ebay

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

_Labella_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 8. 2006
Kraj: LJubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a _Labella_ » 17. Mar. 2007 14:35

a mi lah ena k dost kupuje prek tega ebay-a piše na zs bi rabla en nasvet :)
Uporabniški avatar
smotkA
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkA » 11. Avg. 2007 23:00

Eno vprašanje ...

Jst nimam nobene od tistih kartic, ki jih tam zahtevajo (imam Maestro :D:D), pa me zanima, če lahko vnesem od koga druzga številko kreditne kartice, pa svoje podatke? Ker tm piše Card's Holder Name pa to... Da ne bo kej narobe slučajno?

Pa še neki - ene ste pisale, da se da plačevat tud tko, da nakazuješ prodajalcu na tekoči račun - registrirat se moraš pa vseeno s števliko kreditne kartice, ane? Al kako, js sm čist zmedena zdej .... :roll: :oops:
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Uporabniški avatar
Tryanna
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tryanna » 12. Avg. 2007 8:44

Meni se zdi najboljša varianta kupovanje preko Paypal-a. Drugače pa mislim da ne bi smelo biti nič narobe, če uporabiš tujo kreditno kartico, če le imaš dovoljenje za uporabo le te. :)
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 19. Nov. 2007 22:30

ZDRUŽENO
Admin

Te teme še nisem zasledila... Me pa zanima, če je katera že kaj kupovala tam in kakšne izkušnje ima s plačilom? A to je št. kartice napisala al kako? Jst bi pa rada plačala ob prevzemu. Mogoče katera ve, kako bi to lahko uredila?

Če taka tema že obstaja, prosim, da ju združite.
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 07. Maj. 2008 23:07

no mene zanima, kje narocate preko spleta audio, racunalnisko opremo??
Kje imate najboljse izkusnje in koliko dni ste cakale izdelek?
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 08. Maj. 2008 14:52

Moj fant vedno naveiko kupuje tuki...

V zadnjo si je kupil očala in je prhranil 100€ :D

Nikoli ni čakal kaj dolgo...ampak sedaj vem da že nekaj časa čaka na odgovor ker bo naročil 20 slušalk pa čaka odgovor al bo poštnina samo za eno...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
gummibear *
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a gummibear * » 12. Maj. 2008 17:13

Jaz bom tudi naročala, samo, da si kartico priskrbim. :P Sem našla ene čeveljce za 1€, lol zdaj jih morem samo še zbidat. Samo je pa poštnine 17€. :? Upam, da se bo dalo kaj zmenit, da če vzamem dvojne čeveljce, da je potem pač nižja poštnina. :)

Punce a je katera dobra v angleščini ? Bi potrebovala eno, da mi pomaga nekaj napisat za prodajalca. :oops:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Maj. 2008 15:19

NOVO

jst bi neki naročila preko Ebaya,pa me zanima kje je fora tega paypala?
In če ej tle možnost plačila po povzetju ker je men tole s karticam use neki sumljiv :?
Uporabniški avatar
Leyla_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Leyla_ » 18. Maj. 2008 20:22

paypal si lahk zrihtaš, če maš visa, mastercard kartico. pol ti pač enkrat mesečno trgajo porabljeno iz računa. dan danes je vse že kr poštimano, tko d so skrbi skorajda odveč.
po povzetju preko ebaya ne morš plačevat, lahk jim pa pošleš dnar (kar te stane cca. 80 centov). pa tudi v tem primeru je strah odveč. k vsak uporabnik gleda na to, da mu ogled ne pade in se res držijo dogovorjenega. ti pošlješ denar, ko ga dobijo, pošljejo naročeno. sam morš pazit, da ma prodajalec neki manj kt 100% pozitivnih feedbackov.
js mam do zdj same dobre izkušnje. vedno pošiljala denar, vedno dobila želeno. traja pa največ mesec vse skup (da oni dobijo denar in potem pošiljanje).
"Jag är ingen bott Jag är en väldigt, väldigt vacker tjej"
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 24. Maj. 2008 15:37

Eno vprašanje, če mogoč kdo ve - zdle mal gledam po angleškem ebayu in jih ma ful vlk napisano, da pošiljajo sam znotraj Velike Britanije - a to se pol ne da zment da ti recimo pošljejo sem? Ma kdo izkušnje?

Pa še neki v zvezi s PayPalom - tista št. ki piše da jo morš vpisat da potrdiš kartico, a to ti piše na naslednjem izpisku ki ga dobiš iz banke po pošti al kaj?
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 25. Maj. 2008 10:51

Moj ati zelo veliko stvari kupi preko e-baya. Za strojništvo predvsem (razne merilne ure pa vse ostalo). Kupuje preko nemškega e-baya. Pravi, da dobi s poštnino vred cenej kot če bi pri nas kupil. Na srečo ga še nikoli ni nihče okoli prinesel, da potem kupljenega ne bi dobil. Meni je kupil masažno mizo. S poštnino vred je bilo 150€ (podobna pri nas bi bila minimalno 300€). Drugače pa se moraš tam registrirat, dobiš geslo po pošti in potem licitiraš. Kdo da več. Za poštnino posebej piše, če ne pa vprašaš prodajalca (je link da vprašaš). Lahko se zgodi, da nekdo ponudi 0,50€ več kot ti... Najbolj se splača licitirat tam zadnjo minutko, ko je najbolj napeto. Ko pa nekaj kupiš, moraš potem dobit od prodajalca neke podatke še, da mu denar nakažeš. In ko on dobi denar, ti pošlje kupljeno. Žal eni izrecno pošiljajo samo po Nemčiji. To tak piše, kateri so takšni. Pa lahko pošlje priporočeno ali ne. Kakor se zmeniš in plačaš. Preko e-baya lahko kupiš vse.... od spodnjih hlačk, zobotrebcev, avtomobila, čolna, do raznih strojev, mobitelov, semen za buče. Drugače je brat kupil tudi že stimulatorje za vlak vozit, baterijo za mobitel, polnilec za mobitel, seme za buče pa še kaj. Ati pa največ kupuje za strojništvo. Aja... pa še GPS za čoln smo kupili preko e-baya :).
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 26. Maj. 2008 13:51

no angel napisal/-a:Eno vprašanje, če mogoč kdo ve - zdle mal gledam po angleškem ebayu in jih ma ful vlk napisano, da pošiljajo sam znotraj Velike Britanije - a to se pol ne da zment da ti recimo pošljejo sem? Ma kdo izkušnje?
Ne bi smel bit problem - pac opozori osebo, ki prodaja, da si pac iz Slo.; edina fora je pac, da bos vec placala pri postnini.
Uporabniški avatar
[alone]
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: LJ - KR neki umes :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [alone] » 23. Jun. 2008 18:58

zanimivo .... morm rečt da je tale tema kar dobr informirana ..... no seveda je zdej že mene zamikal tale e-bay ;D
Uporabniški avatar
spellca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a spellca » 25. Jun. 2008 23:26

purple_rain napisal/-a:
no angel napisal/-a:Eno vprašanje, če mogoč kdo ve - zdle mal gledam po angleškem ebayu in jih ma ful vlk napisano, da pošiljajo sam znotraj Velike Britanije - a to se pol ne da zment da ti recimo pošljejo sem? Ma kdo izkušnje?
Ne bi smel bit problem - pac opozori osebo, ki prodaja, da si pac iz Slo.; edina fora je pac, da bos vec placala pri postnini.

nekateri nocejo posiljat v druge drzave, tko da raje vprasaj prodajalca preden sploh lecitiras. saj z vecino se da zmenit, ampak vsi pa pac nocejo. prav tako vprasaj za stroske postnine, da te ne bo potem kap, ko bos drazbo ze dobila, ker nekateri zahtevajo prevec denarja za postne stroske.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 18. Okt. 2008 17:02

Leyla_ napisal/-a:po povzetju preko ebaya ne morš plačevat, lahk jim pa pošleš dnar (kar te stane cca. 80 centov). pa tudi v tem primeru je strah odveč. k vsak uporabnik gleda na to, da mu ogled ne pade in se res držijo dogovorjenega. ti pošlješ denar, ko ga dobijo, pošljejo naročeno. sam morš pazit, da ma prodajalec neki manj kt 100% pozitivnih feedbackov.

am mene pa zanima kje lahko izbereš to varjanto pošiljanja denarja? kr ko sem probala eno stvar naročit je bla na voljo samo stran, kjer si moral obvezno vpisat številko kartice.. jaz bi pa rada brez kartice :D prosim za pomoč!
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov