ebay

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 18. Okt. 2008 18:21

rachka_ napisal/-a:am mene pa zanima kje lahko izbereš to varjanto pošiljanja denarja? kr ko sem probala eno stvar naročit je bla na voljo samo stran, kjer si moral obvezno vpisat številko kartice.. jaz bi pa rada brez kartice :D prosim za pomoč!

Pa si že uspešno lecitirala, da je stvar tvoja? Pri nemškem ebayu ti na tvoj mail pošljejo, da si uspešno lecitirala stvar. Tam imaš vse podatke, tudi številko računa prodajalca (kamor nakažeš denar), ime njegove banke in podobno. Lahko pa se s prodajalcem zmeniš, da mu denar pošlješ po pošti. Samo pazi, da boš kupljeno res plača in vzela. Ker te drugače lahko prodajalec zatoži tistim, ki nadzirajo ebay (tak ko eni admnistratorji). Ti lahko blokirajo dostop do ebaya in ne moreš več kupovat.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 18. Okt. 2008 19:23

am.. v bistvu prvič sploh kupujem prek neta, tak da mi je vse tuje :oops: nevem kako bi tisto stvar drugač zaznamovala kot "svojo" kot s tistim klikom na BUY IT.. od tam naprej pa je bilo že v naslednjem koraku treba vpisat številko kartice. ma čist bom doktorirala tu.. (aja sem na ameriškem ebayu)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 18. Okt. 2008 19:53

Ajoj... na ameriškega se pa ne spoznam :(. Brat in ati kar na veliko kopujeta preko nemškega, za to poznam. Pravita, da se dobi dosti cenej kot pri nas. Pa si ti registrirana tam? Spomnim se pri atiju, ko je začel. Se je vpisal in čakal geslo (na računalniku). Pa ga ni dobil. In spet.... ene 3x je poskusil. Potem je obupal. Čez približno en teden pa domov po pošti dobil 3 kuverte z gesli za ebay. Pa ni vedel, da ko se registriraš, dobiš geslo po navadni pošti :? .
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 18. Okt. 2008 20:30

sem registrirana tam ja, ni blo nobenih problemov.geslo sem si izbrala sama, pol sem samo 2 maila dobila, da se je registracija zaključila. in do zdaj sem tudi mislila, da registracija velja za ebay nasploh, ne glede na državo. hmm..

ja bom probala kontaktirat ponudnika pa ga povprašat če bi se dalo drugač plačat kr nikakor ne morm do nobene kartice..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 19. Okt. 2008 0:02

rachka_ napisal/-a:ja bom probala kontaktirat ponudnika pa ga povprašat če bi se dalo drugač plačat kr nikakor ne morm do nobene kartice..

Če smem vprašat, kako to, da ne moreš do nobene kartice?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 19. Okt. 2008 11:33

Zato, ker je moja mama nima.. jaz pa še manj. z navadno bankomatkartico pa se pomojem ne da (:D) pa nasploh pač živim v prepričanju, da to vseeno ni taka 100% save stvar. in bi rada pač na drugačen način plačala.. samo, da zaenkrat še nevem kak :/
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 19. Okt. 2008 12:33

Pa si zrihtej kartico! Ni tak problem! Če pa ne zaupaš nakupom preko interneta, pa raje v trgovinah kupuj. Če si zrihtaš eno kartico (Visa, Mastercard, American Express), pol se pa prijaviš na PayPal, ki je veliko bolj varen kot direktno plačevanje s kartico. In potem zapravljaš :) Al pa sam js preveč zaupam nakupom preko interneta.
Js že skoraj eno leto zapravljam na eBay-u, pa mam zaenkrat same v redu izkušnje.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 19. Okt. 2008 15:15

rachka_ napisal/-a:in do zdaj sem tudi mislila, da registracija velja za ebay nasploh, ne glede na državo. hmm..
Hm. Ni res? :gruebel: Jz sem se registrirala na .co.uk in mi isto up.ime z geslom deluje na .com strani.

Kartico dobit je pa najmanjši problem - stopi do svoje banke, povej, da bi rada eno (jz priporočama debetno) kartico kot sta Visa(Electron je fajn) ali Mastercard (pač ker sta najbolj pogosto sprejeti) in voila, jo dobiš v enem tednu.
Spletno nakupovanje je pa tudi vedno bolj varno, le malo si pač preberi in pazi od koga kupuješ..
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 19. Okt. 2008 15:43

aha..na to sploh pomislila nisem :D sem vedno misla, da se ne da kr tak dobit teh plačilnih kartic..da morš met kakšne redne dohodke itd. (jap očitno se morm še marsičesa naučit). vglavnem, jaz sem hotla pač nekako tako uredit, da bi mi tista oseba poslala cifro računa in bi tja gor nakazala.. ampak itak ni možno. tak, da bom mogla očitno res po kartico.. hvala za odgovore :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 19. Okt. 2008 17:54

rachka_ napisal/-a:aha..na to sploh pomislila nisem :D sem vedno misla, da se ne da kr tak dobit teh plačilnih kartic..da morš met kakšne redne dohodke itd. (jap očitno se morm še marsičesa naučit). vglavnem, jaz sem hotla pač nekako tako uredit, da bi mi tista oseba poslala cifro računa in bi tja gor nakazala.. ampak itak ni možno. tak, da bom mogla očitno res po kartico.. hvala za odgovore :)
Sej jz sem tud samo šla v banko in rekla, da bi mela pa so mi vse lepo povedali.
Tako da kar pogumno. :) :top:

Pa sam še tole: postavi se na drugo stran, a bi ti kar tako nekomu pošiljala cifro svojega bančnega računa? Verjetno ne. Zato je pa PayPal.
Uporabniški avatar
Ava87
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Ava87 » 29. Okt. 2008 18:55

ja Pay Pal je zihr in gre vse tipi top. Ko plačaš je tistemu sporočeno in posredovani podatki o plačilu. To je pa potem to.

Drugače se pa da tudi plačati po prevzemu pošte, se mi zdi, samo nisem zihr če gre to samo za tisto državo, kjer kupuješ preko e-Baya. Jaz sem namreč v Nemčiji.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 10. Nov. 2008 22:21

am eno nujno informacijo bi rabla od nekoga, ki je že kupoval prek tega..zanima me namreč, če naročiš več stvari od iste osebe/podjetja in pri vsaki piše kao poštnina- a pol morš za vsako stvar posebej poštnino plačat??
hvala :)
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 11. Nov. 2008 10:58

anyone??
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 11. Nov. 2008 11:11

Predvidevam, da je odvisno od osebe oz. podjetja, če pošlje vse naročene stvari v enem paketu ali v večih. Predlagam, da kontaktiraš prodajalca.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 11. Nov. 2008 14:38

rachka_ napisal/-a:am eno nujno informacijo bi rabla od nekoga, ki je že kupoval prek tega..zanima me namreč, če naročiš več stvari od iste osebe/podjetja in pri vsaki piše kao poštnina- a pol morš za vsako stvar posebej poštnino plačat??
hvala :)

načeloma ne... morš pa prej opozorit prodajalca da ti pošlje vse v enem paketu oz. da združi vsa naročila v eno pošilko... itak je v interesu prodajalca da čimveč proda zato jih večina že ob oglasu napiše, da plačaš samo enkratno poštnino ne glede na to kolk naročiš
The secret of success is consistency of purpose.

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov