečeš, da ne želiš, da te označujejo na slikah :roll: )

Moje mnenje - take osebe ne rabijo FB :wink:
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 10. Apr. 2011 14:17

Hehe, jap..
Pač, zbriši objavo o spremembi s svojega zidu? In upaj, da v tistih nekaj sekundah nihče ne bo opazil zadeve. :D
(*edit, me prehitela :))

Sicer sem najdla tole:
(vir)
The first thing that most people should do is uncheck the box next to “Remove Relationship Status” in the News Feed and Wall Privacy page.
ampak pri sebi tega ne najdem :gruebel:, sem verjetno že odstranila.
(za probat:
privacy -> customize settings -> relationships: only me)
Uporabniški avatar
_TheCosmoGirl_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a _TheCosmoGirl_ » 10. Apr. 2011 14:26

Mogoce:
- nastavitve zasebnosti
- uredi nastavitve
- razmerja
- po meri
- samo jaz
:)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 10. Apr. 2011 16:10

Hvala. Sem naredila tako kot sta _TheCosmoGirl_ in purple_rain napisali in upam, da se ne bo pojavilo med news feed od drugih. Na mojem zidu je bilo napisano, ampak sem zbrisala.
Sej najbrž bi sama pogruntala še hitreje, kot sem prejšnji post napisala, sam sem lena in raje druge vprašam :D
Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sarchika09 » 11. Apr. 2011 12:35

Meni se je pa zgodilo nekaj čudnega, ko hočem it na FB mi napiše tole:
"Your account is currently unavailable due to a site issue. We expect this to be resolved shortly. Please poskusi ponovno in a few minutes." (ok, ignorirajte tisto slovenščino vmes, pač je čuden FB :D)

Ko mi je želela ena punca poslat friend request je rekla, da ji je napisalo, da sem zbrisala profil in da ne "obstajam". Ve kdo mogoče kaj bi naj to pomenilo? Jaz nisem nič brisala in je ful čudno. Se je komu že zgodilo kaj podobnega?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 11. Apr. 2011 14:05

^^v katerem browserju si? A ti v ostalih isto napako javlja?
Možno, da delajo kakšne posodobitve na kakšni od aplikacij, ki jih uporabljaš - in potem FB enostavno prepreči dostop uporabnikom medtem ko se to dogaja.

Sicer pa: čarovnija.
Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sarchika09 » 11. Apr. 2011 14:16

^^ mozillo imam, pa do zdaj se mi še kaj takega ni zgodilo.
Zdaj je že vredu. To je trajalo dobre pol ure potem je pa naenkrat spet vse normalno delalo.

Hvala za odgovor :)
vestina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a vestina » 12. Apr. 2011 23:37

Hej ...

Imam eno vprašanje, ki me zadnje dneve muči. A je kaka logika v tem, katerih 10 prijateljev ti kaže na levi strani - tam kjer ti piše kolko prijateljev imaš in družina itd.? Ker mislim, da mi večino časa kaže ene in iste. Kaj so to tisti, ki jih jaz najbolj čekiram oz. oni mene? Ker mislim, da je par takih, nekaj je pa tudi takih, ki so čist x ...

Moti me ena oseba, ki mi jo konstantno kaže. Zato se sprašujem, po kakem ključu so te osebe izbrane.
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 15. Apr. 2011 17:55

zanima me, zakaj enim mojim prijateljem pokaže na javnem zidu, da so postali prijatelji z osebo x, medtem ko taistim za določena novo sklenjena prijateljstva piše samo na njihovem zidu? ima to kaj veze s tem kdo koga doda? recimo če je oseba x poslala prošnjo mojemu prijatelju in jo je ta sprejel, se pokaže samo na njegovem zidu, če pa on nekoga doda in ga tista oseba potrdi za prijatelja, pa se pokaže tudi na javnem zidu? malo povezujem samo, če bi znalo bit to res. :D
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 15. Apr. 2011 17:57

vestina napisal/-a:
Imam eno vprašanje, ki me zadnje dneve muči. A je kaka logika v tem, katerih 10 prijateljev ti kaže na levi strani - tam kjer ti piše kolko prijateljev imaš in družina itd.? Ker mislim, da mi večino časa kaže ene in iste. Kaj so to tisti, ki jih jaz najbolj čekiram oz. oni mene? Ker mislim, da je par takih, nekaj je pa tudi takih, ki so čist x ...

Moti me ena oseba, ki mi jo konstantno kaže. Zato se sprašujem, po kakem ključu so te osebe izbrane.

Mislim, da ni nobene logike v tem. Če pa te neka oseba moti, ker ti jo nonstop prikazuje med prijatelji, pa jo pač zbriši in te ne bo več. :wink:
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 16. Apr. 2011 0:15

^^Jap kolko vem je to prikazovanje čisto naključno. Tud jaz sem se že spraševala, če ima slučajno kake veze ker so se mi en čas (pa tud zdaj včasih) bolj ali manj iste osebe prikazovale - ponavadi res par takih s katerimi sem najbolj v kontaktu... ampak nima nobenega pomena. In NE Facebook nima nobene funkcije ali aplikacije s katero bi bilo možno ugotovit kdo si ogleda tvoj profil... če si se kaj v zvezi s tem spraševala. :)
Yada, yada, yada...
vestina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a vestina » 18. Apr. 2011 0:26

Punce, hvala za odgovore :))

Kikyca ... zdaj si me pa čisto zmedla. Kaj pa aplikacije kot so npr. Who is your fan, My top friends, ... kaj pa te prikazujejo, če pa ne tega, kdo si ogleduje tvoj profil? Sicer sem to prvič poskusla uporabljat šele sedaj, ker me prej to ni zanimalo.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 18. Apr. 2011 2:35

vestina, te aplikacije prikazujejo kdo kao najvec gleda tvoj profil glede na stevilo njegovih komentarjev in like-ov tvojih statusov, fotk itd.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 18. Apr. 2011 15:01

^^Točno to. Te aplikacije ponavadi prikažejo na podlagi tega, kdo ti največ lajka, komentira itd. To pa itak že veš brez teh aplikacij. Drugače pa da bi se dalo videt kdo točno si je ogledal tvoj profil in kdaj (mislim, da je Netlog imel oz. ima to možnost - nevem, ker ne uporabljam) ni mogoče in kolko vem so zaenkrat tudi napovedali, da te možnosti niti ne bo. Tak da razne strani al aplikacije kot so pridruži se in ugotovi kdo si ogleduje tvoj profil... so navaden bullshit (pardon izrazu). Ponavadi jih nekdo ustvari zato, da dobi neke določene osebne informacije od uporabnikov ker naivni ljudje se ne morejo upreti svoji radovedni naravi in se valda množično pridružujejo tem stranem (ki jih moraš seveda kao OBVEZNO lajkat, da bi videl kdo gleda tvoj profil). Kak hočeš ti začet uporabljat neko aplikacijo moraš potrdit dovoljenje, da dostopa do nekaterih tvojih podatkov (do katerih se menda celo lahko nastavi v zasebnosti). Tako, da ne nasedat tem, če ne drugo zaradi svoje varnosti.
Yada, yada, yada...

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov